Espanyol

Espanyol

Contra crònica

Un aprovat ‘in extremis'

Contracrònica. L'Espanyol es retroba amb una victòria a domicili després de dos mesos i mig sense guanyar lluny de Cornellà. El triomf, necessari, ha de suposar un punt d'inflexió

Quatre dels cinc triomfs a domicili han acabat amb el marcador de 0-1

“Hem de fer un pas endavant fora de casa. Tenim la sensació que ens falta mantenir els nivells de casa a fora. Hem de recuperar aquella voracitat i rebel·lia.” Així s'expressava el dia de la prèvia Quique Sánchez Flores. Segurament el pla no va sortir com l'havia previst el tècnic i ell mateix no s'imaginava un patiment agònic com el que van viure ahir els seus homes. Un gol de Léo Baptistão, en el minut 91, va servir per sumar una victòria d'or que manté els blanc-i-blaus en la lluita per la setena plaça, l'última que donaria un passaport europeu.

Més enllà de la fredor del resultat, la victòria suposa un important punt d'inflexió. L'Espanyol no guanyava lluny de Cornellà des del passat 4 de febrer, quan ho va fer per la mínima contra el Màlaga a La Rosaleda. Ahir, idèntic resultat per sumar el cinquè triomf de la temporada a domicili. Les altres tres victòries a domicili també es van gestar per marcadors curts i per la mínima: contra l'Osasuna (1-2), el Betis (0-1) i l'Alavés (0-1). Uns resultats que tenen un altre factor comú: equips que estan per sota en la classificació. L'Espanyol necessitava el triomf per no perdre pistonada amb els equips que lluiten per Europa. Curiosament, la primera victòria de l'Espanyol a casa va ser contra el Leganés. Des d'aquell triomf, els blanc-i-blaus han fet de Cornellà un fortí on ha sumat 25 dels últims 30 punts en joc amb una única derrota en deu partits. Ara, de nou, contra el Leganés han tornat a guanyar a domicili en un moment clau del curs. Un triomf que pot ser l'inici del canvi, tot i aprovar ahir l'assignatura in extremis.

Baptistão, un gol vitamínic per curar les ferides

Léo Baptistão ha viscut un autèntic calvari aquesta temporada. Una talàlgia el va deixar fora dels terrenys de joc durant els últims quatre mesos. Tot just va tornar fa set dies contra l'Alavés. Va jugar 35 minuts i va acaronar el gol en la primera pilota que va tocar. Ahir, a Butarque, Quique li va donar 27 minuts de joc i va deixar un gol de traca i mocador. Una vaselina perfecta en el temps afegit per signar un triomf d'or. Un gol vitamínic i que servirà al brasiler per cicatritzar les ferides anímiques d'aquest llarg temps de baixa. Autoestima per als últims sis partits de lliga, però que eixampla els dubtes sobre què hauria passat si no s'hagués lesionat. “Ja sabem el que pot aportar, però la gran qüestió, i que no sabrem mai, és què ens podria haver aportat durant els quatre mesos que no ha estat amb nosaltres”, reflexionava ahir el tècnic de l'Espanyol, Quique Sánchez Flores.