Espanyol

Uns tant i d’altres tan poc

Planificació esportiva. Amb la incorporació de Granero, Quique disposa d’un mig del camp que contrasta amb la zona defensiva de l’equip, a hores d’ara la gran urgència del club

L’estiu, novament, serà llarg per a l’Espanyol. Amb la pretemporada iniciada i a un mes que doni inici el nou curs, l’eix defensiu és, de lluny, el vertader taló d’Aquil·les i la màxima urgència que té a hores d’ara damunt la taula la direcció esportiva del club blanc-i-blau. Una situació que, no obstant això, contrasta de forma notòria amb la bonança que viu l’equip del mig del camp endavant.

Incorporar en el present mercat d’estiu un futbolista de pes per a la zona de creació era una de les grans prioritats per a Quique Sánchez Flores, entestat a enfortir el punt més feble de l’equip el curs anterior. D’aquesta manera, el preparador madrileny disposa a dia d’avui d’un total de vuit futbolistes al mig del camp: el nouvingut Granero, Víctor Sánchez, Javi Fuego, Marc Roca i Pape Diop, a qui el club continua buscant una sortida que permeti alleugerir l’elevada xifra de fitxes federatives de què disposa en aquests moments. A tots ells, cal afegir homes com David López –reconvertit a central el curs anterior– i Jurado, a més de Reyes, encara amb el seu futur en entredit.

Tot i això, des de l’àrea esportiva no es descarta la incorporació d’un nou pivot defensiu que aporti més múscul a la medul·lar. “La prioritat del club és que arribi un central més i si poden ser dos, millor, perquè David López és un pivot defensiu. O fitxar dos centrals més o bé un central i un pivot”, reconeixia Jordi Lardín, director esportiu de l’Espanyol, durant la presentació de Mario Hermoso.

El futur de Caicedo, clau

Paral·lelament a aquesta situació, la nòmina d’efectius que té l’Espanyol en atac és pràcticament calcada a la del mig del camp. Amb la continuïtat per ara de la línia ofensiva del curs anterior, a la qual cal afegir la incorporació de Sergio García, la marxa de Felipe Caicedo s’entreveu transcendental per tal de rebaixar el límit salarial de la plantilla i, de retruc, donar entrada a nous efectius en el mercat. Així, totes les mirades estan centrades ara en el futur de l’atacant equatorià, la venda del qual permetria al club català afrontar amb més garanties el possible fitxatge de Reyes. “Estem preparats per a qualsevol situació. Si finalment arriba Reyes, genial; si no, vindran altres futbolistes. Tot i això, Diego ens agrada i lluitarem fins al dia que puguem per ell”, va explicar Lardín. A més de les urgències a l’eix defensiu, l’Espanyol es troba en espera per incorporar el lateral Dídac Vilà, que continua sense solucionar els problemes burocràtics que manté amb l’AEK d’Atenes per rescindir el seu contracte. “La situació és la mateixa, és un tema burocràtic entre el club i el jugador i nosaltres no podem fer-hi res”, va cloure Lardín. Els dies passen i a l’Espanyol se li acumulen els deures.

LA DADA

8
futbolistes
que poden actuar al mig del camp té Quique Sánchez Flores a la seva disposició

OPERACIÓ SORTIDA

L’adeu de Caicedo permetria una rebaixa del límit salarial i l’arribada de nous reforços
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)