Espanyol

Espanyol

mercat

El fitxatge més car de la història

L’Espanyol ha adquirit tots els drets de Leo Baptistão a canvi de set milions d’euros, 3,5 pagats ara i 3,5 l’estiu passat. Aquesta quantitat el converteix en el futbolista per qui s’ha pagat més de traspàs

L’Espanyol va fer oficial ahir l’adquisició de tots els drets econòmics de Leo Baptistão. El futbolista es va incorporar a la disciplina blanc-i-blava l’estiu passat a canvi de 3,5 milions d’euros, corresponents al 50 per cent del seus drets. Ara el club ha desembutxacat 3,5 milions d’euros més a l’Atlético de Madrid per quedar-se tots els drets. La clàusula de rescissió del davanter brasiler es mantindrà en 27 milions d’euros i la seva vinculació contractual serà fins al 30 de juny del 2021. “Gràcies, Espanyol i afició, per la confiança. Soc molt feliç per formar part d’aquesta gran família”, explicava ahir el futbolista al seu compte d’Instagram.

La quantitat total que ha pagat l’Espanyol pel davanter, set milions d’euros, el situa com el futbolista més car de la història del club, al davant de Maxi Rodríguez. El club blanc-i-blau va pagar llavors, el 2002, pel davanter argentí sis milions d’euros, i també deixa enrere altres noms com Sergio García (5,5 milions), Juan Forlín (4,5) o Nico Pareja (4 milions), que figuren entre els fitxatges més costosos de l’entitat en els últims anys.

El fitxatge de Baptistao en propietat deixa patent que el múscul econòmic de l’Espanyol és més potent des de l’arribada de Chen. Cal recordar que el primer moviment del president va ser comprar tots els drets de Felipe Caicedo el gener del 2016 a canvi de tres milions d’euros. Un any i mig més tard, l’equatorià s’ha convertit en el gran maldecap de la planificació esportiva de la temporada que ve i abans de tancar-se l’actual també es va certificar la compra dels drets d’Hernán Pérez a canvi d’un augment substancial en els seus emoluments anuals.

Tots aquests moviments s’emmarquen en una estratègia clara impulsada pel jerarca xinès, que continua sumant més actius amb l’operació de Baptistão. Una forma d’actuar que es resumeix amb la clara intencionalitat de l’entitat de tenir en propietat tots els futbolistes. Un sistema per evitar ingerències de tercers equips per forçar una venda i, de retruc, en cas d’un bon traspàs maximitzar al màxim els guanys. El cas antagònic de Baptistão és la situació contractual en què es troba Gerard Moreno, amb qui l’Espanyol comparteix drets econòmics amb el Vila-real. I és que el davanter de Santa Perpètua és ara una anomalia en la plantilla blanc-i-blava. És l’únic futbolista del qual el club blanc-i-blau no tindrà ara tots els drets econòmics i sembla complicat aconseguir-los, vista la posició immobilista del conjunt de la Plana Baixa.

Confien en el jugador

L’operació de compra de Leo Baptistão ha agafat a molts per sorpresa. El rendiment del brasiler ha estat bo en moments puntuals però les lesions l’han martiritzat. Només cal recordar els seus problemes al taló, que el van deixar quatre mesos de baixa, des del desembre fins entrat l’abril. El futbolista, de 24 anys, ha disputat enguany 21 partits de lliga, 16 com a titular, en què ha aconseguit sis gols. El cert és que l’Espanyol, amb el brasiler a la gespa, era un altre equip. El seu final de temporada ha estat força bo i ha demostrat que està totalment recuperat de la lesió.

En el primer tram de la lliga també va brillar formant una bona parella d’atac amb Gerard Moreno. Quique Sánchez Flores era conscient que la baixa de llarga durada de Baptistão va ser un cop dur de pair per al rendiment global de l’equip i des de la plana noble de Cornellà molts coincideixen que amb el brasiler amb plenes facultats durant tota la lliga podrien haver lluitat amb més possibilitats per fer el salt a una competició europea.

Precisament, aquest és el punt clau per entendre el perquè de la renovació del davanter. Els jerarques blanc-i-blaus confien molt en ell i saben que la seva cotització al mercat encara pot pujar més en els pròxims anys si les lesions el respecten, i aquest és el principal motiu per haver executat, de manera decidida, la compra dels seus drets. A més, el futbolista entra en una fase d’estabilitat esportiva després d’encadenar els darrers anys canvis constants d’equip sense estar-se un any seguit en un mateix equip. Ara sap que fins al 2021, si no arriba cap oferta temptadora en els pròxims anys, continuarà a la disciplina blanc-i-blava i en una ciutat com Barcelona, on s’ha adaptat a la perfecció.

UN HOME CONTENT

“Soc molt feliç per formar part d’aquesta gran família; gràcies, Espanyol”

EL PRECEDENT

El fitxatge més car era Maxi Rodríguez, per qui es van pagar sis milions el 2002

RENDIMENT FUTUR

Tot i les lesions, el club confia en la progressió del punta en els pròxims anys

Quique Sánchez Flores li té reservat el rol d’extrem

La intenció de Quique Sánchez Flores és fer jugar Leo Baptistão d’extrem en lloc de fer-ho en punta d’atac. El tècnic vol aprofitar la velocitat per banda del brasiler per crear superioritats per aquella zona. El tècnic ja va utilitzar diverses vegades el jugador en aquesta demarcació a final de temporada. A més, el futbolista ja va verbalitzar en una roda de premsa la seva comoditat jugant com a extrem en lloc de fer-ho com a referència ofensiva. Això donaria més protagonisme en atac a Sergio García, que haurà de formalitzar el seu fitxatge en els pròxims dies. A més, Baptistão és un futbolista que crea més futbol i pateix més en la finalització i el seu lloc en banda és un hàbitat ideal per treure’n més profit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)