Espanyol

espanyol

arrenca la pretemporada

Any II del projecte Chen

L’Espanyol de Quique Sánchez Flores es posa en marxa avui amb la intenció de millorar els registres de l’any anterior

Els blanc-i-blaus inicien el curs amb les novetats, fins ara, de Granero i Sergio García

Avui es dona el tret de sortida a l’any II del projecte Chen Yansheng. El mandatari xinès va agafar les regnes del club el gener del 2016 en una situació esportiva molt delicada. El club lluitava per evitar el descens amb Constantin Galca a la banqueta. L’entitat va driblar el descens als inferns, al final, amb menys nervis del que s’esperava. No obstant, va ser el curs passat –la primera temporada sencera de gestió del nou president– quan ja es va evidenciar el salt de qualitat que vol el patró de Rastar Group. L’Espanyol va aconseguir una vuitena plaça en la lliga amb 56 punts. Uns registres que van superar els objectius inicials del club –les exigències esportives eren acabar entre els deu primers–. A més, la xifra de punts va suposar la segona millor puntuació del segle XXI, només darrere de l’Espanyol entrenat per Miguel Ángel Lotina el curs 2004/05, en què es va acabar en cinquena posició i amb 61 punts. Aquell any va ser l’últim que l’Espanyol va trepitjar Europa mitjançant la lliga. Ara aquest és l’objectiu amb què arrenca el projecte blanc-i-blau: anar a Europa, o si més no acostar-se encara més a aquesta posicions de privilegi, i això passa per superar la vuitena plaça de l’any passat i sumar més punts que l’any anterior.

El gran problema del conjunt blanc-i-blau va ser la diferència substancial entre els equips que lluiten habitualment per disputar competició europea, com l’Athletic de Bilbao, la Real Sociedad i el Vila-real. Els de Quique Sánchez Flores no van poder guanyar cap dels duels directes amb ells i aquí és on es vol millorar de valent i per on ha d’evolucionar el projecte. El repte d’assolir una major excel·lència és enorme però l’Espanyol ha d’incidir en aquesta via perquè és l’únic camí que té per créixer en nombre d’abonats i també fer rutllar la seva economia amb la sintonia que reclama el màxim jerarca del club. Un cercle virtuós obligat i necessari però que a hores d’ara està en una espècie de cul-de-sac. Quique Sánchez Flores esperava arribar a aquest inici de pretemporada amb gran part de la feina feta. És a dir, tenir el gros de noves incorporacions en nòmina i ja poder treballar amb plenes garanties des del primer dia. No serà així. El problema del límit salarial ha frenat el ventall de contractacions que el tècnic tenia marcades en vermell. Així pel camí es van perdre Mariano, Borja Valero, Ever Banega i queda pendent la compra en propietat de Diego Reyes. I és que el tema dels centrals és ara mateix el punt feble i la màxima urgència que tenen sobre la taula els tècnics del club.

Malgrat tot, l’Espanyol ha anat posant fil a l’agulla a certs noms que milloren la seva potència competitiva per apropar-se al nivell alt de la lliga. Així van arribar les compres en propietat de dos futbolistes essencials com Diego López, a la porteria, i Pablo Piatti, a la davantera. A més ha incorporat Granero i Sergio García. El migcampista era una peça indispensable pel tècnic. Volia un futbolista de perfil creatiu i amb arribada a l’àrea per ampliar les alternatives de joc del seu equip, massa pendent la temporada passada de viure de l’error del contrari i lligat de mans i peus quan intentava remuntar un partit. Ara això ha de canviar amb l’arribada de Granero a més de Sergio García, un vell conegut de gran qualitat i compromís total tot i els seus trenta-quatre anys. L’únic dubte que genera actualment el projecte és si la veterania de les noves incorporacions és compatible amb la idea de fer un projecte de futur, però d’entrada la qualitat de les peces millora el que hi havia. L’Espanyol comença a rodar i d’ara al maig espera alimentar les il·lusions de la seva parròquia.

FITA IMMEDIATA

Millorar el 8è lloc de l’any passat i aspirar a lluitar per entrar a l’Europa League

DEURES PENDENTS

Quique esperava tenir el gros dels fitxatges, però el límit salarial frena les opcions

Revisions mèdiques i primeres sessions de treball

La primera setmana de treball dels deixebles de Quique Sánchez Flores estarà centrada en els reconeixements mèdics i les primeres sessions d’entrenament a la ciutat esportiva Dani Jarque abans de viatjar dilluns 17 a Indonèsia per disputar el primer partit de la pretemporada.

A partir d’avui i durant els tres primers dies, la feina se simultaniejarà, als matins, entre la Clínica Creu Blanca i la ciutat esportiva amb tres grups que s’aniran repartint pels diferents escenaris. Un acudirà al centre mèdic per a una exhaustiva revisió, mentre que els altres dos es quedaran a les instal·lacions blanc-i-blaves per sotmetre’s a un test físic i a un test de valoració funcional. Els grups aniran alternant-se durant dilluns, dimarts i dimecres, de manera que tots els jugadors acabin completant totes les proves. A la tarda, en canvi, tots els futbolistes estaran a les ordres del cos tècnic per participar en la sessió d’entrenament al terreny de joc que començarà a les 19 hores a la ciutat esportiva Dani Jarque. Així demà els primers de passar els controls seran Baptistão, Caicedo, Marc Roca, Javi López, Jurado, Diop, Jordán, Óscar Duarte, Álvaro Vázquez, Hernán Pérez i Rober Correa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)