Espanyol

Protagonistes

El centre de les mirades

L'enfrontament dels blanc-i-blaus contra l'Alavés a l'estadi de Cornellà-el Prat va generar l'interès de molts observadors per la presència dels joves laterals esquerres Aarón Marín i Theo Hernández

“No hi ha cap club a Europa que no tingui el nom dels dos jugadors a l'agenda”

La posició de lateral esquerre és una de les més buscades del món. No hi ha tants jugadors de qualitat com es voldria i quan n'apareixen dos de joves impactant en la mateixa temporada tots els clubs estan ben atents. Dissabte passat les dues grans irrupcions de la lliga 2016-2017 en aquesta posició coincidien a l'estadi de Cornellà i tots els cercapromeses van observar amb lupa el rendiment d'Aarón i Theo Hernández. “Hem rebut moltes trucades per Aarón. No hi ha cap club a Europa que no tingui el seu nom i el de Theo apuntat a l'agenda. D'Aarón i Theo, tothom en parla. També d'Adrián Marín (Leganés), però ha estat una mica per sota del que s'esperava.” Fonts de l'Espanyol expliquen que la falta de laterals ha fet que els dos joves siguin el centre de totes les mirades. Els observadors dels grans equips europeus no es van perdre cap detall del duel, uns quants des de la graderia del feu espanyolista. El blanc-i-blau en va sortir vencedor, molt més participatiu que no pas el jugador cedit per l'Atlético, que només va treure el cap en atac –la principal virtut– en la segona meitat i en defensa va patir per controlar Jurado, que el va superar diverses vegades. L'estiu que ve serà mogut per al francès, que està enfadat amb els colchoneros perquè la temporada passada era suplent al filial a tercera i vol marxar tant sí com no. El Madrid i el Barça, entre altres, estan disposats a abonar els 24 milions de la clàusula de rescissió.

Candidats al Golden Boy 2017

L'estiu, doncs, s'augura en principi més mogut per a Theo, que té més presència física que no pas Aarón. L'Espanyol confia que estarà ben assessorat i sabrà esperar el moment oportú per canviar d'aires. No li faltaran ofertes, però el club blanc-i-blau està convençut que si té paciència d'aquí a un any ja en tindrà que s'acostaran a la clàusula de 30 milions –pujarà a 40 l'estiu del 2018–, que és sinònim d'un sou a la mateixa altura. El lateral, que d'aquí a uns dies farà 20 anys, és extremadament tímid i va pas a pas. La pressa seria una mala companya de viatge, tal com s'ha viscut a l'entitat blanc-i-blava amb casos com el de Dídac Vilà. Però l'alt rendiment de la perla del planter no passa desapercebut i una nova mostra es va viure ahir, quan Tuttosport va fer pública la llista amb els 98 candidats a Golden Boy 2017, un premi que reconeix el millor sub-21 del món. Aarón i Theo no van faltar a la llista dels qui volen rellevar Renato Sánchez, vigent campió. Les dues promeses que van coincidir dissabte. I va brillar més el blanc-i-blau.

Les xifres
Els dos joves jugadors són ja més una realitat que no pas promeses.
30
milions d'euros
és el preu de la clàusula de rescissió d'Aarón. La xifra es mantindrà fins al 2018, en què se situarà en els 40 milions.
25
partits
de titular ha disputat Theo en el primer any a la màxima categoria del futbol estatal després de combinar en l'exercici anterior el juvenil i el filial de l'Atlético, a tercera divisió.
98
candidats
integren la llista del Golden Boy 2017 per escollir el millor jugador sub-21. Aarón i Theo Hernández apareixen entre els noms que ahir va fer públics el diari italià Tuttosport'. Renato Sánchez n'és el vigent campió i hi torna a ser.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)