Espanyol

futbol

Espanyol

Un doble repte per acabar

Tram final. L'equip blanc-i-blau té l'opció de signar la segona millor segona volta dels últims 20 anys si lliga dues victòries en els partits contra el València i el Granada que tanquen la lliga

La lliga crema les últimes etapes. Pel que fa a la classificació, l'Espanyol no s'hi juga gaire. Europa va quedar descartada, però hi ha petits objectius a assolir contra el València i el Granada. A banda de la vuitena plaça, dues victòries comportarien la segona millor segona volta des que la lliga va tornar a ser de 20 equips. Tan sols quedaria per sota dels 38 punts de l'Espanyol de Miguel Ángel Brindisi en la temporada 1998/1999.

L'Espanyol va tancar la primera volta amb 26 punts. En la segona en suma 27 quan falten dues jornades. La xifra situa l'Espanyol de Quique Sánchez Flores tan sols per sota del de Brindisi –38 punts– i del de dos entrenadors que van fer una gran remuntada per aconseguir la permanència: Mauricio Pochettino el 2009, amb 32 punts, i Luis Fernández el 2004, amb 29, empatant alhora amb un Miguel Ángel Lotina que va situar l'equip blanc-i-blau a Europa. El primer exercici de l'era de Chen Yansheng pot situar l'onze blanc-i-blau entre els més destacats de les dues últimes dècades. El canvi de xip implica també no deixar-se anar, una de les grans xacres dels darrers temps a l'Espanyol. No ha estat el cas, tal com es va demostrar diumenge a Riazor. “L'equip va demostrar l'altre dia que volia lluitar pel vuitè lloc. Si guanyem els dos partits, és nostre. Ho veiem factible perquè són dos rivals que han fet pitjor temporada que nosaltres. Dissabte volem donar una alegria a la nostra gent”, va subratllar Víctor Sánchez.

Les xifres de l'equip de Quique Sánchez Flores són molt bones, però una victòria més el situaria entre els tres escollits que han superat els 30 punts en la segona volta. És un dels reptes que li queden al conjunt blanc-i-blau, que vol demostrar que el creixement és continuat i que la temporada següent continuarà igual. “El que volíem fer era canviar totalment la dinàmica, passar d'evitar el descens a estar a dalt, sense patir, i s'ha fet. Ens va condicionar el dèficit de punts a principi de temporada, però si l'any que ve comencem forts podrem somiar a lluitar contra els qui ara estan per sobre, la base és aquí. Ja tenim un punt més que en la primera volta i falten encara dos partits. Mostra la progressió i possiblement ens ha condicionat el dèficit de punts de l'inici de temporada perquè en cas contrari ara podríem estar lluitant amb els equips que estan per sobre.”

Dos rivals que estan per sota i que no haurien d'impedir una millora dels números de l'equip blanc-i-blau, i que Quique es distanciï de les segones voltes de Sergio González (26 punts, 2015), Aguirre (26, 2013) o Paco Flores (26, 2001).

Tres triomfs seguits

L'Espanyol i els petits objectius en el tram final de temporada. Reptes com el vuitè lloc, la segona millor segona volta dels últims 20 anys o enllaçar tres victòries. És el sostre de la primera temporada amb Quique Sánchez Flores i es va aconseguir precisament després de fer un dels pitjors partits del campionat a Mestalla. L'equip blanc-i-blau va reaccionar golejant el Granada (3-1) i el Sevilla (3-1) a l'estadi de Cornellà-el Prat i aconseguint els tres punts a Màlaga amb un obús de Piatti. La Real Sociedad seria l'encarregada d'estroncar després l'empenta dels blanc-i-blaus. Ara hi ha l'oportunitat de tornar a fer el nou de nou, excel·lent forma de cloure l'exercici i engrescar l'aficionat periquito pensant que la temporada vinent tot potser serà encara millor.

LA FRASE

Quan falten dos partits, tenim ja un punt més que els que vam sumar a la primera volta
Víctor Sánchez
migcampista de l'espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)