Espanyol

Homenatge doble

El club blanc-i-blau viu el vuitè aniversari de la mort de Dani Jarque i coincideix amb l’últim adeu a Josep Manel Casanova

“És un dia doblement trist i emocionant, perquè cal recordar-los tots dos amb orgull”

Els aficionats de l’Espanyol tenen una cita amb l’estadi de Cornellà-el Prat cada 8 d’agost. Concretament, a la porta 21, on els seguidors periquitos visiten l’estàtua de Dani Jarque, ahir en el vuitè aniversari de la mort del capità. Capricis cruels del destí, la família blanc-i-blava va acomiadar ahir el descobridor del central i pare del futbol de base, Josep Manel Casanova.

Doble jornada de dol a l’Espanyol. Les portes de l’estadi es van obrir a les onze del matí i els aficionats van dipositar flors a l’estàtua dedicada a Dani Jarque. L’homenatge al capità va acabar d’agafar força sota un fort aiguat amb la presència dels capitans del primer equip blanc-i-blau, que enguany són cinc. En un dia de doble sessió d’entrenament, la plantilla es va exercitar a quarts de deu del matí i, després, Javi López, Víctor Sánchez, David López, Gerard Moreno i Sergio García van pujar a Cornellà per tenir un record pel defensa. Minut de silenci, aplaudiments i unes paraules del qui ara porta el braçal, Javi López, amb record per a Andrés Iniesta, que va fer servir les xarxes socials per rememorar la figura del seu amic íntim. “El mínim que es mereix és que ens reunim i que honorem la seva memòria cada temporada. Li volem brindar tots els èxits que puguem com a equip, perquè segur que ell, allà dalt, estarà orgullós d’això. Estar al costat dels seus pares és emocionant i més que merescut. Els aplaudiments emocionen. Dani va marxar defensant la samarreta de la seva vida i els colors queden a banda quan un dels seus millors amics li dedica el gol més important de la seva vida. En aquest moment només hi ha uns colors, els del futbol. Aquest homenatge que fem no s’ha de perdre mai, mereix que el seguim fent cada any.” La família de Jarque tampoc s’ho va perdre.

Nombroses perles

La jornada de records va ser doble, perquè a les quatre de la tarda la família blanc-i-blava es va reunir per donar l’últim adeu a Josep Manel Casanova al tanatori de la ronda de Dalt de Barcelona. Directius de diverses èpoques, representants del Màlaga, el Barça i el València i el millor testimoni de la gran feina que va fer a les categories inferiors blanc-i-blaves. Així, el nombre de jugadors que va descobrir i que no es van voler perdre l’enterrament era nombrós: Lopo, David García, Ángel, Morales, Lardín, Jacinto Ela, Juvenal, Coro i Moisés Hurtado. Perles de diferents generacions que es barrejaven amb exjugadors del primer equip que van ser-hi també presents perquè en el tracte personal Casanova sempre era educat i amable. Manel, Martín Posse, Toni Velamazán, Dani Solsona i Tintín Márquez formaven part de les cares conegudes. “Avui és un dia doblement trist i emocionant, perquè cal recordar-los tots dos amb orgull. En Dani i en Manel formen part de la història d’aquest gran club i avui l’homenatge també cal fer-lo per en Manel, el descobridor d’en Dani”, va ressaltar el capità Javi López. Dues portes centraven ahir les mirades, la 21 de Dani Jarque i la 75 de Josep Manel Casanova. Doble jornada de dol per als periquitos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)