Espanyol

La primera no pot esperar

La prèvia. L’Espanyol espera sumar avui un triomf en la seva estrena davant de l’afició a Cornellà. L’any passat els blanc-i-blaus van trigar set partit a guanyar el seu primer duel com a locals

El primer triomf del curs anterior a casa va arribar contra el Leganés

Diuen que el futbol no té memòria però en el cas de l’Espanyol hauria de fer un tomb cap al passat més recent i recordar el que va patir fa just un any per inaugurar el seu caseller de victòries a casa. Set partits van trigar els deixebles de Quique Sánchez Flores per arrencar el primer triomf a Cornellà. Van desfilar el Màlaga (2-2), el Real Madrid (0-2), el Celta de Vigo (0-2), el Vila-real (0-0), l’Eibar (3-3), l’Athletic Club (0-0) i fins que no es van topar amb el Leganés (3-0) no van sumar els tres punts a casa. Curiosament els madrilenys són l’adversari d’avui dels catalans, que van vèncer l’any passat amb 2 gols de Piatti i 1 de Gerard Moreno. Tots dos tornaran a ser titulars avui.

Més enllà d’això, l’Espanyol no es pot abstreure amb el fet que aquest mal inici casolà es va poder esmorteir pels bons resultats a domicili, però enguany l’Espanyol haurà d’afanyar-se a sumar punts a casa per evitar sorpreses. El calendari lluny de casa és terrorífic en aquest primer tram de lliga i, al final, la mala ratxa d’inici de temporada va ser un punt d’ancoratge per a l’equip, a qui li van faltar punts per ficar-se a la lluita per Europa. Malgrat tot, Quique Sánchez Flores era contrari a aquesta teoria: “Guanyar o començar bé no et garanteix res. No miro el calendari més enllà dels dos o tres partits que venen. L’any passat vam fer 56 punts, que són molts, però no vam començar bé i ara fer-ho tampoc és una garantia de seguretat. Però el que volem és guanyar per continuar alimentant les bones sensacions i no per arribar amb 4 punts al Camp Nou.”

Ara mateix, l’Espanyol és un equip ben diferent del de l’any passat. El canvi de bioritmes es fonamenta en el seu esperit competitiu. L’actual plantilla fa un any que té el mateix eix vertebrador, el gruix de futbolistes es coneixen i tenen ben engreixats els mecanismes tàctics. La imatge donada al Sánchez Pizjuán és el millor símptoma d’un equip amb espatlles amples i que sap com plantar cara als seus adversaris. Uns rivals que respecten més els blanc-i-blaus per la seva fiabilitat. “L’Espanyol continua tenint jugadors molt importants, amb molta experiència a primera tant enrere com a dalt. No els fa falta gaire per poder fer-te mal i és un equip molt solvent, treballat en totes les situacions”, reflexionava el tècnic del Getafe, Asier Garitano, que espera treure’s l’espina de l’any passat, quan no va poder sumar cap punt contra els catalans: “En els dos partits no vam tenir cap ocasió o no vam ser capaços de treure cap punt.”

Quique Sánchez Flores es mostrava més caut amb aquesta estadística positiva: “El de la temporada passada no serveix de res. No té res a veure. Ells mantenen la filosofia i els jugadors. Pensem en nosaltres i mostrar la nostra millor versió.” El dubte del tècnic local és continuar amb el mateix onze de la primera jornada contra el Sevilla o bé introduir algun canvi quirúrgic a la medul·lar en què Diop, més defensiu, donaria pas a Marc Roca per donar més flexibilitat al joc interior. El repte és sumar el triomf i marxar a l’aturada de seleccions amb 4 punts.

Sergio García, el retorn del fill pròdig a Cornellà

Una de les grans atraccions del partit d’aquesta tarda serà el retorn de Sergio García. Falete és un dels futbolistes més apreciats per l’afició blanc-i-blava. El davanter va deixar l’Espanyol fa dos anys per marxar al Qatar però la gent el continua veient com una icona. El futbolista també té una relació especial amb l’afició de l’Espanyol i el club, que considera casa seva. Sense anar més lluny, ara mateix el punta del Bon Pastor és el màxim golejador del RCDE Stadium, on ha marcat 17 gols. Però aquesta segona etapa com a blanc-i-blau el seu paper, en aquest inici de lliga, és d’actor secundari de luxe. Està cridat a ser el revulsiu dels partits i, de moment, haurà d’esperar a tenir més protagonisme a l’aixopluc dels ara titulars Gerard Moreno i Baptistao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)