Espanyol

Protagonista

L'últim heroi no troba el lloc

Álvaro Vázquez va viure el seu gran moment a l'estadi de Cornellà amb el gol de l'empat en el derbi de l'any 2012

El badaloní no està tenint un retorn fàcil i va quedar fora de la llista de convocats

No fa tant de temps que Álvaro Vázquez era la nova joia del planter i l'esperança de ser referent de present i de futur. No ha passat tant des que el davanter de Badalona es va posar el públic a la butxaca en provocar un dels grans moments a l'estadi de Cornellà-el Prat amb el gol de l'empat contra el Barça, una de les úniques alegries des del canvi de feu quan un dels dos grans fa acte de presència. La trajectòria, però, no va ser l'anhelada i el retorn al club on es va formar no està sent gens fàcil. Prova d'això, el fet que no podrà repetir el rol d'heroi perquè el seu nom no va formar part ahir de la llista de convocats per al derbi.

El Barça guanyava 0-1, i en el minut 85 Raúl Rodríguez va centrar des de la banda dreta arribant a la línia de fons, Thievy va prolongar l'esfèrica al primer pal i Álvaro va aparèixer amb la canya a punt per fer l'empat. L'1-1 ja no es va moure, i fins a la temporada passada aquest derbi del 2012 encara era l'únic punt sumat contra un dels dos grans de la lliga espanyola. L'eufòria cada cop queda més lluny, i ahir Álvaro va marxar després de l'entrenament sent conscient que tenia poques possibilitats de formar part de la llista de convocats. Des que Leo Baptistão va rebre l'alta mèdica, cada cop és més habitual. Quique Sánchez Flores va deixar clar que el davanter brasiler no es troba al 100% i que no pot aguantar tot el partit, però això tampoc va obrir la porta al badaloní, que haurà de seguir l'enfrontament amb el Barça des de la llotja. Anys disputant-los a les categories inferiors, vivint la màxima rivalitat del futbol català per avui haver-se de conformar amb assistir a l'estadi vestit de carrer. L'entrenador madrileny va oferir tres novetats a la llista: Javi López, Víctor Álvarez i Hernán Pérez, però va seguir deixant fora Álvaro.

El tercer amb menys minuts

L'últim heroi blanc-i-blau en un derbi, doncs, no hi serà. En la línia de tota la temporada. Si el pas pel Getafe i la cessió al Swansea van estar lluny de significar el salt que esperava, el retorn a l'Espanyol no li ha comportat gaire més alegria. Havent disputat dos partits de titular –ha participat en deu–, ni les lesions musculars que li han fet la guitza en diversos trams de la temporada amaguen que dels jugadors del primer equip tan sols Salva Sevilla i Rubén Duarte han disputat menys minuts. Tampoc és habitual a la llista de convocats, perquè només hi ha aparegut en tretze ocasions. Fins i tot es va perdre l'oportunitat de la copa del Rei per una lesió. És el fitxatge que més dubtes va generar a l'estiu, pel preu, prop de gairebé quatre milions d'euros amb variables, i pel poc èxit en els equips en què ha estat en els últims cinc anys. Tampoc hi ha ajudat Quique Sánchez Flores situant-lo en la majoria de partits a la banda, allunyant-lo del seu hàbitat natural, l'àrea. Ni li va anar bé que el tècnic l'enxampés criticant-lo en el duel de copa. I avui tampoc tindrà l'ocasió de reivindicar-se, d'exercir de revulsiu si van mal dades. Un any difícil.

2
partits
de titular és el pobre bagatge d'Álvaro en la temporada de retorn.
17
gols
ha marcat el davanter badaloní amb la samarreta blanc-i-blava.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)