Espanyol

Espanyol

Baptistão deixa les maletes

Nou inici. El brasiler, des que va debutar a l’elit amb el Rayo Vallecano fa cinc anys, mai havia tingut l’oportunitat de repetir equip. “Ara estic sense l’ansietat de cada estiu”, va indicar

Leo Baptistão (Santo, Brasil, 1993) inicia la seva sisena temporada a l’elit. En els seus cinc anys anteriors a primera ha viscut canvis constants de rumb des de que va debutar al Rayo Vallecano (12/13). El seu bateig va ser fructífer i li va servir per marxar a l’Atlético de Madrid el curs següent. Al club colchonero va durar fins el mercat de gener quan va fer les maletes per marxar al Betis. A Sevilla tampoc va tenir la continuïtat desitjada i tornada a la casella de retorn al Rayo Vallecano (14/15) cedit, de nou, per l’Atlético de Madrid. El curs següent, nou canvi, aquesta vegada cap al Vila-real (15/16) fins aterrar el curs anterior a l’Espanyol. El club blanc-i-blau va apostar decididament per ell pagant 7 milions pel davanter brasiler. La primera meitat fa un any i fa unes setmanes, el segon pagament. Els 7 milions pagats pels blanc-i-blaus el converteixen en el fitxatge més car de la història del club blanc-i-blau superant els 6 milions que s’havien pagat per Maxi Rodríguez el 2001. “Estic molt content que l’Espanyol hagi aconseguit els meus drets, i ara em toca a mi compensar aquesta confiança al terreny de joc”, assegurava ahir el futbolista, que destacava, per damunt de tot, el fet que enguany no hagi de pensar en trasllats. “Seguir en un mateix club és molt important. Mai m’havia passat en la meva carrera. Canvia tot. Ja estàs instal·lat, ja tens la teva casa, tens les teves rutines”, assenyalava el davanter, que anava més enllà: “Aquest estiu ha estat diferent. Ja vaig dir a la meva família que sabia on anava, que tindria el mateix cotxe i les coses a l’armari amb els mateixos companys i el cos tècnic. Això et treu ansietat i et deixa més tranquil. Aporta molt a l’hora d’anar al camp i entrenar-se. Estic més content, i sense aquesta ansietat.” Ara, per fi, Baptistão s’ha oblidat de fer maletes.

El brasiler i les lesions.

El canvi continu de clubs ha afectat el davanter al llarg de la seva carrera, però més dur ha estat suportar contínuament les lesions que ha hagut d’afrontar en els seus primers anys de carrera que li han tallat la progressió futbolística i han marcat Baptistão com una espècie de futbolista de vidre. L’any passat va jugar 1.428 minuts i va fer sis gols, un registre pobre pel protagonisme que li tenia atorgat Quique Sánchez Flores. Una lesió al desembre al tendó d’Aquil·les el va deixar de baixa durant quatre mesos. Una lesió de llarga durada que va minvar de manera notable el rendiment de l’equip perquè els seus teòrics substituts com Felipe Caicedo o Álvaro Vázquez no van estar a l’altura. El futbolista ha conviscut amb aquesta situació durant molt de temps. No era la primera vegada que li passada. Al llarg de la seva carrera ha tingut deu lesions. Les més dures, un trencament de clavícula en el seu primer any en el Rayo (2013); trencament fibril·lar de tres mesos en la seva segona etapa en el Rayo (2015); dos mesos per una lesió als tendons quan estava en el Vila-real (2015) i l’esmentada amb l’Espanyol del curs anterior. Totes sempre han coincidit amb un bon moment de forma del brasiler. Tot i això, el futbolista vol girar full i ara està concentrat a donar el millor de si mateix. “M’estic cuidant. Espero que aquesta sigui la meva millor temporada, i estic treballant perquè no passi com l’any passat.”

El futbolista també va parlar de les aspiracions de l’equip de cara al proper curs però amb un discurs prudent. “No penso en Europa ja veurem on quedem. L’equip vol guanyar els màxims partits possibles i pensar en alt. Jo vull ajudar l’equip al màxim i fer una gran temporada.” Tot i que ell ha afirmat que prefereix “no tenir vacances i arribar a Europa, és un torneig bonic que motiva i dona possibilitats de jugar”.

Per acabar, també va parlar del nouvinguts. “Sergio García és un gran jugador del qual espero aprendre molt, és una gran competència” i del central Mario Hermoso i el mig Esteban Granero va assegurar: “Mario, tot i veure’l en un sol entrenament se’l veu que té qualitat i Esteban ja el coneixem, és un gran jugador”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)