Espanyol

De la frustració a la il·lusió

Chen Yansheng alimenta la transformació del club amb una nova estructura i Òscar Perarnau de director general esportiu

El llavanerenc exhibeix ambició i engrescament amb el projecte en el retorn a casa

Òscar Perarnau va estar tres anys al capdavant de la direcció esportiva de l’Espanyol. Tres temporades de repte de supervivència, de reinventar-se cada any per l’obligació de vendre les estrelles i evitar així la fallida econòmica. Una època dura, de nòmines impagades i poc marge per créixer, ans al contrari. Ara tot és diferent. L’Espanyol viu instal·lat en la il·lusió, en l’obligació de créixer, en recursos que s’han doblat des de l’anterior etapa, de la mà de Chen Yansheng. I de nou han pensat en el llavanerenc, que ahir va tornar a asseure’s a la sala de premsa per explicar la nova estructura de l’entitat periquita i deixar ben clar que no pren poder a Jordi Lardín.

Chen Yansheng parla poc en públic. El president de l’Espanyol està passant uns dies a terres catalanes per posar fil a l’agulla en la planificació esportiva, definint el pressupost i el marge de maniobra, menor del desitjat per les limitacions del joc net de l’LFP. El xinès tenia Perarnau en alta consideració des que es van reunir al país oriental fa anys i fins i tot un cop desvinculat el maresmenc mantenien el contacte i es veien. Encara que no ho admeti públicament, el cap de Rastar Group va veure coses que no li van fer el pes la temporada passada i ha apostat per un home de confiança. “El retorn d’Òscar coincideix amb la nostra idea de gestió. Volem créixer sempre sobre la base de la tradició i per això estem agraïts als periquitos que tornen a casa per créixer amb nosaltres. No només ha estat vint anys al club, sinó que els tres anys que va ser director esportiu el club passava moments difícils i va aconseguir grans mèrits. A més és bon amic de Lardín i confiem que aquest equip donarà un gran impuls al creixement del club.”

La confiança total de Chen Yansheng i la il·lusió de tornar a casa. I de tenir recursos per primer cop. Perarnau tornarà a treballar amb Lardín i ahir es va esforçar a ressaltar que el seu retorn no té res a veure amb una pèrdua de confiança en la feina del d’Esparreguera. “Jordi és el màxim responsable de la configuració de la primera plantilla i el filial. Des de la direcció general esportiva mirarem d’ajudar-lo, però el primer equip és el pilar fonamental del club. El club està en creixement, s’ha de millorar. Vull saber les necessitats de cada persona i a partir d’aquí anirem canviant coses de manera progressiva i permanent”, va indicar el nou responsable de coordinar la direcció esportiva, la secretaria tècnica, el femení, el futbol base, les escoles i acadèmies els serveis mèdics. Un càrrec amb unes atribucions que van generar alguns dubtes. Perarnau va ser el primer d’aclarir que ell també n’havia tingut fins que el president li havia explicat el projecte que té en ment.

Amb un notable

La nova etapa està marcada per l’ambició i el llavanerenc hi puja en marxa. L’Espanyol està pendent que l’LFP li fixi el pressupost de la massa salarial, el principal hàndicap amb què treballen, ja que el marge de creixement és reduït. En tot cas, serà més del doble que la que hi havia en l’anterior etapa de Perarnau, que va voler ressaltar que no participa en la planificació de la pròxima temporada, en mans de Lardín i Quique Sánchez Flores. Però això no vol dir que no s’hagi amarat de l’ambient d’il·lusió que es respira a l’entitat, consolidat per un primer any de canvi amb Quique que ha fet desaparèixer la paraula permanència de l’imaginari blanc-i-blau amb el vuitè lloc. Ara toca fer un pas més i Chen Yansheng confia que el nou director general esportiu hi ajudarà. “Hem acabat amb un notable i no només esportiu. Hem assolit els objectius i de cara a la temporada que ve remarquem una millora progressiva. Tota la feina d’ara és per fer un pas més, esperem millor nota i millors resultats”, va manifestar el president de l’Espanyol, en plena complicitat amb un Perarnau més que implicat. “Tinc una il·lusió total per tornar a casa, el repte és majúscul i el projecte és molt seriós. Espero aportar molt perquè estic molt motivat. Abans teníem frustració, però era un repte, no una excusa, ara la il·lusió és total i confio que podem créixer progressivament”

ELS PROTAGONISTES

Lardín és el màxim responsable de la configuració de la primera plantilla i el filial. Des de la direcció esportiva mirarem d’ajudar-lo
Abans teníem frustració, però era un repte, no una excusa. Ara la il·lusió és total i confio que podem créixer
Òscar Perarnau
Volem créixer sempre amb la base de la tradició i estem agraïts als periquitos que tornen a casa per créixer
Chen Yansheng

Reduir les decisions individuals per reduir els riscos

El retorn de Perarnau arriba després d’un altre canvi anunciat fa uns dies. L’Espanyol va crear la comissió executiva i de supervisió del consell, amb Adolf Rousand, ascendit a vicepresident, Carlos García Pont, Ramon Robert, que també és el director general corporatiu i conseller delegat, i Mao Ye Wu, els directius que viuen a Catalunya. Chen Yansheng va justificar la remodelació de l’estructura del club, amb més repercussió en el dia a dia i sense tanta responsabilitat per a Ramon Robert, tal com passa amb Jordi Lardín a partir d’ara tenint Perarnau per sobre. “Tots els canvis són per reforçar l’estructura. Al mateix temps que donem importància als valors locals, volem que sigui un club internacional. Hi ha consellers xinesos i per això hem creat la comissió, que esperem que pugui repercutir positivament en el dia a dia del club. A partir d’ara les reunions del consell reduiran la freqüència i pujarà la de la comissió. Es tracta de posar els consultors que estan a 10.000 quilòmetres de distància a quilòmetre zero. En el meu estil de gestió sempre he apostat per directius locals i aquest pas va en aquest sentit. Ho tenia al cap abans de començar la temporada, però els canvis no es fan un dia per l’altre. Per això volem donar les gràcies a Ramon Robert i la molta feina que ha fet al llarg de l’any. Considerem que minimitzem el marge d’error perquè si les decisions les pren una sola persona hi ha més risc d’equivocar-se que si la decisió es pren després que la discuteixin diverses”, va explicar el president, que prepara més canvis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)