Espanyol

Hermoso és el tercer

Mercat. L’Espanyol assoleix els serveis del jove central del Madrid Castella, que destaca per la seva polivalència. Pot actuar a l’eix i també al lateral esquerre. Signa contracte fins al 2020

Mario Hermoso (Madrid, 1995) es va convertir ahir en la tercera cara nova de l’Espanyol per al curs 17/18 després de les incorporacions de Sergio García i Esteban Granero i a les quals cal afegir les compres en propietat de Diego López i Pablo Piatti després de les seves cessions. L’entitat blanc-i-blava i el futbolista han arribat a un acord contractual fins al 30 de juny del 2020, és a dir tres temporades. El defensa madrileny arriba traspassat pel Real Madrid, on ha passat la major part de la seva carrera. Format en les categories inferiors del club merengue, també ha estat internacional sub-19. Hermoso va marxar cedit la temporada 15/16 al Valladolid. Amb l’equip de Pucela va disputar 31 partits a segona divisió. El curs passat va tornar al planter madridista, on va ser un dels futbolistes destacats del Castella a segona divisió B.

El fitxatge d’Hermoso respon a la necessitat de l’Espanyol de fortificar la seva defensa. El madrileny destaca per la seva polivalència i pot ocupar la posició de central i lateral esquerre. Ara caldrà veure com queda configurada la nòmina de centrals i laterals per esbrinar si Hermoso tindrà com a rol principal jugar al lateral o bé s’afegirà a la nòmina de centrals. Cal recordar que l’Espanyol encara està pendent de fitxar Dídac Vilà en la posició de lateral esquerre. El problema és que el mataroní encara està enfangat a resoldre la seva situació contractual amb l’AEK d’Atenes. Cada dia que passa el futur de Dídac s’allunya de l’Espanyol.

El nou fitxatge serà presentat avui a les 13 h al RCDE Stadium i lluirà el dorsal 22 per després trepitjar la gespa i saludar l’afició. El dia d’ahir va ser frenètic per a Mario Hermoso, que a primera hora del matí ja va passar la protocol·lària revisió mèdica i hores més tard va signar el seu nou contracte al costat del director general esportiu, Óscar Perarnau. Un cop fets aquests tràmits, ja va parlar per primera vegada com a jugador de l’Espanyol davant dels mitjans del club. “És una alegria immensa. Aquest és el moment que tot futbolista desitja: l’aposta d’un club per fer el salt a primera. L’Espanyol ho ha fet i li estaré eternament agraït”, assenyalava el defensa, que es mostrava ambiciós sobre les perspectives de futur del club blanc-i-blau. “Després de l’última temporada que va fer l’Espanyol aquesta ha de ser millor. Hi ha una plantilla amb jugadors excepcionals i crec que hem de lluitar per alguna cosa més important”, i continuava en la seva línia d’ambició: “Vull enviar un missatge d’optimisme i que aquesta nova temporada sigui millor que l’anterior.”

El futbolista també va tenir temps per parlar del seu tarannà com a persona i es va definir així: “Extravertit, amic dels meus amics, m’agrada passar-ho bé i riure i sobretot soc una persona en qui es pot confiar i ajudar en el que calgui.” Quant al seu rol com a futbolista, té molt clar quines són les seves fortaleses: “Puc jugar en diverses posicions. Tinc un bon colpeig i bon desplaçament i soc contundent i amb sortida de pilota.”

D’altra banda, el defensa madrileny es va veure molt afalagat pels missatges dels seguidors en les poques hores que fa que forma part de la disciplina blanc-i-blava: “A l’afició, li vull mostrar el meu agraïment perquè en el poc temps que fa que soc aquí he rebut molts missatges de felicitació i això és primordial perquè el futbolista estigui a gust i còmode.”

El dia d’Hermoso va acabar amb un entrenament vespertí a la ciutat esportiva, on es va posar per primera vegada a les ordres de Quique Sánchez Flores i va començar a conèixer els seus nous companys.

És el que tot futbolista desitja: l’aposta d’un club per fer el salt a primera. L’Espanyol ho ha fet i li estaré eternament agraït
Tenim jugadors excepcionals i crec que hem de lluitar per alguna cosa més important
Mario Hermoso
Nou jugador de l’Espanyol

Un fitxatge que trenca la mitjana

Fins ara l’Espanyol havia apostat per contractar futbolistes madurs i d’experiència contrastada. Tres d’ells ja estan en la trentena, com és el cas de Diego López (35), Sergio García (34) i Granero (30). El reforç més jove fins ara era Pablo PIatti, que en té 28. Ara la mitjana d’edat de les noves contractacions baixarà força amb la incorporació de Mario Hermoso, que acaba de fer 22 anys al juny. El futbolista és una aposta de la direcció esportiva, que confia molt en la progressió d’aquest futbolista. I és que el full de ruta del club blanc-i-blau depèn, cada cop més, d’intentar fitxar futbolistes més joves i amb més progressió a mitjà termini. Aquesta mena de futbolistes són els que han de fer un salt econòmic a l’entitat com també els joves del planter blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)