Espanyol

Una inversió rendible

Protagonista. Baptistão es va convertir a l’inici de l’estiu en el jugador més car de la història de l’entitat blanc-i-blava, però demostra que si la salut el respecta és una despesa justificada

L’Espanyol va anunciar a mitjan de juny que comprava el 50% restant dels drets de Leo Baptistão. Cap secret, perquè formava part de l’acord de l’estiu anterior amb l’Atlético: 3,5 milions el 2016 i 3,5 el 2017. Els 7 quilos van convertir el davanter brasiler en el fitxatge més car de la història del club blanc-iblau, en superar els 6 de Maxi Rodríguez. La pretemporada i l’estrena de dissabte amb l’empat a Sevilla, gol inclòs, han deixat clar que la inversió està justificada si la salut l’acompanya.

Només s’havien disputat dos minuts i Baptistão ja lluïa virtuts. Pressió defensiva, pilota robada al mig del camp i arrencada potent fins a plantar-se sol davant del porter. El perfil ideal per a la filosofia de Quique Sánchez Flores de defensar primer i verticalitat amb velocitat quan es disposa de la pilota. No va definir bé, el seu principal defecte, però va insistir com a home més perillós dels conjunt periquito i la tercera va ser la bona, quan en el minut 34 de nou va recuperar una pilota i es va desfer de tothom fins a superar Sergio Rico en l’1-1. “He pispat la pilota i sé que tinc potència, així que he tirat cap amunt i l’he pogut acabar bé, no com en l’altra ocasió”, explicava el brasiler.

Ideal per al sistema

Baptistão ha estat protagonista en la pretemporada convertint-se en l’home més perillós i ha apujat el llistó amb l’inici de la lliga. La planificació esportiva s’ha acabat centrant més a mantenir els jugadors importants que no pas en les cares noves, i el brasiler n’és un bon exemple. La despesa principal s’ha destinat a Baptistão, Piatti i Diego López, en espera de veure si hi ha possibilitats de fer tornar Diego Reyes. Quan està a aquest nivell s’entén la inversió i per què Quique Sánchez Flores insistia en el pes de la seva absència quan després de Nadal es va perdre més de dos mesos en l’exercici anterior. En un equip pensat per ser un bloc cohesionat i que surt com una fletxa quan recupera la pilota, la potència i velocitat de l’ex-Rayo és clau. Però sempre ha tingut un físic delicat, que l’Espanyol mira de corregir a través de la dieta i d’exercicis abans i després dels entrenaments després que en l’última lliga tan sols va poder ser titular en 16 partits (va participar en 21). Massa pocs.

La salut és l’únic però en l’aposta per Baptistão. L’entrenador hi té una fe cega i els problemes per fitxar i les lesions han fet que la idea inicial de Quique Sánchez Flores quedi apartada fins a nova ordre. El tècnic volia el brasiler d’extrem dret, posició en què el jugador afirma que se sent més còmode, però la impossibilitat d’incorporar Mariano o un altre punta de pes ha obligat a canviar de plans. “Si en punta rendeix així, no el podem moure”, expliquen des del cos tècnic. A sobre en el tram final de l’exercici passat i en l’arrencada del present ha mostrat l’olfacte més fi i s’ha mostrat disposat a esmenar el punt dèbil. Malgrat perdre’s gairebé mitja lliga, va signar sis dianes, a una del seu rècord personal. I per fi ha tingut un estiu tranquil. Té 24 anys, però havia canviat d’aires set cops en sis anys. Ara té estabilitat, tot i que tampoc és cap secret que a l’entitat periquita tenen Baptistão identificat com un dels elements que si funciona és susceptible de generar una bona venda.

QUIQUE

L’alt rendiment en punta ha posat fi, de moment, a la idea de situar-lo a la banda dreta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)