Espanyol

Espanyol

Cornellà, la clau de la felicitat

Dues velocitats. El RCDE Stadium s'ha convertit en un fortí per a l'Espanyol, una dinàmica que contrasta amb l'atonia fora de casa, on els blanc-i-blaus no guanyen des del 4 de febrer, a Màlaga

“Està bé ser forts a casa, però també ho hem de ser a fora.” Aquestes eren les paraules de Quique Sánchez Flores dissabte després de la valuosa victòria contra l'Alavés, que suposava la quarta a casa de manera consecutiva. Un triomf que va reconciliar els blanc-i-blaus amb l'afició després del contratemps a San Mamés. La frase del tècnic blanc-i-blau té a veure amb una preocupació interna que es cou des de fa setmanes. L'Espanyol més ciclotímic, el de les dues cares, ha fet acte de presència. I és que ara mateix els blanc-i-blaus ofereixen la seva millor versió competitiva al RCDE Stadium, que s'ha convertit en un fortí. Els números ho avalen. Des del primer triomf de la temporada a casa, contra el Leganés –curiosament, el pròxim rival de l'Espanyol–, els homes de Quique han jugat deu partits a Cornellà, amb un balanç de vuit victòries –Alavés (1-0), Betis (2-1), Las Palmas (4-3), Osasuna (3-0), Sevilla (3-1), Granada (3-1), Sporting (2-1) i l'esmentada contra el Leganés (3-0)–, un empat –contra el Dépor (1-1)– i una derrota –contra la Real Sociedad (1-2)–. Una collita de 25 punts de 30 possibles. Aquesta bona dinàmica explica el clima de felicitat que viuen els periquitos a casa. Ja ha quedat enrere la mala ratxa de principis de temporada, quan no van guanyar cap dels seus sis primers enfrontaments a casa, amb un balanç de quatre empats –Màlaga (2-2), Vila-real (0-0), Eibar (3-3) i Athletic (0-0)– i dues derrotes, contra el Madrid (0-2) i contra el Celta (0-2).

L'altra cara, a domicili

Els bons números actuals a casa contrasten amb l'atonia que està mostrant l'Espanyol quan li toca agafar les maletes. En els últims nou desplaçaments, l'Espanyol només ha guanyat un partit lluny de casa. Va ser a La Rosaleda el 4 de febrer (0-1). Des de llavors, no ha tornat a guanyar i ha enllaçat cinc desplaçaments sense sortir-ne victoriós, contra el Real Madrid (2-0), el Celta (2-2), el Vila-real (2-0), l'Eibar (1-1) i l'Athletic Club (2-0).

Aquesta imatge d'atonia a domicili contrasta amb la de principis de temporada, quan l'Espanyol es va erigir en un equip sòlid a domicili i va encadenar sis desplaçaments sense perdre fora de casa, amb tres triomfs –Osasuna (1-2), Betis (0-1) i Alavés (0-1)– i tres empats, contra la Real Sociedad (1-1), Las Palmas (0-0) i l'Atlético (0-0).

Canvi de tendència

El fet més curiós és una marcada ambivalència en els resultats. Quan l'Espanyol es mostrava fort a domicili, a principis de temporada, feia figa a casa. Tres dels quatre triomfs lluny de Cornellà es van produir quan no es guanyava al RCDE Stadium. Una vegada es va agafar el pols competitiu a casa, els blanc-i-blaus van perdre pistonada a fora, i va coincidir amb el primer triomf, contra el Leganés, a casa. Ara els madrilenys tornen a ser els rivals dels blanc-i-blaus i potser serà el punt d'inflexió per capgirar la mala dinàmica a domicili. Un triomf a Butarque seria clau per continuar lluitant per la setena posició.

FAN FIGA A FORA

Els blanc-i-blaus només han obtingut una victòria a domicili en els últims nou partits

BONA RATXA A CASA

25 punts dels últims 30 ha estat la collita a Cornellà, amb vuit triomfs, un empat i una derrota

La setena plaça queda a quatre punts

L'Espanyol estava molt pendent del partit entre el Celta i l'Eibar que es va jugar ahir a Balaídos. Un duel directe en la lluita per Europa. Els gallecs necessitaven guanyar per mantenir viu el somni europeu, i es va donar el pitjor resultat possible per als blanc-i-blaus. Els bascos van guanyar per 0-2, amb gols de Kike i Pedro León, i ja sumen 50 punts. Una victòria que serveix als de Mendilibar per col·locar-se sisens i superar a l'Athletic Club, que és setè, amb els mateixos punts. Un resultat que deixa tocat el Celta, que es queda amb 41 punts i s'allunya d'Europa. L'Espanyol s'ho mira tot amb 46 punts i a quatre de distància. Avui, la Real, amb 49 punts, juga a Anoeta contra l'Sporting, però, sigui quin sigui el resultat, el setè lloc quedarà al final de la jornada a quatre punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)