Espanyol

Virtuts i defectes coneguts

L’equip torna d’Alemanya deixant la sensació de bloc que juga de memòria i amb un únic gol encaixat en tota la pretemporada

Els blanc-i-blaus mantenen els problemes per generar joc ofensiu i viuen del contraatac

El gran avantatge de l’Espanyol 2017/2018 respecte a l’any anterior és tenir les idees clares. Sap a què juga i què vol fer en cada moment, tal com ha quedat palès en la gira. L’equip va tornar de Herzlake i Hamburg amb virtuts i defectes coneguts, així com l’evidència que serà difícil millorar la feina de la temporada passada si no arriba algun dels tres reforços que Quique Sánchez Flores reclama a la directiva.

La solidesa i la pressió defensiva, acompanyats de l’efectivitat en atac. Les bases de la filosofia de Quique que la temporada anterior van permetre a l’equip refer-se d’una arrencada de lliga complicada i enguany ha de comportar avantatge respecte a rivals que comencen projecte. La pretemporada ho està reflectint. El gol de l’Hamburg en el tram final va ser el primer encaixat pels periquitos després de cinc amistosos, i va arribar amb dos juvenils a la gespa, porter inclòs, i una defensa de circumstàncies amb Diop reciclat a central. Precisament, els alemanys van aprofitar la situació per generar més ocasions de les habituals en els rivals de l’Espanyol, entre els quals hi ha hagut el potent Dortmund. “Ens hem sentit molt bé, som un bloc sòlid que tenim les idees clares i sabem què cal fer en cada moment”, afirmava Marc Roca. La solidaritat, la comunicació i la feina constant són un malson per a qui es posa al davant, en espera de fitxatges i de la integració d’Hermoso, Granero i Sergio García en el sistema, ja que encara van amb una marxa o dos menys que els qui ja se saben la lliçó.

Melendo es queda

La part defensiva acapara els adjectius positius de la pretemporada. La gran creu de l’Espanyol en l’última lliga, en canvi, va ser la generació de joc ofensiu, maldecap que es manté. Ni un Jurado endollat des del primer dia ni un Baptistão inspirat han comportat una millora. Només s’ha encaixat un gol fins ara, però el contrapunt és comprovar que en els tres duels amb rivals de categoria (Dortmund, Twente i Hamburg) tan sols se n’han fet dos. I les ocasions i les dianes sempre arriben de la mateixa manera. El perill no deriva de la paciència o de moure la pilota per trobar el forat, sinó de la recuperació i sortida ràpida al contraatac. No ha arribat un quart davanter i Sergio García sempre té problemes per agafar el ritme, així que l’atac segueix en mans de l’olfacte de Gerard Moreno i Baptistão, amb Piatti i Jurado a les bandes. La millor notícia ha estat Melendo, que ha ofert una capacitat de combinació i una visió de joc que està fent passar de llarg l’opció que preveia el cos tècnic de marxar cedit. “De moment molt bé, a falta del Nàpols. Tan sols hem encaixat un gol i acumulem tres o quatre victòries, així que el balanç és molt positiu”, apuntava el del planter. També s’ha descartat l’opció de moure el brasiler a la banda, la idea inicial, amb la complicitat del jugador, que se sent més còmode a la dreta. Ha estat el punta més perillós. Amb poca cosa arriben amb perill, però fa falta més.

DEBUTANTS

2
juvenils
van acabar damunt la gespa en l’amistós contra l’Hamburg: Adri López i Pol Lozano.

ELS PROTAGONISTES

Som un bloc sòlid que tenim les idees clares i sabem què cal fer en cada moment
Marc Roca
migcampista de l’espanyol
Tan sols hem encaixat un gol i sumem tres triomfs, així que el balanç és molt positiu
Melendo
davanter de l’espanyol

Adri López: “Què puc dir? Visc un somni fet realitat”

Un dels grans maldecaps de Quique Sánchez Flores és la falta d’efectius a la defensa i la porteria. La recuperació de Diego López és lenta i Pau ha tingut molèsties a la cuixa esquerra. El gironí no podia xutar la pilota i es va perdre els últims tres dies d’entrenament a l’estada. Tampoc va disputar ni la segona part contra el Twente ni l’amistós amb l’Hamburg. Si fos la lliga se l’hauria forçat, però es va optar per evitar riscos. Adri López va ocupar el lloc sota els pals i no només va tenir una bona actuació, sinó que fins i tot va tornar a casa amb el trofeu al millor jugador del partit contra el conjunt germànic. “Què puc dir? Visc un somni fet realitat. Ara toca treballar i aprendre de Diego i Pau, que són els millors. Em toca seguir treballant i esperar per tenir més oportunitats.” Encara és juvenil, però fins i tot va aturar un penal. “El vaig veure nerviós i vaig tractar d’imposar-me.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)