Espanyol

futbol

Espanyol

L'Espanyol s'assegura Diego López fins al 2020

Mercat. El porter gallec va rescindir el seu contracte amb el Milan i signa per tres temporades com a blanc-i-blau. El club tindrà en propietat un futbolista essencial per fer el salt a Europa

L'Espanyol va donar ahir el tret de sortida als fitxatges del curs 2017/18. El primer és una cara coneguda i respon al nom de Diego López (Paradela, Lugo, 1981). El porter va segellar el seu compromís amb l'Espanyol fins al 30 de juny del 2020 i tindrà una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros. Abans, però, el gallec es va desvincular del Milan, després de resoldre la paperassa pendent, que s'havia allargat els últims dies. Diego López havia de cobrar la part proporcional del contracte que el lligava amb el conjunt italià. Cal recordar que els transalpins pagaven un 60% de la fitxa del futbolista de la temporada que tot just ha acabat.

El gallec arriba amb la carta de llibertat sota el braç com havia avançat aquest diari fa quinze dies. Aquesta era una condició clau per fer el seu fitxatge. L'Espanyol hi surt guanyant perquè podrà pagar un sou més alt al porter. Diego López també surt beneficiat de l'operació i jugarà on volia, al club blanc-i-blau. El Milan, per la seva banda, s'estalvia la fitxa d'un any d'un futbolista amb el qual no comptava. Tots contents. “És un dia molt feliç. Ha estat una temporada, però ha estat meravellosa. Avui [per ahir] és el dia assenyalat en què puc prolongar la meva relació amb l'Espanyol”, va dir Diego López als mitjans oficials del club blanc-i-blau. “Vull agrair al club, al mister, al cos tècnic, als companys i a l'afició, especialment, aquest any, que ha estat magnífic. El meu desig era continuar aquí. La prioritat era seguir, perquè m'he trobat molt a gust”, va reblar el gallec. I és que la seva predisposició per seguir a Cornellà ha estat la clau de volta per no moure's de l'Espanyol. El futbolista s'ha trobat com a casa al club. Una entitat on ha tornat a sentir-se futbolista després d'un any molt dur al Milan, on va patir lesions i la suplència per l'aparició del jove Gianluigi Donnarumma.

Ara l'Espanyol s'assegura un dels homes clau per fer el salt cap a Europa el curs que ve. Diego López ha format part de l'eix vertebrador de l'equip de Quique Sánchez Flores. El tècnic tenia clar que la seva continuïtat era innegociable si es volia aspirar a cotes més altes. Des que va arribar, s'ha apoderat de la titularitat. El seus números parlen per si sols: ha rebut 38 gols en contra en 35 partits en la lliga. Unes xifres que el col·loquen com el tercer porter menys golejat de la competició i, amb 3.113 minuts, el tercer membre de la plantilla més utilitzat per Quique, al darrere de Gerard Moreno (3.280) i David López (3.240).

Efecte dominó sota pals

L'adquisició en propietat de Diego López tindrà conseqüències en la configuració de la porteria. El més perjudicat per aquest moviment és Roberto Jiménez. El madrileny havia arribat a l'Espanyol com a clar titular, però l'arribada de Diego López, en el darrer dia de mercat, el va acabar deixant a la banqueta. Roberto fa temps que busca una nova destinació i ja fa setmanes que negocia la seva marxa al Màlaga, on disposa de l'aval de Míchel. La seva prioritat és seguir a la lliga per temes familiars i no considera la possibilitat de jugar a l'estranger. L'Espanyol vol rebre una quantitat de traspàs propera als 2 milions d'euros i aquí hi ha la clau de l'operació perquè pugui marxar a La Rosaleda. Un cop es tanqui la seva marxa, Gorka Iraizoz tindrà llum verd per fitxar i formar parella a la porteria amb Diego López.

L'altre cas a solucionar és el futur de Pau López. Segueix l'estira-i-arronsa amb el Tottenham, que no vol pagar els 7 milions en què està xifrada la seva clàusula de compra. L'Espanyol no compta amb ell ni el jugador vol tornar a vestir la samarreta blanc-i-blava. Si no s'arriba a un acord amb els londinencs, a Cornellà activaran altres propostes que han arribat per al gironí.

LES FRASES

És un dia molt feliç. Avui [per ahir] és el dia assenyalat en què puc prolongar la meva relació amb l'Espanyol, que és el que desitjava
Ha estat un any magnífic i la meva prioritat era seguir, perquè m'he trobat molt a gust
Diego López
PORTER DE L'ESPANYOL

Operat d'una bursitis ahir a la tarda

El dia frenètic del porter no va acabar amb la seva signatura amb l'Espanyol fins al 2020, ja que a la tarda va ser intervingut de la bursitis que tenia al genoll dret com a conseqüència de la lesió fortuïta que es va fer en el partit de lliga al Camp Nou, el desembre passat, per una topada amb Luis Suárez. Aquesta lesió no li ha impedit continuar jugant, però, tal com estava previst des de fa setmanes, va passar pel quiròfan per resoldre definitivament aquesta molèstia. A causa d'aquesta operació quirúrgica i la seva posterior recuperació, la presentació de l'acord queda ajornada fins que el club i el jugador puguin dur-la a terme en les pròximes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)