Espanyol

El protagonista

La segona vida de Jurado

L’andalús ha iniciat la lliga com a titular després de viure un començament complicat el curs anterior en la seva estrena com a blanc-i-blau

L’última temporada només va jugar un partit de titular en deu jornades i va rebre un dur toc d’atenció públic de Sánchez Flores

“Ara he de continuartreballant perquè no torni a passar allò d’aquells mesos”

José Manuel Jurado (Sanlúcar de Barrameda, Cadis, 1986) va arribar l’estiu del 2016 a l’Espanyol com un dels fitxatges de referència del club blanc-i-blau. L’andalús va tenir un aterratge força complicat a Cornellà i això que la seva incorporació tenia l’aval directe de Quique Sánchez Flores. El tècnic ja va coincidir amb ell a l’Atlético i el 2015 al Watford. En tots dos clubs va ser un dels seus homes de referència, però a l’Espanyol, tot i tenir la seva complicitat, el preparador madrileny no li va posar les coses fàcils. “El conec bé i sap que pot donar més”, va reblar en una roda de premsa a finals de setembre quan va ser qüestionat per la poca participació de l’andalus, que va veure molts partits des de la grada o bé des de la banqueta. La seva primera titularitat no va arribar fins al 22 d’octubre contra l’Eibar. Fins llavors, en les deu primeres jornades, s’estrenava en la titularitat. A partir d’aquell moment la seva sort va tombar i va entrar en la dinàmica i les tries habituals del tècnic fins a sumar 27 titularitats i acumulant un total de 2.459 minuts.

Aquest any, la seva situació ha fet un gir copernicà. El futbolista ha començat a comptar des de la primera jornada per a Quique Sánchez Flores, que sap que la seva visió de joc, tot i jugar escorat a la banda dreta, és una bona arma per connectar amb els davanters o trencar l’hermetisme de les defenses rivals. “Ja vaig dir l’any passat que em trobava bé i ara ho estic també, només vull ajudar l’equip. Quique em coneix molt bé de fa anys, quan no vaig jugar va ser per decisió tècnica, cal respectar-ho i continuar treballant, ara que estic bé espero continuar bé i seguir treballant perquè no torni a passar allò d’aquells mesos”, reflexionava ahir l’andalús, que té contracte amb l’Espanyol fins al juny del 2019.

El sedàs de Quique.

El tècnic de l’Espanyol ja va demostrar en la seva temporada de debut a la banqueta de Cornellà que no és un entrenador que posi les coses fàcils als seus jugadors, i encara menys si arriben sota el seu aixopluc. Jurado n’és la mostra més evident, però també va haver de suportar aquest calvari Roberto Jiménez, ara cedit al Màlaga, que va arribar com a porter titular recomanat pel preparador madrileny però que va viure a l’ombra de Diego López. Jurado no va trobar el seu lloc en els seus tres primers mesos malgrat ser l’avalador directe del seu fitxatge. Ara altres nouvinguts al projecte de Sánchez Flores hauran de passar pel sedàs de Quique Sánchez Flores. El tècnic té el seu bloc primigeni de l’any passat i els Granero, Sergio García o Mario Hermoso hauran de treballar de valent per fer-se un lloc en l’onze titular. La progressió d’aquests outsiders serà clau per a la progressió de l’equip, però el tècnic els reclamarà la mateixa intensitat que als ara titulars. El tècnic sap que la pressió d’aquesta segona unitat serà decisiva per millorar la competència interna del seu segon projecte i arribar a cotes més altes en el rendiment global de la plantilla; és a dir, en aquest primer tram de temporada es podria repetir un guió similar al que va viure Jurado el curs anterior. Quique no regalarà la titularitat i ja ho va demostrar en el seu primer any.

27
titularitats.
Són les que va tenir el curs anterior José Manuel Jurado. Tot i això, l’andalús només va jugar un partit de titular en les deu primeres jornades. Els seus tres primers mesos a l’Espanyol van ser complicats, però aquest any ha començat la temporada en forma i com a titular des de la primera jornada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)