Espanyol

Fa curt d’efectius

L’acumulació de lesionats i la falta de fitxatges fan que Quique Sánchez Flores alteri les rotacions i el nombre d’entrenaments

L’equip blanc-i-blau està ara sense porters i sense relleus per als centrals i el lateral esquerre

Quique Sánchez Flores va esclatar contra l’àrbitre després del partit contra el Twente, però també ho va aprofitar per queixar-se de més aspectes. La pretemporada no és fàcil i entre els lesionats i els problemes per tancar fitxatges el pla dels amistosos i dels entrenaments s’altera per no castigar en excés les cames dels titulars.

L’Espanyol va fer ahir doble sessió. Tot just va ser el segon cop a la setmana. I l’últim. Físic al matí i la pilota va aparèixer a la tarda. El dia anterior la jornada havia estat gimnàs o una mica de cursa i estirament i tarda lliure. Avui minisessió i demà partit. Com sempre, la furgoneta que trasllada els lesionats al gimnàs quedarà petita, si bé en els darrers dies la bona notícia ha estat el retorn a l’activitat d’Hernán Pérez, Gerard Moreno i Álvaro. El pitxitxi blanc-i-blau va haver de parar i perdre’s tres amistosos. “Mai se sap quan et pot passar una lesió. Quan portes poc temps, les sessions són dobles i triples, doncs és normal que la gent es cansi i la pretemporada serveix per posar-se a punt. Esperem que el dia del Sevilla els que hem estat tocats o els que estan de baixa puguin estar tots a punt. Les sensacions del quàdriceps són bones i estic content d’estar de nou amb els companys. Era més per precaució, que es tanqués bé. Hi havia risc d’una lesió més greu si forçava.”

Així, el malestar de Quique té força a veure amb la situació que viu. El tècnic va haver de fer jugar Aarón, que el dia anterior no s’havia entrenat, perquè només té un lateral esquerre i dos centrals, així que el marge de maniobra és reduït. La duresa del Twente, a més, va obligar-lo a canviar Melendo, el més caçat. L’entrenador blanc-i-blau va fer pocs canvis i un va ser per posar el lateral Marc Navarro d’extrem. Un missatge clar cap a la directiva: vol un mínim de tres fitxatges. El defensa Naldo es perfila com el primer.

Les molèsties d’en Pau

A la falta de fitxatges s’hi han afegit les lesions. El cas més preocupant és el de Diego López. Club i jugador van acordar esperar fins a final de temporada per passar per la sala d’operacions i corregir la bursitis que li feia la guitza des del derbi, però la recuperació va més lenta del previst i dimecres tot just va trepitjar la gespa per primer cop. I va fer-hi el mateix que al gimnàs. No té data de retorn i el suplent Pau també fa dos dies que no s’entrena per molèsties a la cuixa, de manera que el juvenil Adri López i el suplent del filial, Edu Frias, són els únics sans. Víctor Sánchez és l’altre jugador sense data clara de retorn. Té millors sensacions al bessó, però després del calvari de la temporada passada es va amb molta cautela. Gerard Moreno, Hernán i Álvaro acaben de tornar i Granero i Marc Navarro han d’anar parant perquè no estan al cent per cent. “Tenim sis o vuit jugadors fora i quan tornin ens donaran molta més flexibilitat. No resulta senzill”, admetia Quique Sánchez Flores. La idea del tècnic de jugar amb dos puntes i Baptistão a la banda encara no s’ha pogut veure i el tècnic no està donant minuts als del filial. Solució? Menys rotacions i reducció dels entrenaments perquè cada baixa és un maldecap.

PREOCUPACIÓ

La recuperació de Diego López va més lenta del previst i no té data de retorn

PLANIFICACIÓ

32
jugadors
formen l’expedició blanc-i-blava en l’estada de pretemporada a Herzlake.

Gerard: “Ser capità és un altre somni complert”

Gerard Moreno ha estat uns dies al marge per lesió, però dijous es va reincorporar al grup. El pitxitxi blanc-i-blau no amagava la satisfacció de convertir-se en un dels capitans. “Quan has estat tants anys és un somni arribar al primer equip i jugar a primera. Ser capità és un altre somni que s’ha complert. Al final es tracta d’ajudar els companys i miro de fer-ho.” El davanter de Santa Perpètua de Mogoda va reflectir les bones sensacions que hi ha al vestidor. “L’equip està seguint la base de l’any passat de ser sòlids, un grup fort. Aquesta setmana i la que ve són les més exigents i en som conscients. Fins ara no hem encaixat gols i això és bo perquè és la base per aconseguir bons resultats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)