Espanyol

Espanyol

reestructuració esportiva

Fortificar la direcció esportiva

Chen té decidit professionalitzar el funcionament d’aquesta parcel·la. El president té entre cella i cella recuperar Òscar Perarnau com a element vertebrador després del seu adeu, per motius familiars, el gener del 2016

Chen Yansheng fa setmanes que dona voltes a la manera de perfilar una nova estructura esportiva. La seva intenció és potenciar aquesta parcel·la i fer-la més professional. L’objectiu principal és tenir més veus i més control a l’hora d’incorporar nous jugadors i planificar el club de dalt a baix. L’encarregat de traçar aquest pla estratègic és el vicepresident, Carlos García Pont, que vol incorporar elements de gestió empresarial en el dia a dia del club per fer més acurada la dinàmica de captació de futbolistes. Ara mateix, les decisions en matèria de fitxatges corren a càrrec del tècnic, Quique Sánchez Flores, i del director esportiu, Jordi Lardín. Tots dos són els responsables de traçar la política de reforços i un cop posen els noms sobre la taula, el conseller delegat, Ramon Robert, negocia i tanca els contractes. Ara es vol que aquesta estructura tingui una nova figura. Un quart home que conegui el futbol de primera mà i que també tingui veu i vot a l’hora de perfilar la política de noves incorporacions i de traçar les sinergies de futur. Una espècie de gerent o de director esportiu general. En les darreres hores, ha sonat amb força el nom d’un vell conegut per tot l’espanyolisme: Òscar Perarnau.

El nom l’avançava Tiempo de Espanyol. El maresmenc va abandonar la direcció esportiva del club blanc-i-blau a final del gener de l’any passat per decisions estrictament familiars. Perarnau ja ha superat aquells problemes personals i ara torna a estar en el mercat. Molts clubs s’hi ha posat en contacte. Fa poc va estar en les travesses per ser director esportiu de l’Sporting i també en l’òrbita de l’Athletic Club de Bilbao per fer-se càrrec de l’àrea de formació de Lezama. Ara mateix, Perarnau té molt avançades dues propostes fermes, una d’un club de la lliga i una altra d’un d’estranger, que es podrien concretar en els propers dies. Enmig de tot això, i segons ha pogut saber aquest diari, també ha estat sondejat pel grup Rastar, propietari de l’Espanyol. Es tracta d’una conversa que es va produir fa dues setmanes, mitjançant una empresa externa de contractació d’alts directius. El motiu de la trucada anava enfocat a conèixer el perfil de gestió i com respondria Perarnau en una dinàmica de grups humans i com afrontaria diverses situacions amb conflictes. En cap moment es va parlar d’un càrrec concret ni va sortir el nom de l’Espanyol. Ni el mateix implicat sap si l’entrevista a la qual el van sotmetre era per a una empresa del grup Rastar.

Un retorn complicat

Ara mateix, Òscar Perarnau està més pendent d’ofertes externes i allunyades de l’Espanyol que no pas de tornar a Cornellà. Des del seu entorn veuen “complicat” el seu retorn, perquè el que no desitja fer en cap cas és trepitjar la parcel·la de l’actual director esportiu, Jordi Lardín. Ningú de l’Espanyol, com a club, ha contactat amb el tècnic maresmenc i les informacions de les darreres hores han agafat Perarnau per sorpresa. Tot i això, caldrà veure com evoluciona tot plegat en les properes hores i dies, perquè tot podria fer un gir copernicà. Perquè s’esdevingui el retorn de Perarnau a l’Espanyol, primer haurien d’estar molt delimitades i clares les seves funcions. El maresmenc només treballaria a l’Espanyol en una parcel·la relacionada amb temes esportius i no de gestió o de despatx i mai per treure poder a Jordi Lardín. El seu encaix en la parcel·la esportiva hauria de ser clar i diàfan. I aquí és on jugaria un paper clau Chen Yansheng. El president de l’Espanyol té un feeling especial amb el maresmenc i des del primer moment van tenir una gran connexió personal. Al mandatari xinès li va saber greu la marxa de Perarnau. Fins i tot després de la seva sortida del club ha mantingut un contacte regular amb l’exdirector esportiu i li ha anat trucant per conèixer com evolucionaven els seus assumptes personals. Chen Yansheng ha anat buscant un perfil com el de Perarnau, però no l’ha trobat i no el podia forçar a tornar. Ara tot ha canviat, perquè ha deixat enrere els contratemps familiars i si algú pot convèncer el maresmenc de tornar a l’Espanyol és Chen. En els propers dies, ara que és a Barcelona, es podria concretar una reunió, cara a cara, en què intentaria seduir el maresmenc. Caldrà veure si el mandatari hi és a temps o bé Perarnau ja té escollit el seu nou destí.

MOVIMENT DIFÍCIL

L’arribada del maresmenc és complicada; a més, té sobre la taula dues ofertes més

CONTACTE INDIRECTE

No s’ha reunit amb l’Espanyol, però va rebre una trucada fa quinze dies en nom de Rastar

Chen Yansheng agafa les regnes

Els propers dies seran intensos a les oficines de Cornellà i Sant Adrià. Chen Yansheng, que és a Barcelona, té previst reunir-se amb totes les àrees del club posant especial èmfasi en la reestructuració de l’àrea esportiva i la seva remodelació per fer-la més dinàmica i professional. També serà el moment de conèixer amb exactitud de quin pressupost es disposarà per fitxar. Un pressupost per a noves incorporacions que es mourà en una forquilla que anirà dels 15 als 20 milions. Però el més important serà tenir definit quin serà el topall econòmic que atorgarà la LFP al club blanc-i-blau per als salaris del primer equip. L’últim any estava al voltant dels 36 milions d’euros. La xifra, en principi, no variarà substancialment, però és un element clau per poder planificar les incorporacions futures així com les llistes de baixes. I és que ara mateix el club blanc-i-blau es troba dins el límit salarial exigit per la patronal futbolística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)