Espanyol

Espanyol

Mercat

La difícil tasca de millorar

Planificació. L’Espanyol té com a prioritat fer un salt de qualitat en la plantilla en relació amb el curs anterior i per fer-ho és molt ambiciós pel que fa a les peces que vol aconseguir

Ever Banega, Pozuelo, Borja Valero, Mariano Díaz o Raúl Albiol són alguns dels grans noms que s’han relacionat amb l’Espanyol en aquest inici de mercat d’estiu. El club blanc-i-blau va parlar directament amb els futbolistes per seduir-los amb el seu projecte i l’expansió que volen fer de present i futur.

Els tècnics del club són els primers que saben que necessiten futbolistes de primera línia si volen fer un salt important de qualitat i apropar-se al màxim possible al grup d’equips que lluiten habitualment per les posicions europees, com ara l’Athletic Club, la Real Sociedad o el Vila-real. “Vindran fitxatges il·lusionants”, recordava fa dues setmanes el conseller delegat, Ramon Robert. “El plat que estem cuinant fa bona olor”, assenyalava al seu torn el tècnic, Quique Sánchez Flores. Aquestes dues afirmacions deixen clar que l’Espanyol no es vol conformar. Ha de millorar el que té a la plantilla i per fer-ho ha d’augmentar la seva exigència. Però per adquirir aquesta mena de futbolistes que impulsin l’equip a superar la xifra dels 60 punts en la lliga no en fa prou. El límit econòmic de la lliga és un fre de mà considerable. És plom a les ales dels periquitos, que no poden volar en el mercat com voldrien. Molts futbolistes han deixat passar l’oportunitat de recalar a Cornellà per la indefinició econòmica en què es troba l’entitat. Un club encotillat per les sortides i pendent de liquidar la sortida de Felipe Caicedo per alliberar massa salarial. Malgrat tot, la direcció esportiva continua treballant per acontentar el tècnic i presentant alternatives als homes proposats per Quique Sánchez Flores. L’últim nom que ha sortit a la llum pública i que publiquen des de Rússia és el del mig brasiler del Zenit José Mauricio. Roberto Mancini no comptaria amb ell després de la contractació de Leandro Paredes i el club ja ha sondejat el seu entorn i el club rus, com assenyalen des de Sant Petersburg. El brasiler, de 28 anys, té un perfil més defensiu que creatiu i donaria múscul a la medul·lar blanc-i-blava.

La quietud en el mercat de reforços ha fet posar nerviós més d’un aficionat, però ahir Javi López feia una crida a la calma. “Hem de seguir millorant, és l’objectiu. La idea del projecte és arribar a Europa, les bases ja estan construïdes, els fonaments són forts perquè l’any anterior es van fer bastant bé les coses i aquesta temporada ha de ser de confirmació. S’acosten coses molt boniques. El periquito ha d’estar sempre al nostre costat, ha de viure-ho.”

L’ÚLTIM NOM

Mauricio, mig del Zenit, és el darrer jugador que es relaciona amb els blanc-i-blaus

Roberto anirà cedit al Màlaga

La marxa de Roberto Jiménez al Màlaga és un dels serials de l’estiu. El futbolista hauria de tancar d’aquí a poques hores la seva marxa al club andalús, que inicia avui la pretemporada. Fins ara s’havia parlat d’un traspàs de dos milions d’euros, però no serà així. Segons diversos mitjans andalusos, el club malagueny aconseguirà els serveis del porter cedit aquesta temporada amb una opció de compra obligatòria de dos milions al juny. El futbolista, per la seva banda, veurà com els seus emoluments el primer any es rebaixen ostensiblement per recuperar-los en els propers anys de contracte amb el Màlaga. Aquesta és la forma que han trobat catalans i andalusos per esquivar el temible límit salarial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)