Espanyol

Espanyol

inici de temporada

A posar-se les piles

Un punt de nou aboca l’Espanyol a la part baixa i genera símptomes de preocupació per la planificació de la pretemporada, marcada pel límit salarial

El pròxim partit, contra el Celta, obliga a una reacció immediata

La golejada en el derbi de dissabte al Camp Nou (5-0) ha fet mal a les files blanc-i-blaves. L’Espanyol mira amb preocupació el present i el futur. Certament la lliga tot just acaba de començar i no és moment de fer balanços estrictes, però és evident que l’equip dirigit per Quique Sánchez Flores ha de fer passos importants per millorar la fiabilitat competitiva. El Barça és un rival gegantí i una vara de mesurar complicada per fer un diagnòstic precís de l’actual situació esportiva. Però al Camp Nou l’Espanyol va naufragar sobre la gespa. No va presentar oposició al Barça, que va moure a pler el seu equip. El desenllaç del derbi era previsible, com a mínim encaixar una derrota entrava dins dels pronòstics tenint en compte les plantilles dels dos equips, però la imatge de l’últim partit tira més benzina al foc emocional d’aquest inici de lliga.

El gran mal, o més ben dit, el forat competitiu i de resultats, però, es va produir en l’anterior jornada. Els blanc-i-blaus van perdre una clara oportunitat d’estrenar-se a casa amb un triomf contra el Leganés. Una primera part tètrica va ser suficient perquè els madrilenys marxessin de Cornellà amb els tres punts a la butxaca. Retorn al passat dels blanc-i-blau, que van jugar un partit sense la intensitat competitiva necessària. Un déjà-vu massa recurrent i que ens recorda anteriors plantilles blanc-i-blaves que no tenien el pressupost de l’actual.

La derrota contra el Leganés, combinada amb la golejada del derbi, deixa l’Espanyol abocat a les urgències i al llindar de la zona de descens després de tres jornades. El calendari inicial dels blanc-i-blaus no era fàcil a domicili i això els obligava a sumar de tres en tres a casa. Ara el partit de dilluns a Cornellà contra el Celta estarà carregat d’angoixa per frenar l’hemorràgia i evitar mals majors abans de viatjar a El Madrigal en la jornada entre setmana i rebre el Dépor a casa. L’Espanyol, doncs, ha de posar-se les piles i redoblar els esforços per no començar a trepitjar un terreny perillós i veure’s abocat a la zona de descens. La situació crema i encara fa més patents els errors de planificació de la pretemporada. El límit salarial va obligar a canviar el guió dels fitxatges, amb l’enuig del tècnic portes endins i que, de moment, no ha volgut fer públic. Frustrats els fitxatges il·lusionadors de Banega, Diego Reyes, Albiol i Mariano Díaz, es va haver de construir un equip sobre la marxa a un cost més marginal i amb fitxatges d’última hora que encara no estan en dinàmica de grup. Tot pesa. L’Espanyol no s’enlaira i, de moment, té plom a les ales. “Tenim molts jugadors fora del nivell òptim de competició. Hem fet quatre operacions aquest estiu, quatre jugadors que no han fet pretemporada, jugadors que debuten i que tornen de lesions. Equilibrar l’equip costarà un temps”, pronosticava Quique Sánchez Flores després del derbi. Quant de temps trigarà l’Espanyol a agafar velocitat de creuer? Aquesta és la gran incògnita que plana en l’ambient, però el futbol no entén de paciència i més quan s’està en el segon any de projecte. En tot cas, vist aquest inici de lliga i els dèficits inicials que arrossega l’equip sembla, ara mateix, una quimera apostar per acabar en zona europea i entre els set primers de la classificació.

Per fer més sagnant la ferida, l’estadística ens diu que l’Espanyol perd respecte al de fa un any. El curs anterior, i amb tres jornades disputades, els de Quique tenien dos punts, per un d’ara, amb dos empats contra el Màlaga (2-2) a casa i a fora contra la Real Sociedad (1-1) i una derrota al Sánchez Pizjuán (6-4) en la primera jornada. A més, l’inici de l’equip, que estava en construcció, no va ser gens fi. Només una victòria, contra l’Osasuna (1-2) en les nou primeres jornades i el primer triomf a casa no va arribar fins a la jornada 13 contra el Leganés (3-0). Només les bones prestacions a fora van sostenir l’equip en la classificació. Ara ho ha de fer a casa perquè els propers desplaçaments fan vertigen. L’esmentat a Vila-real, tot i el seu mal moment, al qual cal afegir el de l’1 d’octubre al Bernabéu. Toca reaccionar, i ràpid.

PASSES ENRERE

El derbi va fer mal però la derrota contra el Leganés, en el debut a casa, va marcar

PUNT D’ANCORATGE

Les baixes i els fitxatges d’última hora han frenat l’Espanyol en aquest inici
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)