Espanyol

Espanyol

mercat

Pau López tornarà el 10 de juliol

El porter s’agafarà un breu descans després de l’europeu sub-21 i respon a la crida del club per ser-hi el primer dia d’entrenaments

Està esperant una oferta de renovació de l’Espanyol

Pau López (Girona, 1994) torna a ser de facto jugador de l’Espanyol després que el Tottenham de Mauricio Pochettino no executés l’opció de compra de set milions d’euros que tenia sobre el porter . Tot i això, l’Espanyol tindrà un benefici directe d’1,1 milions d’euros per la cessió (500.000 euros) i la penalització (600.000 euros) que haurà de pagar el club londinenc per no haver-se quedat en propietat el futbolista. Ara Pau enceta una nova etapa a l’Espanyol i el temps dirà si té continuïtat més enllà d’aquesta temporada. I és que el gironí té contracte amb el club blanc-i-blau fins el 30 de juny del 2018. Fins ara, a les oficines de Cornellà, estaven en espera del que fes el Tottenham. Un cop finalitzada la cessió ara els jerarques del club tenen la potestat de presentar una oferta al porter, que contraurà matrimoni aquests dies. La intenció del porter és escoltar la oferta que li presenti i valorar-la. És a dir, si és interessant o no, i si respon a les expectatives de present i futur que té el gironí. Al marge de la proposta que li presenti en breu l’Espanyol, el porter té proposicions de tercers clubs, però caldrà veure com evolucionen els propers dies i setmanes. El futur de Pau López a l’Espanyol és una incògnita. El club blanc-i-blau també té molt clar que el futbolista ha de renovar o, en cas contrari, l’haurà de vendre perquè no marxi amb la carta de llibertat sota el braç el proper estiu.

Retorn a la feina

De moment, el futbolista està posant de la seva part i ha respost a la petició del club d’incorporar-se al més aviat possible als entrenaments. Pau ha confirmat que tornarà a la feina el 10 de juliol, quan ha de passar les rutinàries proves mèdiques de pretemporada. Així, l’Espanyol pot comptar amb un porter de garanties per afrontar la primera part de la fase de preparació a Indonèsia. I és que a la gira asiàtica l’Espanyol tenia previst anar-hi amb els porters del filial Rubén i Edu Frías més un porter del juvenil. Pau López està mentalitzat per fer-se un forat a la plantilla de Quique Sánchez Flores i lluitar per la titularitat amb Diego López. I és que ara mateix el duet de porters per a la propera temporada ha de ser el porter gallec i el gironí. El problema és que Diego López no podrà participar en el primer tram de la pretemporada perquè encara està en fase de recuperació de l’operació per una bursitis al genoll i això donarà tot el protagonisme a Pau López en aquest inici de la fase de preparació.

Pendents de Roberto

En l’equació de la porteria encara queda un tercer home: Roberto Jiménez. Fa setmanes que es dona per encarrilada des de Màlaga l’arribada del madrileny a la Costa del Sol. De moment encara no s’ha fet el pas. I és que el Màlaga s’ha de desfer de Carlos Kameni per incorporar Roberto previ pagament de dos milions d’euros pel traspàs. Tard o d’hora acabarà marxant al conjunt andalús ja que és una petició expressa de Michel. El tècnic del Màlaga, que ja el va tenir a l’Olympiacòs, el veu com un porter solvent i de les característiques que ell desitja.

LA DADA

1,1
milions d’euros
són els guanys que ha obtingut l’Espanyol per la cessió de Pau al Tottenham

EL PROBLEMA

Diego López s’està recuperant d’una bursitis i no podrà començar la pretemporada

MENTALITZAT

Vol lluitar per fer-se un lloc de titular i no ho posarà fàcil al porter gallec

RENOVACIÓ

Escoltarà l’oferta que li presenti l’Espanyol, tot i que en té d’altres sobre la taula

Una cessió agredolça al Tottenham de Pochettino

Pau López ha viscut unes autèntiques muntanyes russes d’emocions els dos últims anys. El porter, que es casarà els propers dies, va veure com el curs 15/16 estava cridat a ser el porter titular de l’Espanyol. Un any dur i complicat per a l’entitat que vivia amb les urgències econòmiques d’un equip en fallida tècnica. Sergio González i el llavors director esportiu, Òscar Perarnau, van apostar decididament per ell sota pals. L’Espanyol va configurar una porteria molt jove amb una parella de porters formada pel gironí i l’italià Francesco Bardi. Sergio González va apostar el tot pel tot per Pau, que va haver d’enfrontar-se a un repte majúscul, estrenar-se com a porter titular de l’Espanyol en lliga i en una temporada en què l’equip va patir de valent en defensa –va ser un dels equips més golejats de la categoria–. El gironí, malgrat les crítiques i els dubtes inicials, va fer grans actuacions i es va erigir en un dels elements clau d’aquella temporada per aconseguir una salvació decisiva per al futur immediat de l’entitat blanc-i-blava. Aquell any va aprendre a conviure amb les crítiques més aferrissades que el van assenyalar, massa sovint, com a cap de turc de la mala temporada. Fins i tot va haver de mentalitzar-se per lluitar contra un tècnic, Constantin Galca, que no creia en ell i a qui no li va tremolar el pols a l’hora de treure’l de la titularitat i apostar pel seu protegit: Arlauskis. Un lesió del lituà, en el primer partit de titular, li va tornar a obrir les portes de l’equip de bat a bat i s’hi va mantenir fins al final de lliga.

L’estiu passat, motivat per una trucada del tècnic del Tottenham, Mauricio Pochettino, va decidir fer les maletes ensumant-se que tindria poc protagonisme amb Quique Sánchez Flores, que havia apostat per la contractació de Roberto. La marxa a Londres li ha servit per conèixer una altra cultura futbolística però no ha tingut el paper esperat al club londinenc. Ara torna amb més forces.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)