Espanyol

Canvi de plans en la planificació de la defensa

Altes. El límit salarial i el no del Porto a rebaixar el preu de Diego Reyes fa inviable fitxar dos centrals més

La planificació esportiva a l’Espanyol semblava molt clara, però el pas dels dies està posant-hi un tel de boira que ho dificulta tot. La falta de sortides i els problemes per seguir dins del límit salarial ha alentit el procés i, fins i tot, ha provocat que fitxatges lligats s’hagin escapat. I obliga a variar el pla. En la defensa, per exemple. Retenir Diego Reyes i incorporar dos centrals més passa a un segon terme per falta de recursos, així que cal reduir la llista de desitjos.

Quique Sánchez Flores va ser ben clar en la idea per a la temporada. La intenció de l’entrenador madrileny era lligar la continuïtat de Diego Reyes i fitxar dos centrals més, un d’ells amb rol clar de titular. A més, Quique veia el mexicà avançant la posició per exercir de migcampista defensiu. No serà així. Avui és 30 de juny, i l’opció preferencial de l’Espanyol per aconseguir els drets de l’internacional asteca per set milions d’euros s’acaba. Segons la versió blanc-i-blava, ja que, per l’agent del jugador, fa un mes que va caducar. La premsa portuguesa assenyalava ahir que el club periquito abonarà finalment la suma, però no està gens clar. Des de l’entitat catalana insisteixen que el preu és massa alt i el Porto no accepta els terminis de pagament, sigui pels set milions o pels sis, que és la proposta més alta fins ara. Els portuguesos fa setmanes que estan subhastant Diego Reyes i hi ha equips interessats, sobretot el Bayer Leverkusen. L’Espanyol compta amb la complicitat del jugador, que vol seguir a Barcelona i té un acord per cinc temporades. Però no esperarà eternament. El club blanc-i-blau es pot arriscar i deixa passar dies com a mesura de pressió, ja que si el defensa es manté ferm, el Porto es trobarà amb la necessitat de vendre per no veure’l volar sense veure ni un euro el 2018.

Pendents de Màlaga

Amb tot, l’Espanyol viu una eterna espera. La falta de sortides impedeix tirar endavant els acords, i el mercat ha demostrat que objectius com Albiol són més complicats del previst. A hores d’ara, però, el pla de retenir Diego Reyes i incorporar dos centrals és inviable. L’opció preferent pel mexicà caduca avui, i el temps comença a ser una pressió, perquè en deu dies arrenca la pretemporada i Quique Sánchez Flores només té David López a l’eix defensiu, ja que Óscar Duarte encara estarà uns mesos de baixa. El club confia que la sortida de Roberto sigui imminent, perquè el Màlaga ha de tancar en les pròximes hores l’adeu de Sandro i Kameni. Paga dos milions i allibera massa salarial, deixant una mica de marge per accelerar altes.

NEGOCIACIÓ

El club confia que amb el pas dels dies augmenti la pressió sobre el Porto per vendre

URGÈNCIES

La pretemporada arrenca en deu dies i David López és ara l’únic central disponible

Ofereixen el japonès Shibasaki, que queda lliure

L’Espanyol treballa principalment en dos fronts: l’eix de la defensa i un migcampista ofensiu que millori la creació de joc. Banega i Borja Valero, les dues opcions somiades, estan fora de l’abast de l’economia blanc-i-blava i, a més, Pozuelo també puja molt de preu. A les oficines de Cornellà va arribar l’oferiment de Gabu Shibasake. El jugador japonès va fitxar en l’últim mercat d’hivern pel Tenerife i, superats els problemes d’adaptació, va ser clau en el bon tram final de temporada, en què van quedar a les portes de l’ascens. Queda lliure i seria un impacte al mercat asiàtic, però el club blanc-i-blau té altres prioritats. El japonès vol jugar a la primera divisió per mirar d’anar al pròxim mundial, i tot indica que acabarà a l’Alavés. El seu bon rendiment i el fet de no haver de pagar traspàs l’havia convertit en una peça atractiva, amb ofertes també del Màlaga i el Celta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)