Espanyol

Fitxatge i maldecap

Mercat. El club fa cas dels precs de Quique i tanca el traspàs de Naldo per poc més de dos milions, però el Vila-real amenaça amb complicar el quadrament dels números amb una oferta per Gerard Moreno

L’Espanyol va tornar a jugar ahir a Nàpols amb una defensa de circumstàncies. Quique Sánchez Flores fa dies que reclama fitxatges i la directiva comença a acontentar-lo, així que el primer dels dos centrals reclamats ja és aquí. Naldo es retrobarà amb el mister, però sempre que la tranquil·litat visita el club és per quedar-s’hi poc temps, així que els números poden rebre una sacsejada amb l’interès del Vila-real a recuperar Gerard Moreno.

Si es mira la part positiva, Quique podrà respirar una mica. Els últims partits han fet ressaltar la verdor de Mario Hermoso, i el tècnic aposta per un jugador a qui coneix perfectament. Naldo va passar ahir revisió mèdica i l’Espanyol va oficialitzar el fitxatge per tres temporades, amb una quarta opcional, a canvi d’una mica més de dos milions d’euros. El brasiler acabava contracte el 2018 amb el Krasnodar i no volia renovar. Els periquitos van buscar una cessió, però al final es va acordar un traspàs. Avui ja entrenarà amb els companys i la setmana vinent serà presentat. El central, de 28 anys, no ha jugat en les quatre jornades de lliga russa precisament per evitar riscos i va estar amb Quique al Getafe en la temporada 2015/16.

Amb tot, el fitxatge d’un segon central va pel camí d’allargar-se i segurament caldrà esperar fins al final del mercat. L’Espanyol té molts números per arribar a la primera jornada de lliga amb peces per lligar, una de les quals el defensa que ha de fer parella amb David López.

Peculiaritats de l’acord

La tranquil·litat, no obstant això, es paga cara al club blanc-i-blau, que va veure com se li obria un nou front. El Vila-real ha traspassat Roberto Soldado al futbol turc a canvi de cinc milions d’euros i té clar el nom de qui ha d’ocupar el forat: Gerard Moreno. L’Espanyol fa mesos que intenta negociar amb el Vila-real la compra del 50% pendent dels drets del jugador del planter, però sempre s’ha trobat amb una negativa per resposta. Els groguets no tenien cap interès a perdre l’opció de recuperar en el futur un punta que coneixen, que cada temporada rendeix més i té un preu assequible. Així, la directiva està ara en espera que els de la Plana Baixa comuniquin el preu de la proposta.

El traspàs fa dos anys del 50% dels drets comportava algunes peculiaritats. Hi havia una clàusula que deia que, si el Vila-real presentava una oferta superior als set milions, l’Espanyol estava obligat a acceptar-la o a abonar-ne el 30%. El representant del davanter ja ha comunicat a l’entitat blanc-i-blava que els groguets van de debò i la resposta ha estat mostrar-li la intenció d’una millora i ampliació de contracte. L’oferta és una millora molt important de la fitxa i un negoci per al Vila-real, que té el 50% dels drets i els surt per la meitat que un altre punta. L’única part positiva recau en els terminis, que són assequibles: 400.000 euros d’entrada i 100.000 cada mes.

El sí del jugador

El problema de l’Espanyol és l’obligatorietat. Ha d’acceptar l’oferta o pagar un 30% més dels drets. I desquadra el pressupost. Ja s’ha vist la incapacitat d’abonar els set milions de Diego Reyes i els problemes pel límit salarial, que faria que una millora de sou es posposés a l’estiu vinent per no dificultar els tres o quatre fitxatges que encara hi ha pendents. L’Espanyol compta amb la complicitat del jugador, que no té ganes de tornar al Vila-real. Des de petit somia a triomfar a l’equip del seu cor i ha aconseguit un rol del qual gaudeix molt com a referent de l’atac. El golejador de Santa Perpètua de Mogoda ha deixat clar que vol seguir, però no està a les seves mans. El club blanc-i-blau espera rebre en les pròximes hores la proposta del Vila-real, que s’acostarà als 25 milions de la clàusula de rescissió. A partir d’aquí, caldrà veure com fer front al pagament per no rebre una forta clatellada a una setmana d’iniciar la lliga.

LA XIFRA

20
gols
ha marcat Gerard Moreno en les dues temporades amb l’equip blanc-i-blau: 7+13.

Operació sortida enllestida

Sense arribar al volum de l’estiu anterior, l’operació sortida era un dels grans maldecaps de nou de la direcció esportiva. Però de mica en mica s’ha anat trobant un nou destí per a tothom i només queda ja un cas pendent: Paco Montañés. L’Sporting s’hi va interessar i es va fer enrere, així que no està sent fàcil trobar destí per a un jugador amb una fitxa massa elevada per a la segona A i que fa tres anys que no juga de manera regular després que la cessió la temporada passada al Llevant tampoc funcionés. L’extrem castellonenc s’entrena en espera de resoldre la seva situació, que cada cop agafa més aspecte de rescissió de contracte. L’Espanyol volia mirar d’estalviar diners per alguna banda. Montañés és l’únic cas pendent després de no renovar Víctor Álvarez, Reyes ni Salva Sevilla i trobar equip a Rober –el darrer a marxar–, Mamadou, Roberto, Caicedo, Joan Jordán i Rubén Duarte. Cal dir, però, que hi ha encara jugadors a la primera plantilla a qui preferien veure fent un canvi d’aires.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)