Espanyol

La personalitat de no variar la teva filosofia

Canvi. El creixement de l'equip es mostra amb l'absència de Diop i de canvis tàctics contra l'Atlético i el Barcelona

Els jugadors de l'Espanyol ressalten setmana rere setmana el creixement de l'equip. És un mantra que repeteixen i que se certifica en una evolució palpable de l'onze de Quique Sánchez Flores. Els dos últims duels a l'estadi n'han estat dos exemples més, ja que no s'ha variat el dibuix tàctic ni s'ha fet servir Pape Diop per tenir més físic al mig del camp.

El 4-4-2 com a tàctica, amb Gerard Moreno i Caicedo a dalt, un extrem pur a la banda, Piatti, i Jurado a l'altra davant del doble pivot habitual. Un esquema que es manté si hi ha el Barça o l'Atlético al davant. Però també contra l'Sporting. Són els tres últims duels i palesen l'evolució de l'Espanyol, que ja no varia quan al davant hi té un dels grans de la lliga. Té una idea futbolística i l'aplica, amb petits retocs d'on fer la pressió o quina esquena buscar. Així s'ha vist en els dos últims enfrontaments a Cornellà. En el duel al Calderón, on es va aconseguir un punt, Diop va fer parella amb Javi Fuego, mentre que es va sacrificar un davanter per situar Jurado a la mitja punta. I al Camp Nou el senegalès va repetir presència. “L'equip ha millorat molt aquest any i creix molt. Hem de mirar en què fallem, però les bases de futur són les de la primera part del derbi i part de la segona amb la pressió alta, quan mirem de tenir la pilota, tenir claredat i provar d'arribar a dalt bé. L'equip cada cop està millor, i contra el Barça hem jugat millor en la segona volta que en la primera, i contra l'Atlético també, malgrat que allà vam empatar. La segona volta és millor que la primera, i ens hem de quedar amb això”, explicava Víctor Sánchez a L'Esportiu.

Proves al Bernabéu

Jurado ha estat el comodí principal de Quique Sánchez Flores al llarg de la temporada, ocupant les dues bandes, fent d'enllaç en duels de més exigència, com el del Calderón, a la mitja punta o apareixent al doble pivot en bona part del campionat. Ara es queda a la dreta, tal com ha fet contra el Barça i l'Atlético, en què Víctor Sánchez ha deixat de fer de lateral per aparèixer al costat de Javi Fuego. El rival que més canvis ha comportat en el primer any de l'entrenador blanc-i-blau és el Madrid. En la primera volta, recurs Diop dins del 4-4-2, mentre que al Santiago Bernabéu encara va ser més estrany, amb Reyes en punta, Gerard Moreno a la dreta i un trio de migcampistes, de nou sense que hi faltés el senegalès. A la mitja part i amb 1-0 en el marcador ho va desfer enviant el pitxitxi a dalt i donant entrada a Hernán Pérez a la dreta. Però, contra l'Atlético i el Barça, Quique ha optat per no tocar cap peça de l'onze ni el dibuix tàctic.

LA SENSACIÓ

“Contra el Barça i l'Atlético hem jugat millor en la segona volta que en la primera”

EL RIVAL

Els partits amb el Madrid són els que més novetats han comportant en el plantejament

Gerard: “Hem aixecat el cap i estem motivats”

La plantilla blanc-i-blava va tornar ahir a l'activitat per començar a preparar les tres últimes jornades de la lliga. Els de Sánchez Flores tan sols han sumat un punt dels últims nou, amb el decebedor 0-3 del derbi de dissabte amb el Barça encara fresc a la memòria. El pròxim repte és el Deportivo, l'únic dels tres rivals pendents que tindrà alguna cosa en joc quan la pilota comenci a rodar. “Espero que no afecti. L'equip ja pensa exclusivament en el partit de diumenge. Queden tres partits, ho donarem tot per fer els màxims punts possibles. Estàvem tristos perquè volíem acabar el derbi d'una altra manera, i no va ser així. Ja està. Hem aixecat el cap i estem motivats per afrontar els últims partits. Ens queden tres duels complicats. Ara ens ve un rival que s'hi juga la permanència i després, el València, en l'últim partit a casa, on volem donar una alegria a l'afició. Després ja vindrà el Granada. Anem pas a pas i primer toca el Deportivo”, va apuntar Gerard Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)