Espanyol

El record

Sense la pressió del rellotge

El club blanc-i-blau va viure un últim dia de mercat ben diferent al frenesí de la temporada anterior

Fa un any els fitxatges d’última hora van acabar resultant decisius en el bon rendiment de l’equip de Quique Sánchez Flores

El matí va arrencar amb la confirmació oficial del fitxatge de Sergi Darder. El mallorquí era presentat al migdia i a l’Espanyol hi havia calma perquè el club blanc-i-blau ja havia decidit que no obriria la porta a ningú i que Sergio Sánchez seria el fitxatge escollit per tancar la plantilla –en quedaven només els darrers serrells–. En cap moment hi va haver por que les negociacions no arribessin a bon port i al vespre es va oficialitzar el retorn del mataroní. Un panorama ben diferent al frenesí de la temporada anterior, en què l’últim fitxatge de primera divisió que es va inscriure a la LFP va ser Álvaro Vázquez, en un últim dia de bojos amb tres altes i dues baixes.

El rellotge marcava més de les dotze de la nit i a la sala hi havia gent picant a l’ordinador i prenent notes. De cop una veu va dir: “Nois, deixeu-ho tot. El que no hagi entrat ara ja no entrarà.” No queda clar qui ho va dir, però era una crida a la tranquil·litat, mentre miraven de confirmar amb la LFP que la documentació d’Álvaro havia entrat dins del límit. Chen Yansheng vivia la primera experiència de darrer dia de mercat i al·lucinava. Els nervis havien anat a l’alça des de primera hora, amb els problemes per arribar a una entesa amb Ciani per rescindir el contracte. Sí, l’estiu del 2016 també va comportar problemes amb el límit salarial –malgrat doblar-se en un any– i calia dir adeu al francès. També s’acomiadaria Álex Fernández. El magnat xinès alhora va haver de fer cas a Quique Sánchez Flores, que dies abans havia acceptat oblidar-se de Diego López, però tenia la por al cos després de veure l’actuació de Roberto en els dos primers partits de lliga, amb vuit gols rebuts, i pregava que el portessin. La cessió del porter es va tancar el 31 d’agost, jornada en què també va aterrar Diego Reyes. Les presses van comportar situar l’opció de compra en set milions, malgrat saber que seria difícil d’afrontar. El retorn ha estat inviable.

L’experiència de Chen Yansheng

Álvaro a banda, dues peces clau, Diego Reyes i Diego López, van arribar quan es tancava el mercat. I David López ho havia fet quatre dies abans. Tots tres van ser clau en la bona reacció dels blanc-i-blaus quan les alarmes saltaven amb un punt sumat de sis possibles. Com ara. La decebedora desfeta contra el Leganés a l’estadi de Cornellà-el Prat va incrementar la sensació que calia portar més peces si es volia mirar de seguir creixent, amb el record de la bona feina a última hora en la temporada anterior. Quique Sánchez Flores ressaltava des del maig que s’estaven fent els deures perquè es volia iniciar la pretemporada amb gairebé totes les incorporacions fetes, però després no ha estat així, perquè un mal càlcul dels marges en el límit salarial van impedir tirar endavant altes quan les converses estaven avançades. El cos tècnic volia evitar un altre final de mercat frenètic, avalats per un Chen Yansheng que no havia trobat normal el que va viure l’estiu anterior. Durant l’any ha reforçat l’estructura del club blanc-i-blau i no ha estat per casualitat. El pla inicial de Quique va resultar inviable, però l’únic moviment del dia 1 va ser el retorn de Sergio Sánchez. Amb marge de temps i sense nervis, demostrant que s’havia après, ni que fos en part, de la mala experiència.

5
moviments
va fer l’Espanyol en l’últim dia de mercat el 2016: tres altes i les baixes de Ciani i Álex Fernández.
2
fitxatges
després de la desfeta contra el Leganés: Sergi Darder i Sergio Sánchez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)