Espanyol

Espanyol

mercat

Caicedo, el serial de l’estiu

La marxa de l’equatorià és clau per donar una embranzida als nous fitxatges que han d’arribar

L’Espanyol vol evitar un nou cas Ciani, el central francès no va rescindir el seu contracte fins a l’últim dia

L’Espanyol té una llista d’operacions avançades en el mercat, però totes estan paralitzades fins que no es produeixin algunes sortides importants. Entres els noms dels futbolistes destinats a abandonar l’entitat hi ha els de Pape Diop, Roberto Jiménez i Felipe Caicedo. Els dos primers tenen coll avall que marxaran del club. El porter, que podria acabar al Màlaga, i el migcampista senegalès volen marxar per tenir el protagonisme que no han tingut aquesta temporada. No estan còmodes amb la seva situació i es volen sentir futbolistes. El cas de Felipe Caicedo és força diferent per diversos motius. L’equatorià fa temps que està en el mercat i la seva pobra temporada juga en contra de l’Espanyol a l’hora de treure un bon rèdit econòmic per ell. Cada dia que passa, la seva cotització baixa. A més, la seva nòmina, la més alta de la plantilla, també és un obstacle que està provocant que diversos pretendents es facin enrere i prefereixin esperar per veure si més endavant poden abaratir els costos de l’operació. A les oficines de Cornellà són conscients que el serial de l’estiu porta el nom de Felipe Caicedo. El futbolista ha rebutjat diverses ofertes que van arribar en el passat de Turquia, la Xina i Mèxic. Busca un destí atractiu. Un podria ser l’MLS, com comentava ahir a la COPE, i una altra sortida podria ser França, on es podria tornar a sentir important. El problema de totes dues opcions és la manera d’afrontar un possible traspàs (opció cada dia més complicada) i la qüestió del seu salari.

Així els dies van passant i a l’horitzó el club espera que la situació de Felipe Caicedo no s’eternitzi i es repeteixi un cas com el de Michael Ciani. El central francès va rescindir el seu contracte l’últim dia de mercat i va tenir penjant d’un fil tres operacions: Diego López, Álvaro Vázquez i Diego Reyes. Un cop rescindit el seu contracte es van poder executar, però l’estrès i la situació de taquicàrdia que es van crear aquelles últimes hores van ser severes. Ara el desig de l’Espanyol, que també va verbalitzar en una de les seves darreres rodes de premsa Quique Sánchez Flores, era tancar amb més antelació els fitxatges i no estar pendent del telèfon fins a l’últim minut. Com tot en la vida, una cosa són les intencions i els desitjos, i una altra de molt diferent, la realitat, que a vegades és crua i dura. Ara l’Espanyol encara té un marge temporal gegantí per anar configurant el trencaclosques de la planificació. Sense anar més lluny, l’any passat va ser un Tetris de dimensions gegantines amb un total de 33 operacions entre les entrades i les sortides. Però el fantasma de Ciani sobrevola Cornellà, i aquesta vegada va vestit de Felipe Caicedo.

No obstant això, els directius de l’Espanyol tenen una cosa a favor: serà any de mundial. I aquí la tranquil·litat de fa uns mesos de Caicedo, es pot veure alterada. L’equatorià, que farà 29 anys al setembre, sap que el pròxim podria ser el seu últim mundial i no se’l vol perdre. Per estar en la fase final de Rússia sap que ha de jugar i ser protagonista a l’equip que triï, i si es queda a l’Espanyol Quique Sánchez Flores no li donarà el mateix protagonisme que va tenir en la segona part d’aquesta temporada. És a dir, aquest estiu es poden donar sinergies positives per acabar d’aplanar la sortida de Caicedo. La necessitat de l’Espanyol per reduir la massa salarial i les urgències de l’equatorià per arribar amb òptimes condicions de rodatge per jugar el mundial. La partida d’escacs tot just acaba de començar entre el club i el jugador i, de moment, la resolució sembla que no serà ràpida, amb l’inconvenient per a l’Espanyol de perdre objectius de mercat.

TAQUICÀRDIA

La indecisió de Ciani va obligar a tancar tres fitxatges en les últimes hores de mercat

NOUS HORITZONS

Els Estats Units i França podrien ser les opcions de futur per al punta equatorià

Les prioritats del mercat estan ben definides

Quique Sánchez Flores fa temps que va deixar clar quines eren les prioritats pel que fa als reforços d’aquest mercat d’estiu. El tècnic desitja disposar de quatre o cinc jugadors de nivell per elevar el sostre competitiu de la plantilla. El primer és la incorporació d’un central, operació independent de la possible compra de Diego Reyes. Si el mexicà no segueix, s’hauran de fitxar dos defenses. A més, cal afegir-hi un lateral esquerre, un migcampista creatiu, un futbolista per a la banda d’atac i un davanter. Aquestes són les prioritats. Alguns d’aquests moviments aniran supeditats a les sortides. Ara mateix no s’incorporarà cap davanter fins que no surti Caicedo. La marxa de Roberto Jiménez també implicarà l’arribada d’un nou porter. Ara l’opció més probable és la reincorporació de Pau. Per al lateral esquerre, l’Espanyol pensa en Ristic. Hi té una opció de compra que caduca el 30 de juny. En idèntica situació està el futur de Diego Reyes. L’Espanyol té fins al 30 de juny per executar la seva opció de compra a canvi de set milions. El club està intentant rebaixar aquesta quantitat. En paral·lel es troba la situació de Pau López. Fins al 30 de juny el gironí és futbolista del Tottenham, que té una opció de compra de set milions que no vol pagar. Va oferir 2,5 milions que els blanc-i-blaus consideren insuficient. I quant al fitxatge del mig creatiu, Ever Banega és un dels que interessen al marge d’altres opcions que s’estudien. I encara queda el fitxatge del central que haurà de complementar a David López tot esperant la recuperació d’Óscar Duarte, que no tindrà l’alta fins al novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)