Espanyol

Defugint les rotacions

Precedent. Quique Sánchez Flores va preferir fa un any no moure peces quan l’equip va disputar tres partits en pocs dies a l’inici de temporada. Les modificacions van arribar més tard

Tres partits en sis dies. L’habitual és fer rotacions, tot i que fa un any i amb l’equip en ple procés de trobar la identitat Quique Sánchez Flores va optar per no moure peces el primer cop que el calendari es va condensar. El tècnic blanc-i-blau va preferir aleshores no introduir-hi canvis si no era per lesió, si bé amb el conjunt periquito més rodat i la temporada més avançada ja va sacsejar més l’onze.

Quique Sánchez Flores no ho té fàcil. L’Espanyol afronta tres partits en sis dies i el tècnic té diversos jugadors lluny de poder rendir com cal durant 90 minuts. Fa un any el conjunt periquito no havia sumat encara la primera victòria i afrontava tres duels contra el Real Madrid, l’Osasuna i el Celta. L’entrenador periquito va optar aleshores per no moure peces i l’onze que va caure contra els blancs va repetir quatre dies després a Pamplona. Les úniques novetats van ser l’entrada de Javi Fuego ja amb l’alta mèdica i l’aparició de Reyes per la ràpida lesió de Piatti contra els homes de Zidane. Després del primer triomf a la lliga va arribar el Celta. Tan sols havien passat tres dies i Quique va provar amb un canvi de sistema amb tres migcampistes, recurs que va avortar a la mitja part per tornar als mateixos que s’havien imposat a l’Osasuna. Aquest cop sense èxit perquè els de Vigo van marcar dos gols en el temps afegit.

L’Espanyol va anar millorant amb el pas de les jornades però, quan el calendari es va tornar a condensar, Quique Sánchez Flores va repetir la fórmula de gairebé no tocar res en els dos primers partits i deixar les novetats per al tercer. Així, de la victòria contra l’Osasuna al 2-2 a Vigo tan sols va canviar un dels elements del doble pivot. Jurado per atacar més a casa i Marc Roca per tenir més treball a fora. Pocs dies després precisament a Vila-real Melendo va debutar de titular en una alineació amb retorn de Javi López i un únic punta, exercint Jurado d’enllaç entre el mig del camp i la davantera. Així, va caldre esperar fins a finals de març per veure una revolució. Després d’imposar-se al Betis en l’últim sospir, Quique va fer una revolució a San Mamés, donant entrada a jugadors pràcticament inèdits com ara Álvaro i Víctor Álvarez o canviant el sistema amb Marc Roca a l’esquerra.

Amb tot, Quique Sánchez Flores ja va anunciar ahir que els problemes físics d’alguns jugadors i els fitxatges que han arribat en baixa forma faran que avui mantingui la dinàmica inicial de la passada temporada. Sense rotacions a Vila-real.

La revolució d’Aguirre a Vila-real

Vila-real acostuma a ser sinònim de revolució a l’onze en els últims temps a l’Espanyol. El cas més flagrant va ser amb Javier Aguirre a la banqueta. L’equip blanc-i-blau va protagonitzar un bon inici de lliga, però el calendari es va condensar i l’entrenador mexicà va sacsejar l’alineació, amb vuit cares noves i la presència de Carlos Clerc, que va debutar amb el primer equip i ja no hi tornaria a jugar mai més. Els periquitos van encaixar 1 gol quan es va arribar als 30 segons de partit i van acabar cedint un 2-1 en la primera desfeta de la temporada 2013/2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)