Espanyol

Futbol

Primera divisió

Jurado troba el seu lloc

L'andalús ja suma 150 partits de lliga i arriba a aquest tram final de temporada en el punt òptim del seu futbol

L'alta de Léo Baptistão serà un estímul més per a aquest futbolista que ha alternat les posicions de migcentre i d'interior amb Quique Sánchez Flores

José Manuel Jurado (Sanlúcar de Barrameda, Cadis, 1986) és un rodamon del futbol. Als trenta anys, va arribar la passada jornada, contra l'Alavés, a la xifra rodona de 150 partits de lliga, una efemèride que va aconseguir després de militar a les files del Real Madrid, l'Atlético de Madrid, el Mallorca i ara l'Espanyol. El seu retorn a la lliga espanyola va tenir lloc després d'un parèntesi de sis anys a l'estranger jugant al Schalke 04, l'Spartak de Moscou i el Watford. A Alemanya, Rússia i Anglaterra va tenir com a denominador comú jugar sempre amb assiduïtat. De fet, la seva carrera sempre s'ha caracteritzat per ser titular en tots els equips on ha militat.

A l'Espanyol les coses li van costar un xic més. Quique Sánchez Flores el va mantenir apartat de l'equip i lluny de l'onze titular fins que va mostrar el nivell desitjat. “Sap que pot donar més, el conec prou bé”, deia a principi de curs el tècnic madrileny, que ja el va tenir com a deixeble a l'Atlético de Madrid i el curs anterior al Watford. La seva primera titularitat no va arribar fins a la novena jornada, contra l'Eibar a l'RCDE Stadium. Aquell va ser el partit del canvi. L'Espanyol va capgirar un 0-3 advers en el descans i va acabar empatant un partit agònic. Des d'aquell recordat enfrontament, els de Quique Sánchez Flores van guanyar en autoestima i dues jornades més tard contra l'Athletic Club (0-0) Jurado tornava a gaudir de la titularitat. Des de llavors ha estat un fix habitual en l'onze del preparador blanc-i-blau i només ha estat dos partits sense sortir en l'equip titular. L'andalús ha anat creixent a mesura que ha anat agafant confiança i ho ha fet tant jugant d'interior com en el doble pivot. L'últim partit contra l'Alavés va ser la prova fefaent de les capacitats de l'andalús, que viu feliç si està en contacte amb la pilota. Una primera part de gran nivell va deixar bocabadada gran part de la parròquia blanc-i-blava i amb un pam de nas el seu marcador, Theo Hernández.

Ara el nivell de competència pujarà un graó. Jurado sap que la reaparició de Léo Baptistão és una amenaça per a la seva titularitat habitual. Ara la decisió serà de Quique Sánchez Flores, que pot apostar per situar el brasiler com a parella ofensiva amb Gerard Moreno a Butarque demà contra el Leganés. Si ho fa, Jurado seguiria tenint encaix com a interior, si no podria anar a la banqueta ja que sembla que el doble pivot triat per diumenge serà el que formaran Javi Fuego i Marc Roca. Una medul·lar amb múscul per al partit de brega que espera el tècnic contra el Leganés. Tot i això, ara Quique Sánchez Flores té diverses opcions al cap per fer més competitiu el seu bloc en un moment clau de la temporada on les possibilitats per acanar en setena posició es juguen a cara o creu en cada partit. Jurado no posarà les coses fàcils i ha demostrat que arriba al tram final en òptimes condicions.

24
partits
ha disputat enguany Jurado amb l'Espanyol en lliga, amb un total de vint titularitats. En l'últim partit contra l'Alavés va demostrar el seu alt nivell tècnic. El seu futbol brilla més amb la pilota als peus. Dels últims 21 partits de lliga només ha caigut de l'onze en dues ocasions.
3
gols
ha fet aquesta temporada. Quan marca, l'Espanyol mai perd. Va fer els seus gols contra l'Eibar (1-1), Las Palmas (4-3) i l'Osasuna (3-0).
4
samarretes
de quatre equips de la lliga ha vestit Jurado. Es va estrenar amb el Madrid, amb qui va jugar tres partits; amb l'Atlético en va disputar 88 i amb el Mallorca 35.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)