Espanyol

espanyol

mercat

Procés de seducció a Mariano

El punta del Madrid és l’objectiu número 1 per reforçar la davantera però té múltiples pretendents en la lliga que també el tenen a la seva agenda

Els casos de Lucas Vázquez i Asensio conviden a l’optimisme

L’Espanyol té entre cella i cella aconseguir els serveis de Mariano Díaz (Barcelona, 1993). La competència per l’internacional dominicà serà ferotge i molts són els equips de la lliga que el tenen subratllat en vermell en la seva agenda per ser un dels reforços estel·lars de la pròxima temporada. Al marge del conjunt blanc-i-blau, van darrere de Mariano Díaz, especialment, el Betis i el Màlaga, però la llista d’equips és més amplia. Tot i això, l’interès de l’Espanyol pel davanter del Madrid ja ve de lluny i des de fa dues temporades van darrera d’ell. La tercera podria ser la bona. Molts són els ingredients que poden fer que el punta blanc acabi a Cornellà. El primer és la dimensió del projecte que està construint l’Espanyol i que està per sobre del que li poden oferir els seus competidors directes.

El club blanc-i-blau ofereix a Mariano un projecte potent i amb les mires per anar a Europa. A més, hi ha el valor sentimental. Mariano ja va estar en les categories inferiors de l’Espanyol i la seva família viu a Catalunya, un factor a tenir en compte. Però si això no fos suficient, hi ha una munió d’ambaixadors a la plantilla del Real Madrid que han recomanat a Mariano que acabi a l’Espanyol. Kiko Casilla, Lucas Vázquez i Marco Asensio són les millors mostres que un salt a l’Espanyol pot ser el millor per revitalitzar la seva carrera futbolística i ser un futbolista important en l’elit del futbol estatal. Mariano ja ha parlat amb el porter i els dos davanters. Especials són els casos de Lucas Vázquez i Marco Asensio. Tots dos van arribar cedits a l’Espanyol i van triar la destinació cap a Cornellà sense equivocar-se. El camí que podria seguir Mariano és calcat al de l’extrem gallec i al del davanter mallorquí. Tots dos eren peces cobejades en el mercat i moltes eren les propostes que tenien sobre la taula. L’Espanyol es va avançar a la resta de l’equip fa dues temporades amb Lucas Vázquez i fa un any amb Marco Asensio. Tots dos van ser jugadors importants que van brillar amb llum pròpia. Un camí que els va servir per tornar al Madrid per la porta gran. Ara el nou procés de seducció per portar Mariano ha Cornellà ja ha començat per totes bandes. A punt de complir els 24 anys (els farà l’1 d’agost) tant el davanter com el Real Madrid són conscients que el futbolista necessita minuts en l’elit per desplegar tot el seu talent i que no pot romandre un any més en el primer equip dels merengue. I és que el protagonisme de Mariano aquest any en el Madrid ha estat residual i només ha jugat 115 minuts en la lliga, on ha fet un gol. Més gran ha estat la seva participació en la copa, en la qual va jugar 185 minuts coronats amb 4 gols. Uns registres pobres però normals tenint en compte que la seva competència a la davantera era Karim Benzema i Álvaro Morata.

L’Espanyol espera disposar dels serveis del davanter per fer més potent i efectiva la seva davantera. La fórmula triada podria ser mitjançant una cessió, com es va fer en el seu moment amb Marco Asensio, o bé una compra condicionada similar al que es va fer amb Lucas Vázquez. Aquesta escenari és el que més agrada al club blanc-i-blau. L’Espanyol podria aconseguir els drets del futbolista pagant un traspàs i el Madrid tindria la possibilitat de repescar-lo pagant una quantitat fixa en els seus dos primers anys de contracte. L’Espanyol hi sortiria guanyant amb aquesta estratègia i també el Madrid, que tindria controlat el futbolista i, depenent del seu rendiment, el podria recuperar. Les bones relacions entre els dos clubs també poden ajudar a portar a bon terme aquesta operació.

Excés d’equipatge

El problema col·lateral de la possible arribada de Mariano està en l’overbooking que hi ha a la davantera. Ara mateix, l’Espanyol té quatre davanters en nòmina: Leo Baptistão, Gerard Moreno, Álvaro Vázquez i Felipe Caicedo. A aquests s’hi afegirà el fitxatge de Sergio García, ja confirmat pel club, a partir de l’1 de juliol. És a dir, cinc futbolistes per a dues posicions. Sobren futbolistes. Baptistão, en principi, jugaria més per la banda que no pas en punta. Però el club té decidit buscar una sortida a Caicedo i Álvaro Vázquez. El problema més gran és la situació de l’equatorià. La seva alta nòmina porta de corcoll el club. En els últims dies s’ha filtrat una oferta del Cruz Azul mexicà però l’internacional no és gaire receptiu a marxar al país nord-americà.

PUNTS A FAVOR

La seva família viu a Barcelona i Asensio i Lucas li han recomanat anar a Cornellà

EL CONTRACTE

Es barregen diverses fórmules, des de la cessió fins a un traspàs amb condicions

Lucas Pérez, objectiu impossible

Des de fa setmanes s’ha parlat de la possibilitat que Lucas Pérez, exjugador del Deportivo, ara a les files de l’Arsenal, pogués aterrar a l’Espanyol. El futbolista agrada a la direcció esportiva però el seu fitxatges és impossible. El club no pot ni pensar a acostar-se a les xifres econòmiques que suposaria la contractació del punta gallec. Lucas Pérez cobra 4 milions d’euros en el club londinenc i no són assumibles pel club català.

El gallec vol sortir de l’Arsenal per tenir més protagonisme, ja que no s’ha adaptat al futbol anglès. Aquesta situació és idèntica a la d’altres noms que també han sonat per vestir-se de blanc-i-blau, com ara Jesús Navas (que sembla que tornarà amb total seguretat al Sevilla) o Santi Cazorla, també jugador de l’Arsenal. En el cas del futbolista asturià, al marge de la seva alta fitxa, hi juga en contra el seu estat físic, ja que fa dues temporades que té problemes constants que han minvat el seu rendiment. En tot cas, tots aquests noms estan fora de mercat per a l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)