Espanyol

futbol

Espanyol

David López busca parella

Eix defensiu. L’Espanyol té un problema central. Ha encaixat set gols en tres partits i s’ha convertit en un dels equips més golejats. Quique busca un acompanyant per al santcugatenc

La defensa es va convertir, el curs passat, en la línia sobre la qual es va assentar el creixement sostingut de l’Espanyol. Quique Sánchez Flores era conscient que aquest era la gran assignatura d’un equip que abans de la seva arriba havia estat un dels equips més golejats de primera i que va viure al caire de l’abisme per assegurar-se la permanència. Ha passat un any i la història sembla que es torna a repetir. L’inici de lliga de l’Espanyol ha estat tètric pel que fa a resultats i a joc. El primer partit, contra el Sevilla, amb l’únic punt que tenen ara els blanc-i-blaus a la butxaca, va insuflar optimisme, però ha quedat en una anècdota. L’equip no va reaccionar en l’estrena a casa contra el Leganés, en què una primera part dramàtica va fer que volessin els tres primers punts de Cornellà. El derbi ha acabat desencadenant la melancolia entre la parròquia blanc-i-blava. Un dolorosa golejada que ha convertit l’Espanyol en un dels conjunts més golejats de la categoria. Ara l’equip ja està instal·lat a la part baixa de la taula i afronta el duel de dilluns que ve contra el Celta amb evidents urgències per puntuar. Mala peça al teler. La setmana que ve serà decisiva, amb tres partits per la jornada intersetmanal contra el Vila-real i nou partit a casa contra el Dépor. Aquests tres partits marcaran, a foc, la trajectòria de l’Espanyol en els propers mesos.

Per això es fa necessari recuperar la fiabilitat defensiva del curs anterior, en què els de Quique van aconseguir el rècord història d’imbatibilitat. La columna vertebral és la mateixa de l’any passat, amb l’única diferència que no hi ha Diego Reyes. El mexicà va ser el central que va acompanyar bona part de la temporada David López. Ara mateix el paper de líder de la defensa del santcugatenc és indubtable. Quique haurà de fer moviments a l’eix i buscar-li una parella solvent. Naldo va jugar els dos primers partits però en el derbi el tècnic va preferir donar l’alternativa a Mario Hermoso, que debutava a primera en un escenari de la exigència del Camp Nou. La defensa va acabar desbordada per Messi i per les pujades per la banda esquerra de Jordi Alba. La mala planificació de l’estiu, en temps i forma, torna a agafar valor pels pèssims resultats. Javi López està lesionat, Marc Navarro no té la confiança del tècnic i Víctor Sánchez, que sortia d’una lesió, va haver d’ocupar de manera urgent el lateral dret. A l’eix central la situació és semblant. Naldo va arribar en el tram final del mercat i amb dos entrenaments ja va ser titular. Després de dos partits es va donar l’alternativa al jove Hermoso. Óscar Duarte està lesionat i no tornarà fins la segona quinzena d’octubre. Per fer-ho tot més complicat, Sergio Sánchez podria ser una alternativa però el seu estat de forma encara no el fa ser un clar candidat per entrar en una de les llistes de convocats dels tres partits que es jugaran setmana vinent. Així doncs, Quique haurà de tornar a escollir entre Naldo i Hermoso, a l’espera de més competència. El rellotge corre i cal aturar els mals resultats.

RETORN AL PASSAT

La defensa es va convertir, el curs passat, en la línia sobre la qual es va construir l’equip

Robert: “Hem de pensar a revertir la situació”

L’Espanyol només ha aconseguit un punt de nou en un inici de lliga que ha començat a aixecar una certa inquietud a l’afició, i més després de la dura golejada encaixada al Camp Nou. “Després de perdre un partit estàs tocat, i més si és un derbi. Però sempre ho hem dit, els jugadors s’hi deixen la pell, la lliga és llarga i no dubtem que aconseguirem els nostres objectius”, explicava ahir el conseller delegat, Ramon Robert, després de l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. El mandatari tampoc va voler parlar de l’arbitratge del Camp Nou. “No hi ha excuses en el partit, malgrat que hi ha un canvi quan et fan el primer gol en fora de joc. Però, insisteixo, no hi ha excuses, hem de pensar a revertir la situació i tirar endavant.”

El directiu també va ser qüestionat per si hi ha preocupació per aquest començament de lliga. “Els inicis han estat difícils altres anys també, ens hem de focalitzar en el partit del Celta i, a partir d’aquí, tirar endavant”, indicava.

Per acabar, també va ser qüestionat sobre les renovacions de Gerard Moreno i Pau. “Acabem tot just el mercat, amb molts moviments, i ara hem de seure i des de la calma començar a moure les coses que s’hagin de moure.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)