Espanyol

futbol

Espanyol

Una baixa de pes en la posició més coixa

Clau. El rendiment dels blanc-i-blaus cau en picat sense Piatti i els possibles relleus passen per un mal moment

A cap equip li agrada caure i tenir de botxí un jugador que és seu. El Madrid s'hi va trobar fa anys i des d'aleshores els clubs de la lliga espanyola ho eviten amb el que es coneix com a clàusula de la por. Dissabte que ve el València trepitjarà Cornellà i, com va passar en la primera volta, Pablo Piatti no hi serà. L'acord de cessió ho preveia així i es tracta d'una baixa clau per l'alt rendiment de l'argentí i per la davallada dels teòrics substituts.

Els onze gols i deu assistències de Piatti són un cas gairebé únic en la lliga. Cal anar a buscar els grans cracs del gegants de la lliga per trobar qui ho superi. Dissabte no hi serà. L'argentí és una peça clau en la temporada blanc-i-blava i quan no hi és l'equip ho nota. L'Espanyol sense ell va derrotar l'Sporting i l'Osasuna, en posició de descens, va empatar amb el Vila-real i va caure contra Real Sociedad, Real Madrid i València. Ben lluny de quan hi és. Aleshores l'equip periquito suma el 54,5% dels punts en joc.

La clàusula de la por, però, farà que contra el València li toqui descansar, i Quique Sánchez Flores no tindrà fàcil cobrir-ne la baixa. La pèrdua de confiança en els relleus hi tindrà molt a dir. Quan el davanter argentí ha hagut de descansar, el més habitual en l'entrenador madrileny ha estat ocupar les bandes amb Hernán Pérez i José Antonio Reyes. L'extrem paraguaià va ser titular per últim cop fa vuit jornades a Eibar. En el partit següent va entrar a la mitja part i des de d'aleshores ha jugat estonetes fins a la Corunya el cap de setmana passat, quan ja no es va moure de la banqueta. L'internacional guaraní ha tingut alguns problemes físics darrerament, però Quique va arribar a dir públicament que necessitava reflexionar, sense tornar-lo a situar des d'aleshores a l'onze.

De Reyes a Melendo

Reyes va tenir una fase de protagonisme que fa setmanes que ha quedat enrere, sense que la tendinitis rotuliana que li fa la guitza en sigui l'única raó. El d'Utrera fa gairebé tres mesos que no apareix a l'onze, període en què quasi ni se l'ha vist. I se sent més còmode de mitjapunta que a la banda, on ja no té l'esperit de sacrifici per perseguir el lateral rival. Estava a les portes de complir els minuts que segons les clàusules de l'1+1 que va signar comportaven la renovació automàtica, però no seguirà. Tampoc ho vol fer. Caldrà veure si Quique Sánchez Flores hi aposta contra el València o si es decanta per Hernán o Melendo. La posició d'extrem figura en les prioritats en la planificació esportiva perquè ha acabat resultant la més coixa de totes.

EL BOTÍ

Dues victòries contra equips en descens en vuit partits sense l'extrem argentí

DESAPAREGUT

Hernán Pérez va ser a l'onze titular per últim cop fa vuit jornades al camp de l'Eibar

El factor emotiu dels comiats en l'últim partit a casa

El partit de dissabte no és com tota la resta. L'Espanyol viurà el darrer enfrontament de la temporada a casa i hi ha una sèrie de jugadors que trepitjaran l'estadi de Cornellà-El Prat per darrera vegada, com a mínim com a locals. Per això caldrà veure si el factor comiat entra en joc quan Quique Sánchez Flores faci l'onze titular. L'entrenador blanc-i-blau ja va fer un primer pas en l'últim enfrontament amb la visita a Riazor, en què amb la baixa d'Aarón no va voler fer com durant part de l'exercici, en què va situar Víctor Sánchez al lateral esquerre, sinó que va apostar pel del planter, tot just en la segona titularitat en la lliga, al qual va dedicar paraules elogioses en la roda de premsa posterior i va lamentar que no hagi pogut jugar més. I en el tram final va donar entrada a Rubén Duarte, a qui no concedia cap minut des de la tercera jornada a principis de setembre. Permetrà més comiats?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)