Espanyol

Espanyol

mercat

A la casella de sortida

L’Espanyol no ha fet cap moviment substancial en el mercat una setmana abans que la plantilla torni als entrenaments

El límit salarial i l’embús en l’operació sortida frenen les noves incorporacions

Com si del joc del Monopoly es tractés, pel que fa al mercat l’Espanyol segueix a la casella de sortida. No s’ha mogut. Fins ara el club encara no ha incorporat cap cara nova i d’aquí just una setmana, el dilluns 10 de juliol, la plantilla està convocada a la ciutat esportiva Dani Jarque per tornar a la feina. Fins ara els únics moviments, que no és poc, s’han centrat a lligar part dels futbolistes més importants que no tenia en propietat i que estaven cedits. Així es va tancar la incorporació per tres temporades del porter Diego López procedent del Milan. El mateix moviment de peces amb Pablo Piatti. L’entitat catalana va fer efectiu el pagament 1,3 milions d’euros per la propietat del davanter, un dels més resolutius de la darrera temporada. A ulls de l’afició, però, el còmput global és pobre i més tenint en compte que han passat més de cinc setmanes des de la finalització de la lliga. Més enllà del marge temporal, hi afegeix pressió el fet de veure com una setmana abans de l’inici de la pretemporada Quique Sánchez Flores no tindrà cap cara nova a la plantilla. Abans del final de lliga, el tècnic així com els directius es mostraven optimistes a l’hora de tancar les diverses incorporacions. Tots preveien un estiu més calmat i sense tant de tràfec com el que es va viure fa un any. Però la realitat és tossuda, i de moment, el més calent és a l’aigüera.

Diego Reyes, prioritari

Moltes són les carpetes que, per diverses raons, es mantenen obertes i no han evolucionat com pensava l’entitat. El primer cas és el de la incorporació de Diego Reyes. El club va emetre dissabte un comunicat en què deixava clar que continuaran intentant la contractació del central. El mexicà és prioritari pel tècnic, que va marxar de vacances pensant que la seva contractació ja era un fet. I és que a hores d’ara l’Espanyol té un forat important en la composició de la defensa. Amb Óscar Duarte lesionat al menisc i un període de baixa d’uns set mesos, el tècnic sap que no podrà comptar amb el costa-riqueny fins pels volts de Nadal. Ara mateix l’únic central que hi ha en nòmina és David López, un migcampista reconvertit la darrera temporada en defensa. Vist el panorama la continuïtat de Diego Reyes és clau per estalviar-se maldecaps en l’inici de lliga i tenir lligada la parella de centrals titulars del curs anterior. Tot i això, el club necessitarà contractar, com a mínim, un central més a banda del mexicà i si aquest no continua caldrà portar dos homes per a l’eix. La negociació amb el Porto està sent dura, els portuguesos es mostren inflexibles i es neguen a acceptar les propostes de l’Espanyol de les darreres setmanes, però ara es farà una nova temptativa per acabar d’amarrar la compra de Reyes. L’Espanyol tenia una opció prioritària de compra de set milions pel 70 per cent dels seus drets. El Porto està en espera d’una contraoferta i té més pretendents trucant a la porta. Qui pagui més s’emportarà el jugador però el punt a favor de l’Espanyol és que el futbolista desitja continuar de blanc-i-blau.

El límit salarial

Paral·lelament als moviments en el mercat, els catalans han vist com certes operacions avançades es perdien pel camí pel límit salarial imposat per l’LFP com són els casos de Mariano Díaz o alguns dels cervells que reclama Sánchez Flores per millorar la medul·lar. Així van sondejar Borja Valero o Ever Banega, que s’han escapat per pressupost i per inversió. Ara es busquen altres opcions en el mercat, com Pozuelo. I és que l’Espanyol ha d’anar amb molta cura perquè està a punt d’arribar al límit salarial i per executar certes opcions necessita treure’s certs futbolistes per esmorteir el pes total de les fitxes en el balanç. Roberto Jiménez i Felipe Caicedo són els homes triats per marxar però cap d’ells encara ha concretat la seva sortida. Tots dos tenen unes fitxes importants i la sortida del porter al Màlaga sembla propera des de fa setmanes però no s’acaba de tancar. La situació de l’equatorià és totalment diferent. Caicedo vol anar a una lliga atractiva i descarta campionats exòtics i poc competitius. La seva alta fitxa, la més important de la plantilla, és un gran inconvenient.

Així estan les coses. De moment, l’Espanyol avança a pas de tortuga en el mercat i fins que no es produeixin certs moviments interns no podrà incorporar noves cares.

Sergio García, l’única cara nova

Fins ara l’únic nou fitxatge confirmat per l’Espanyol és Sergio García, una incorporació que estava pactada des del gener. El davanter torna així a la disciplina blanc-i-blava després de dos anys a l’Al-Rayyan. El futbolista arribarà a Barcelona els propers dies per ser presentat i iniciar els entrenaments de pretemporada el 10 de juliol. L’altra incorporació avançada és la de Dídac Vilà. El problema és que l’entitat s’ha trobat amb unes divergències contractuals amb l’AEK d’Atenes, on el mataroní ha jugat les dues darreres temporades. Els grecs consideren que té encara un any de contracte amb ells i fins que no se solucioni aquest punt no serà fitxat com a nou reforç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)