Espanyol

Espanyol

mercat

Diego López continuarà

Mercat. L'Espanyol té encarrilada la presència del porter gallec, que obtindrà la carta de llibertat del Milan i signarà per dos anys. Més llarga serà l'espera per poder lligar Diego Reyes

“No tinc cap novetat, són coses de les quals deuen estar parlant els clubs i l'agent; esperar, no sé quant de temps, ni quan hi haurà reunions ni res”, deia ahir al matí Diego López quan li preguntaven sobre el seu futur. El cert és que, si res es torça, el porter gallec continuarà vestint la samarreta blanc-i-blava la temporada que ve. L'Espanyol i el Milan (que va canviar fa poc de propietat) ja tenen avançades les converses per tancar en breu la continuïtat del de Paradela. El club assegura que l'operació “està encarrilada”. El futbolista vindrà amb la carta de llibertat del Milan, que s'estalviarà la fitxa del seu últim any. El conjunt transalpí té com a prioritat tancar la renovació del seu jove porter Gianluigi Donnarumma, qui va enviar l'any passat el gallec a la suplència.

Així, amb la situació desbloquejada, Diego López podrà signar el nou contracte amb l'Espanyol. Era una condició essencial, que el gallec tingués la carta de llibertat. El club blanc-i-blau no podia pagar traspàs i oferir-li, alhora, una fitxa prou important per a la categoria del porter. Amb la carta de llibertat a la mà, la il·lusió i el desig del gallec per continuar a l'Espanyol ho han fet tot. Ara serà qüestió de redactar els documents i donar forma a l'acord.

El porter tindrà un contracte de dues temporades més una altra d'opcional en funció dels objectius de l'últim any. Amb aquest moviment l'Espanyol s'assegura un futbolista essencial per al seu projecte i reclamat pel tècnic com una peça clau. L'oficialitat de l'acord es farà pública durant aquest mes i d'aquesta manera el futbolista, com era el seu desig, marxarà de vacances sabent el seu destí i no haurà de tornar a viure la incertesa de l'any anterior, en què no va arribar a l'Espanyol fins a l'últim dia de mercat.

La carpeta de Diego López tindrà segell de continuïtat a l'Espanyol, però s'obre l'interrogant sobre el futur de Roberto Jiménez. El porter no vol continuar un any més de suplent i buscarà una sortida. La seva prioritat, per qüestions familiars, és continuar en la lliga espanyola, tot i que l'Olympiacòs veuria amb bons ulls la seva tornada. L'Espanyol va pagar tres milions l'estiu passat pel seu fitxatge i espera recuperar una part de la inversió.

El futur de Pau López

En el joc de dominó de la porteria hi ha un tercer nom: Pau López. El gironí va marxar cedit al Tottenham amb una opció de compra de set milions d'euros. Mauricio Pochettino vol executar-la, però el club londinenc està fent maniobres per rebaixar la quantitat. L'Espanyol continua ferm en la posició de no rebaixar ni un cèntim. Si el Tottenham decideix no fer el pas de comprar Pau, a Cornellà maneguen altres ofertes pel gironí, que, sigui a Londres o en un altre lloc, no viurà una segona etapa com a blanc-i-blau.

El serial de Diego Reyes

La resolució de Diego López serà breu i aviat es tancarà tota la negociació. En el pol oposat hi ha el futur de Diego Reyes. El mexicà és un altre dels puntals de l'equip. És el quart jugador més utilitzat per Quique Sánchez Flores, amb 2.619 minuts. El central s'ha convertit en una assegurança de vida al costat de David López a l'eix. El seu rendiment ha anat de menys a més al llarg de la temporada i en aquest final està fent partits sensacionals. El tècnic ha donat l'ordre de prioritzar la seva continuïtat per damunt d'altres defenses que hi ha en el mercat. El problema són els set milions d'euros que demana el Porto, recollit en el seu contracte de cessió. L'Espanyol no pot gastar-se aquesta quantitat en un únic jugador ja que invertiria el 40 per cent de la seva inversió inicial en fitxatges en una sola carta. El club està treballant diverses vies per poder rebaixar aquesta quantitat però, de moment, el conjunt portuguès no és receptiu.

Encara som a principis de maig i el serial de Diego Reyes tot just acaba de començar. El que és evident és que la resolució va per llarg i, malgrat els problemes econòmics que passa, el Porto sempre ha estat un dur negociador i el seu president, Pinto Da Costa, no acostuma a donar el braç a tòrcer fàcilment, i és conscient que els bons partits de Diego Reyes en aquest final de temporada juguen a favor seu perquè l'Espanyol pagui els set milions o bé per posar-lo a l'aparador i vendre'l a un tercer.

Finalment, el club està treballant en la possibilitat de fer una gira posttemporada. Les dues opcions en què està treballant són anar a Indonèsia, sota l'aixopluc de la LFP, o bé apostar per una segona via que és anar a Dubai. Tot dependrà dels beneficis econòmics que tingui el club per acabar de tancar els acords.

No li fa por la competència: “Aniré a totes”

La continuïtat de Diego López farà que Roberto Jiménez marxi de l'Espanyol. El porter gallec no es capfica per quina competència tindrà el curs que ve. “He compartit vestidor amb joves, gent més gran que jo i ara soc dels veterans, i sempre he anat a totes competint per un lloc i ho faré fins al final, sigui quin sigui el company que tingui, i on sigui”, deia ahir el gallec, que en clau esportiva té clar que l'Espanyol no pot abaixar els braços en les tres últimes jornades i abstreure's de la derrota del derbi. “Ens ha fet mal per com es va produir la derrota, és un cop dur. Però hem de ser intel·ligents i pensar més enllà d'un partit i valorar com ha anat la temporada. Feia temps que no s'aconseguien aquests punts i encara en queden nou en disputa. Volem seguir creixent i que quedi un bon gust per començar amb objectius renovats i mentalitat positiva la temporada que ve.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)