Espanyol

Un equip de dues cares

La creu. La derrota en l’estrena en la lliga al RCDE Stadium contra el Leganés sembra dubtes després de la bona imatge oferta en la primera jornada al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla

Un equip, dues cares. Això és el que ha mostrat l’Espanyol en aquest inici de lliga, en què ha estat capaç d’empatar (1-1) al Sánchez Pizjuán contra tot un Sevilla sent un equip recognoscible, competint amb les seves armes i executant amb encert la seva idea futbolística, i també de perdre (0-1) a casa contra el Leganés oferint una imatge força dolenta. Una derrota, que, més que pel resultat, sembra dubtes per la versió mostrada. “No és la manera de sortir en el primer partit que teníem a casa per connectar amb la nostra afició, no ens hem assemblat a l’equip que vam deixar l’any passat, estem molt empipats amb el primer temps que hem fet”, va explicar Quique Sánchez Flores, descontent amb l’actuació dels seus homes. “Si vols guanyar un partit hi has d’estar des del començament. No hem apuntat els nostres mecanismes ni les nostres virtuts i han sortit tots els defectes. Si no som solidaris i no estem concentrats, tenim més defectes que virtuts, i això cal ajustar-ho”, va indicar el preparador madrileny.

Gens es va assemblar el conjunt blanc-i-blau diumenge al que va acabar la temporada passada mostrant-se sòlid, endreçat, sense concedir i punyent a dalt. Tot i això, des del vestidor, com també va assenyalar l’entrenador madrileny, es culpa la mala entrada en el partit. “El Leganés ha sortit amb més tensió, ens hem complicat en la fase inicial del joc i ens hem equivocat”, va manifestar David López, al qual va seguir Gerard Moreno: “La primera part ens ha condemnat. Ara cal aixecar el cap, que som en la jornada 2 i encara queda molt.”

La graderia, però, no es va mostrar condescendent i el RCDE Stadium va acomiadar el seu equip amb una xiulada al final del partit. “Estic amb la graderia, jo i tot el grup. Som un grup responsable i sabem quan estem fent les coses bé independentment del resultat. No hem jugat bé el primer temps i entenc que l’afició s’hagi manifestat així”, va asseverar Quique.

El mercat

L’actuació de diumenge no va ajudar a pal·liar el cert estat de decepció existent en part de l’afició per la falta de fitxatges il·lusionants. I és que el club blanc-i-blau, a banda de retenir Diego López, Leo Baptistão i Pablo Piatti, s’ha reforçat amb homes com ara Sergio García, Esteban Granero, Mario Hermoso i Naldo, i d’aquests només un ha estat titular en aquest inici de lliga, el central brasiler. I la situació és complicada, ja que en el capítol d’altes el club està amb les mans lligades, perquè el límit salarial marca la línia i, si no hi ha cap sortida, el club no podrà incorporar cap futbolista, tal com va reconèixer Jordi Lardín la setmana passada: “Si no hi ha algun canvi o cessió que puguem afrontar, la plantilla està tancada. Entenc l’afició, però tenim un límit salarial, uns números que hem de respectar. És el que hi ha. Treballem dia a dia per fer la millor plantilla, i és el que farem.”

En aquest sentit, Quique, que reclama algun reforç més, es va mostrar caut després del matx contra el Leganés: “No ens queixarem. Veurem com s’acaba composant la plantilla. L’any passat en la darrera setmana van arribar tres o quatre homes que van ser importants, esperem que acabi el mercat per poder parlar d’objectius i de si estem millor o pitjor.” Quan falten quatre dies per al tancament del mercat –es tanca aquest divendres 1 de setembre a les 00 h– els noms segueixen apareixent. En espera que Dídac Vilà resolgui la seva desvinculació de l’AEK, ahir des de França, el diari L’Équipe va vincular Sergi Darder, migcampista de 23 anys que milita a l’Olympique de Lió i que va estar al planter periquito, amb l’Espanyol.

LÍMIT SALARIAL

Si no es produeix cap sortida, l’Espanyol no podrà incorporar cap futbolista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)