Espanyol

DAVID LÓPEZ

CAPITÀ DE L’ESPANYOL

“L’inici de lliga serà clau”

“L’any passat vam patir en aquest tram i ara ho hem de fer millor i tenir l’equip tancat”

“Falta gent al darrere i si pogués venir Diego Reyes seria una gran incorporació; és un grandíssim jugador i de futur”

A Pau l’he vist molt bé, ha madurat. És un porter increïble i l’Espanyol no l’hauria de deixar marxar

És un dels futbolistes més determinants de l’Espanyol. David López (Sant Cugat, 1989) va demostrar l’any passat que segones parts poden ser bones. Va tornar al club blanc-i-blau per reforçar la medul·lar però es va destapar com a central. Ara afronta aquest curs amb il·lusions renovades, primer per la seva imminent paternitat, i després per la nova condició de capità, un fet que el dota de més jerarquia i responsabilitat dins de l’equip en un moment clau del creixement de l’entitat.

Què n’opina, dels nous?
Tots ells ens estan aportant coses noves. Ara cal que s’integrin ràpidament al grup i que se sentin còmodes; així podran aportar més.
N’hi ha un a qui no li cal gaire adaptació: Sergio García.
Sí, però cal tenir en compte que hi ha un canvi d’entrenador, ha variat el sistema i hi ha molts jugadors que ell no coneix, ve d’una altra lliga amb un ritme diferent i necessitarà temps i adaptació física. Tot i això, és evident que ja coneix la casa i això li facilitarà la reintegració. Cada dia el veig millor.
Com és això de ser capità? És més un somni o un repte?
Dia a dia és el mateix. Sempre m’he implicat molt i els companys saben que em tenen a la seva disposició per al que calgui. Però és veritat que ser-ho formalment és un orgull i també una responsabilitat.
Primer partit de la pretemporada i, de nou, de central. Se li fa cada cop més lluny això de jugar de migcampista?
Tinc assumida la meva polivalència i estic preparat per jugar de central i al mig. Al principi em va costar, però una vegada ja he jugat una temporada de central tinc assumits pràcticament tots els conceptes i ho puc fer. Puc jugar en les dues posicions sense cap problema. Si ho he de fer de mig o de central dependrà del tècnic i d’on em necessiti.
Continua havent-hi pocs defenses. Falten efectius...
Falta gent al darrere. Óscar [Duarte] està lesionat i encara li queden uns mesos, Mario [Hermoso] ha arribat molt bé, té moltes ganes i qualitat però encara ha d’agafar molts conceptes. La part del darrere són moltes coses i totes noves i li costarà encara una mica. Però està en el camí per tenir al cap els moviments. Falta gent i no només a l’eix sinó també al lateral esquerre, on només tenim Aarón.
S’està parlant del retorn de Diego Reyes. Per vostè és el millor candidat?
Si pogués venir seria una gran incorporació, no només perquè ja ens coneix i m’entenc molt bé amb ell, sinó també perquè és un grandíssim jugador i amb molt futur. Seria una gran adquisició per al club.
La política de reforços es pot veure de dues maneres: el got mig ple perquè s’ha mantingut l’esquelet de l’any passat i no s’han fet vendes i mig buit perquè falten jugadors. Què n’opina?
Entenc el soci que pensa que hi hauria d’haver hagut més moviments, però el problema és que el club s’ha trobat amb el límit salarial i està condicionat. Però, per sort, i cal valorar-ho perquè altres anys no s’ha pogut fer, tenim el bloc de l’any passat i s’ha comprat els jugadors que estaven cedits com Diego [López] i Pablo [Piatti]. Això és un pas importantíssim. Era primordial mantenir el bloc de l’any passat. Ja es va veure que vam fer una magnífica temporada. Si a partir d’aquí podem afegir-hi més complements que facin pujar el nivell, perfecte. Primer s’ha de desbloquejar això del límit salarial però encara queda molt de mercat. Els millors moviments, l’any passat, es van fer a última hora.
Ara mateix hi ha millor equip que l’any passat, sabent que falta el central?
Veig un equip diferent. Veig un equip que ha madurat. No el veig millor ni pitjor sinó més sòlid i amb les idees més clares del que vol fer. Han vingut jugadors que ens permetran tenir diferents recursos. Granero pot jugar per fora, per dins, té arribada i una gran última passada. Sergio García té una gran qualitat al davant i t’aguanta molt bé la pilota. Al final és el mateix equip però amb més pinzellades i aire fresc.
Aquests petits canvis poden donar un aire més dominador a l’Espanyol?
L’any passat vam dominar l’aspecte defensiu tant en pressió baixa com alta. Enguany hem de millorar el tracte amb la pilota, madurar més els partits i saber quan hem de jugar més verticals i sobretot ser més determinants en els últims metres i acabar les jugades. Ara amb Granero i Sergio tenim aquesta màgia del mitjapunta que enllaça la medul·lar amb els davanters.
Com està Caicedo?
No sé com està la seva situació. Ell s’està entrenant bé i el veig com sempre.
I vostè es quedarà?
Estic tranquil, content i feliç. Tenim un gran grup i compto amb la confiança del tècnic. Em veig aquí però com sempre dic mai es pot dir mai al cent per cent.
I Pau seguirà?
L’he vist molt bé. Ha madurat i físicament s’ha fet més fort. I m’ha sorprès el joc de peus que té ara; té un precisió que abans no tenia. Només tinc paraules bones per a ell. És un porter increïble i l’Espanyol no l’hauria de deixar marxar. Com a persona és un deu i no causa problemes dins del vestidor. El tindria aquí moltíssims anys perquè donarà moltes alegries.
A què aspira l’Espanyol?
Serà molt difícil superar la vuitena posició. És el que volem però hem de ser conscients dels rivals que tenim. Enguany s’afegiran equips com el València, el Betis i el Màlaga, que s’estan reforçant molt bé. L’objectiu és millorar els registres de l’any passat a tots els nivells i serà clau començar bé les set o vuit primeres jornades i tenir la plantilla tancada des de l’inici i no fer l’inici de l’any passat, en què vam patir.
Doncs l’inici a fora és terrible.
Sí, són rivals complicats, però per millorar el curs passat hem de començar fort. En el primer tram vam perdre molts punts. Però prefereixo jugar contra el Barça i el Vila-real ara que no més endavant, quan estaran més rodats. Estem capacitats per guanyar on sigui. Enguany ha de ser més fàcil l’inici que l’any passat. Tenim més rodatge i ens coneixem més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)