Espanyol

El dilema del mercat

L’Espanyol no descarta que arribi una oferta important per algun jugador

Acceptar-la o rebutjar-la per mantenir l’eix vertebrador?

Si es concreta, el tècnic espera que els diners s’inverteixin a reforçar l’equip

A les oficines de l’Espanyol fa temps que els rectors del club són conscients que hi ha certs futbolistes que tenen un bon cartell. Ho saben des que es va acabar la lliga. Tres són els jugadors que estan a l’aparador per la seva qualitat i progressió: David López, Aarón Martín i Gerard Moreno. Tres futbolistes essencials per a Quique Sánchez Flores. Fins ara la gran virtut de l’Espanyol ha estat mantenir intacte el gruix de la seva columna vertebral. Així, s’han fet esforços per lligar la continuïtat de Piatti i Diego López.

Porter i extrem són ara propietat de l’Espanyol després de les seves cessions del curs anterior. A més, també es van comprar la totalitat dels drets de Leo Baptistão a canvi de 3,5 milions d’euros als quals s’han d’afegir els 3,5 que es van comprar l’estiu anterior. En total, 7 milions d’euros pel punta brasiler que l’han convertit en el fitxatge més car de la història del club.

El degoteig i els interessos pels futbolistes més importants del club han estat constants en els últims dos mesos. Molts d’aquestes contactes informals no han vist la llum. El primer a qui van sondejar fa un parell de setmanes per fer les maletes va ser Gerard Moreno. El futbolista que més minuts va jugar el curs anterior es va negar a marxar al Vila-real a canvi d’un compromís verbal que s’haurà de concretar en els pròxims mesos per renovar-li el seu contracte amb una pujada salarial en relació amb la seva importància dins de l’equip, on va ser el pitxitxi amb 13 gols. La venda de Gerard era difícil de gestionar i encara més pels pocs rèdits econòmics que deixava a la caixa. Cal recordar que el 50% dels seus drets econòmics són del Vila-real i això va fer fàcil rebutjar la proposició del conjunt castellonenc al marge de disposar de la complicitat del futbolista, que no volia marxar d’un club on va forçar, fins a l’extenuació, la seva sortida.

Tot i això, la situació de Gerard és diametralment oposada a la que es pot plantejar si arriba una oferta important per David López o Aarón Martín. El santcugatenc té una clàusula de 40 milions d’euros i el de Montmeló, de 30. David López fa temps que és seguit per conjunts de la Premier que han vist la seva evolució al llarg de la darrera temporada. A més, el fet que hagi jugat de central, tot i ser migcampista, fa que la seva polivalència el converteixi en un comodí que cotitza a l’alça per a molts equips. Situació paral·lela a la que viu Aarón Martín. El mercat de laterals esquerres és força complicat i això, unit amb la seva joventut, té només 20 anys, també el converteix en una peca cobejada. Malgrat les informacions de les darreres hores i com indicàvem en la nostra edició d’ahir, el club no ha rebut cap oferta formal de però sí trucades informals interessant-se per la situació d’Aarón com també per la d’altres futbolistes.

Posició de fermesa

La posició de l’Espanyol sobre els seus millors futbolistes és molt clara. Qui els vulgui haurà de presentar una oferta important que s’apropi a la seva clàusula de rescissió. Ara mateix el club està en una posició de força que no tenia fa dos anys i no regalarà els seus millors actius. Els dirigents, i el primer d’ells que té clar aquest full de ruta és el president, Chen Yansheng, sap que no han de tenir pressa a l’hora de vendre perquè tampoc ho necessiten per afrontar pagaments urgents com passava abans. No obstant això, també es té clar que l’única manera de poder reforçar l’equip abans de tancar el mercat és amb una venda important abans de l’1 de setembre. Aquí hi ha la clau de tot plegat. Aguantar els millors actius amb l’handicap de no poder reforçar l’equip pel topall salarial o bé fer el pas de vendre un futbolista a canvi d’una bona oferta que s’acosti a la clàusula de sortida? Aquí hi ha el dilema que tindrà l’Espanyol els pròxims dies. Una decisió que haurà de consensuar el president, Chen Yansheng, que arribarà dissabte a Barcelona, amb el director esportiu, Jordi Lardín; el director general esportiu, Òscar Perarnau, i el tècnic, Quique Sánchez Flores. Si es fa el pas de fer una venda, els tècnics (especialment Quique) esperen que gran part d’aquesta quantitat vagi directament a reforçar l’equip en certes posicions que queden coixes. La primera, el vell anhel de recuperar Diego Reyes o la necessitat de fitxar un futbolista ofensiu per banda. Fins a l’1 de setembre tot pot passar.

CALMA TENSA

No ha arribat cap oferta concreta però es té clar que no es regalarà cap actiu important

PECES COBEJADES

Aarón Martín i David López són els jugadors que tenen més mercat de la plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)