Espanyol

eSPANYOL

DILEMA A LA PORTERIA

Quin López jugarà?

Quique Sánchez Flores s’està plantejant fer un canvi sota els pals i donar la titularitat a Diego en detriment de Pau

L’experiència del gallec juga a favor seu, però el gironí ha respost amb solvència en aquest primer tram de lliga

Quique Sánchez Flores ha de sacsejar el seu equip després d’un mal inici que ha deixat l’Espanyol en zona de descens i amb només un punt al caseller. Totes les posicions del camp estan sota el focus del tècnic, que aquests dies està preparant a consciència el partit de dilluns contra el Celta. La setmana que ve serà clau per calibrar els objectius esportius. Tres partits en set dies. Dilluns contra els gallecs, per enllaçar dijous un partit a l’estadi del Vila-real i rematar la setmana amb un altre duel diumenge al matí a Cornellà contra el Deportivo. Tres partits. Tres possibilitats per sumar de tres en tres i agafar oxigen i calma per afrontar els mesos vinents. La situació no és dramàtica, però tothom està alerta perquè no es poden cometre més errades com les del Leganés. L’equip, l’any passat fiable al darrere, veu com els set gols encaixats (certament el derbi hi té molt a veure) l’han col·locat com el segon equip més golejat de primera.

En situacions complicades o angoixants, el tècnic acostuma a recórrer al seu manual d’especialistes i de gent més veterana. L’experiència mana. I aquí s’obre un dilema que afecta directament la porteria. Continuarà confiant Quique Sánchez Flores en la tasca de Pau López, titular en les tres primeres jornades? O bé apostarà de manera decisiva per donar la titularitat a Diego López? A favor del gironí hi ha el fet que, tot i els gols encaixats, s’ha mostrat fiable i ferm en aquest inici de lliga. És un porter més madur, més fet, i que dona seguretat alternant parades solvents i sent atrevit en totes les accions. Pau ha evolucionat en totes les facetes del joc i ha demostrat que és un porter jove però que té la suficiència per afrontar la temporada com a titular.

Diego López parteix amb el desavantatge de la inactivitat dels partits. No va jugar gens durant la pretemporada i fins fa poc s’estava posant a to físicament per recuperar-se de l’operació a què es va sotmetre a finals de maig per una bursitis. Això va obrir la titularitat a Pau durant tot aquest temps. Tot i això, Quique Sánchez Flores confia de manera cega en el porter gallec. No li va tremolar el pols a l’hora de fer-lo jugar de titular i substituir Roberto Jiménez dos dies després d’aterrar en l’últim dia del mercat d’estiu. Diego va respondre al repte sent un dels futbolistes més destacats de la temporada i fent brillants actuacions que van donar punts i victòria al seu equip. A més, va deixar una fita per a la història ja que va superar el rècord de Kameni d’imbatibilitat de l’Espanyol. A més, també cal tenir clar que el de Paradela ha signat un contracte de tres anys, fins al juny del 2020, i s’ha convertit en un dels tres futbolistes més ben pagats de la plantilla actual. Deixar-lo a la banqueta és un luxe que es pot permetre l’Espanyol?

Tot i això, la diferència entre la situació actual i la de l’any passat és que Roberto havia fet greus errades. Va ser protagonista directe de l’empat en els minuts finals contra el Màlaga quan l’Espanyol guanyava per 2-0. Però ara Pau López està en un bon moment de forma i no ha fet cap error forçat tot i els set gols encaixats. Un difícil dilema té al davant el tècnic.

El futur de Pau

Quique té tot el dret a fer els moviments que cregui oportuns, però aquesta decisió tindria un efecte col·lateral en el futur de Pau López. El gironí acaba el contracte al juny i en breu el club té pensat oferir-li la renovació. El porter té la paella pel mànec i el seu pensament és evolucionar i tenir minuts a l’Espanyol, però si veu frenada aquesta lícita aspiració de sentir-se important i veu que, tot i el seu bon paper, és suplent al llarg de la temporada, podria declinar l’oferta de renovació de l’Espanyol. A més, és conscient que Diego López té un contracte llarg de tres anys i no voldrà viure a la seva ombra en un moment en què es veu fort per lluitar per la titularitat.

En tot cas caldrà veure els esdeveniments i el curs és molt llarg. També, Quique podria triar per anar alternant els porters, però en tota la seva trajectòria no ha estat partidari d’això, sinó d’apostar per un home i donar-li continuïtat perquè entén la porteria com un lloc específic i no és gaire amant de les rotacions. La resposta al dilema és al seu cap i es veurà dilluns al vespre.

‘O PULPO’ INÈDIT

Diego López no ha jugat cap minut en la lliga ni en la pretemporada per una bursitis

EN CLAU DE FUTUR

Si Pau es veu abocat a una suplència, podria declinar renovar per l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)