Espanyol

Evolució estancada

Venda tancada. El club blanc-i-blau confirma la pèrdua de fe en la progressió de Rubén Duarte i el traspassa a l’Alavés per 400.000 euros, si bé es queda un 30% dels drets de l’andalús

Rubén Duarte va arribar al primer equip com un coet en la temporada 2014/2015. Al febrer va treure el cap des del filial gràcies a la copa del Rei i es va convertir en intocable. Han passat dos anys i mig i l’Espanyol va traspassar-lo ahir a l’Alavés per 400.000 euros arran d’una evolució decebedora, amb un rol cada cop més marginal.

Rubén Duarte només té 21 anys. Per això l’Espanyol es guarda un 30% dels drets pensant en una futura venda. Però el club blanc-i-blau va confirmar ahir que ha perdut la fe en la progressió del d’Almeria, que ha anat a menys any rere any. Sergio González va obrir-li les portes del primer equip i les va obrir de bat a bat. Al cap de pocs mesos ningú dubtava que el pas pel filial estava del tot tancat i renovava fins al 2019, malgrat atraure l’interès d’equips europeus com ara l’Olympique de Lió. El tècnic de l’Hospitalet va mantenir-li la confiança, si bé la va anar perdent de mica en mica. El relleu a la banqueta, amb l’arribada de Constantin Galca, va comportar el retorn a l’onze, que tampoc es va allargar gaire perquè el romanès va provar altres opcions, abans de tornar a apostar-hi decebut amb tots.

Central i no lateral

Així, l’evolució de Rubén Duarte no va ser l’esperada i Quique Sánchez Flores ha estat l’encarregat de certificar la pèrdua de confiança i mostrar-li la porta de sortida. El jugador del planter va ser titular en el debut en la lliga a Sevilla, que es va tancar amb 6-4. Banqueta a la segona jornada, uns minuts a la tercera i ostracisme total. El jove jugador, internacional sub-21, va convertir-se en descartat habitual a les llistes de convocats. En la lliga no se’l va tornar a veure fins la visita a Riazor... a tres jornades del final. En la copa sí que va tenir minuts, però ho va fer d’entrada de central, l’única posició en què el veia el tècnic blanc-i-blau. En el duel de tornada amb l’Alcorcón va sortir de lateral esquerre, però en la segona part va ser rellevat per Aarón. Significatiu.

Rubén Duarte va cridar l’atenció dels captadors de talent de l’Espanyol, que van incorporar-lo amb 13 anys. Era central, però hi havia dubtes sobre el físic, per falta de centímetres i problemes en el joc aeri, així que a les categories inferiors van reciclar-lo a lateral esquerre. Un procés en què es va anar sentint cada cop més còmode fins a aconseguir un lloc en el primer equip i ser titular indiscutible. Per això és eloqüent que durant la temporada Quique Sánchez Flores el comptés sempre com el cinquè central, també a les rodes de premsa, i no com a segon o tercer lateral. Al gener ja se li va obrir la porta en forma de cessió, però no el van convèncer cap de les propostes. Uns mesos més tard, deixa l’Espanyol a canvi de 400.000 euros i un lloc en una plantilla de primera divisió. A Vitòria en valoren la polivalència i la joventut, tot recordant que fa ben poc apuntava molt alt. El club periquito necessita alliberar fitxes i sous i la caixa acumula 2,9 milions en vendes amb Mamadou i Duarte, que se sumen als adeus de Reyes i Salva Sevilla.

SENSE CONFIANÇA

8
mesos
van passar entre la participació de Duarte a Anoeta en la lliga i tornar a tenir minuts a la Corunya.

Miguel Layún se suma als candidats a ocupar la banda esquerra

La direcció esportiva de l’Espanyol busca en el mercat un lateral esquerre que faci la competència a Aarón. A falta de saber si Víctor Álvarez accepta l’oferta per continuar una temporada més de blanc-i-blau i amb l’adeu confirmat de Rubén Duarte, Aarón és ara l’únic jugador que pot ocupar aquesta posició. La direcció esportiva periquita té lligada la incorporació del jove de l’Estrella Roja Mihailo Ristic, per qui té una opció preferent de compra, que caduca el 30 de juny. Una lesió ha generat alguns dubtes, així que, a falta d’una revisió mèdica, no es deixen de mirar alternatives. Des de Portugal s’apuntava ahir a un interès de l’Espanyol per aconseguir la cessió de Miguel Layún, aprofitant la negociació amb el Porto per Diego Reyes. El lateral mexicà ha acabat perdent la condició de titular i els portuguesos necessiten desprendre’s de fitxes. Quique Sánchez Flores coneix perfectament l’internacional asteca, ja que l’estiu del 2015 va fitxar-lo per al Watford.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)