Espanyol

El segon capítol d’un ‘ídol perico per sempre’

A casa. El club blanc-i-blau fa oficial el retorn de Sergio García dos anys després de marxar a jugar al Qatar

Hi ha jugadors que esdevenen ídols, referents. Els nens els idolatren i volen ser com ells a l’hora del pati o jugant després de classe. A l’Espanyol no ho han tingut fàcil perquè durant anys l’economia obligava a vendre les estrelles, però durant un temps hi va haver una excepció: Sergio García. El davanter del Bon Pastor va vestir de blanc-i-blau durant cinc temporades i va ser el pitxitxi de l’equip en quatre, amb un rendiment de menys a més. Al final els diners de Qatar van dur-lo a provar l’aventura exòtica i dos anys més tard torna a casa. El club blanc-i-blau va confirmar ahir el primer fitxatge de la temporada 2017/2018: Sergio García.

Les bases de l’acord estaven establertes des del mes de gener. Aleshores, amb Leo Baptistão lesionat i la poca confiança en Felipe Caicedo i Álvaro, l’entrenador, Quique Sánchez Flores, va veure amb bons ulls el retorn de Sergio García, però l’Al-Rayyan va fer pesar el contracte i es va negar a alliberar-lo. El vincle s’ha esgotat i el punta, de 34 anys, és lliure de viure una segona etapa a l’entitat blanc-i-blava. Ahir va oficialitzar el contracte, però la presentació haurà d’esperar uns dies perquè per raons fiscals ha de viure mig any i un dia fora de l’Estat espanyol. No se’l presentarà fins que l’inici de la pretemporada ja sigui a tocar.

L’aventura a Qatar ha deixat el dubte raonable de quin Sergio García es veurà després de dos anys en un futbol de molt menys nivell. Setze segons en la primera temporada a l’Al-Rayyan i 11 en la segona, molt lluny dels pitxitxis. El club blanc-i-blau assegura que el davanter català rendirà a bon nivell. Això sí, s’ha cobert les espatlles i el contracte és per dues temporades, però amb format d’1+1, amb la segona vinculada a unes variables de partits disputats i gols marcats.

Lesionats i descartats

Quique Sánchez Flores mantindrà el 4-4-2 i amb Leo Baptistão d’extrem cal un acompanyant per a Gerard Moreno. Sergio García presenta candidatura des d’ahir, si bé amb el període d’adaptació que necessitarà amb el sistema del tècnic madrileny, que obliga els davanters a un enorme desgast amb la pressió. Caicedo va trigar mesos a entendre-ho. Cal recordar, a més, que Álvaro va ser operat fa pocs dies i es perdrà l’inici de la competició. Amb tot, la planificació esportiva implica afegir un punta més. No és cap secret que el madridista Mariano és l’escollit, però la manca d’ofertes per Caicedo té tots els moviments bloquejats. Sense sortides no hi pot haver més entrades que el retorn de Sergio García, un ídol perico per sempre, tal com deia la samarreta del seu comiat.

EL VINCLE

El club es cobreix les espatlles amb un 1+1 i el segon any vinculat als partits i als gols

COMPETÈNCIA

La direcció esportiva manté l’aposta per incorporar un davanter més

Dídac Vilà, alternativa al lateral esquerre

El retorn de Sergio García i la voluntat d’incorporar un altre punta no converteixen la davantera en la línia amb més moviments. A la defensa encara hi falten dos centrals i un lateral esquerre. Des d’ahir hi ha un altre nom damunt la taula, un vell conegut com Dídac Vilà. Des de Grècia apuntaven al final de l’etapa a l’AEK per tornar a vestir de blanc-i-blau, que comportaria tancar el cercle, ja que el maresmenc només ha rendit al màxim nivell al club en què es va formar. El lateral del planter va tenir una entrada impactant al primer equip i les urgències econòmiques van dur-lo a enviar-lo al Milan al gener, si bé encara va tornar per estar un any cedit. Les lesions li han fet la guitza sovint i no ha triomfat ni al Milan ni en el pas pel Betis per cessió i per l’Eibar. En l’última etapa en territori grec per fi ha trobat continuïtat, i ha disputat gairebé tots els partits. Seria el suplent d’Aarón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)