Espanyol

Una base sòlida per creure en la millora de l’equip

Progressió. L’equip blanc-i-blau ha obtingut punts a Sevilla i Vila-real, on la temporada passada no va tenir cap possibilitat, i ofereix noves variants per millorar el punt dèbil del campionat anterior

La temporada passada l’Espanyol feia curt quan al davant hi tenia els set primers classificats. Gairebé no va gratar-hi punts, però ara veu com ha aconseguit un empat a Sevilla i Vila-real, d’on ha marxat amb la sensació que podria haver aconseguit la victòria. L’equip blanc-i-blau torna a ser recognoscible, amb la solidesa defensiva que exerceix de segell de Quique Sánchez Flores i una progressió en atac gràcies a la presència de Sergi Darder. Però cal fer els deures a casa, començant demà contra el Deportivo.

6-4 al Pizjuán i 2-0 a El Madrigal. L’Espanyol va ser molt inferior la temporada passada, però dijous tan sols la manca de contundència a dalt li va impedir sortir victoriós de Vila-real. En els dos estadis el conjunt blanc-i-blau va provocar els xiulets del públic, que veia com qui més s’acostava al triomf era l’onze visitant. La fórmula és prou coneguda. El bloc és solidari i tothom treballa, des dels davanters fins al porter, un Pau a qui l’Eramus li ha anat molt bé. “El més important és que els davanters corrin, a mi em dona la vida. Que t’ajudin i facin les cobertures és importantíssim. A França hi havia jugadors més estrella a dalt, però sense el compromís que hi ha aquí. Per a mi és la base, que tots, independentment de la qualitat, facin el mateix treball defensiu”, assenyalava ahir Darder.

L’equip es construeix des del darrere, tot i situar Víctor Sánchez reciclat de lateral i no tenir clar encara qui ha d’acompanyar David López. La presència de Darder no ha fet perdre força en el replegament i la pressió, així que en els dos últims partits tan sols s’ha patit en el tram final, quan les cames pesaven més i el rival sabia trobar l’espai entre els centrals i l’esquena de Javi Fuego. Així, un dels punts a corregir és la davallada quan es mou la banqueta. A Vila-real Quique no va esgotar els canvis i va buscar amb Sergio García i Melendo més control de la pilota, sense èxit. Punts a millorar en un Espanyol que és plenament recognoscible. “És positiu que el bloc s’armi des de la defensa perquè ens dona solidesa, permet que els migcampistes juguin i els davanters pressionin. I de tot això se’n beneficia l’equip. Si cadascú dona una mica més, tots ens en beneficiem.”

El bon rendiment defensiu és la base del treball de Quique Sánchez Flores. En quatre partits, tres gols encaixats. L’excepció, el Camp Nou, on l’Eibar ha estat l’últim a recordar que caure-hi golejat serà un mal que molts compartiran. I més si el primer és en fora de joc i el segon, de rebot. L’esperança del tècnic és veure com la presència de Darder ofereix una via per continuar evolucionant. El mallorquí aporta una millor sortida de pilota, fent minvar els problemes en l’elaboració de joc, la gran xacra de la campanya passada. “L’equip creix cada dia i ho farà encara millor. Quan tens bones sensacions proves més i tens més confiança. Hem tingut un inici complicat, però s’ha vist la millora en els últims partits.”

15 rematades a porta

Amb tot, hi ha aspectes que és evident que cal millorar. L’eficàcia golejadora, per exemple. Tres dianes en cinc jornades és un bagatge més que pobre. Els tècnics sempre diuen en el futbol que mentre es generin ocasions, no els preocupa. Els blanc-i-blaus en tenen, si bé com fa un any es mantenen entre els qui menys rematen de primera divisió. 41 cops fins ara, cinquè per la cua, i 15 cops entre els tres pals. L’excés de targetes, segon del campionat amb 15, mostra que el físic paga el fet de trobar-se en l’inici de la temporada, ja que la majoria arriben a l’última mitja hora de partit. Quique s’ha queixat reiteradament del fet de tenir set o vuit jugadors curts de forma o absents. Quan estiguin al 100% el nivell ha de pujar encara més.

BLOC COHESIONAT

“És la base: tots, independentment de la qualitat, fan el mateix treball defensiu”

PER MILLORAR

Tres dianes en cinc jornades és un bagatge més que pobre. En 41 rematades

“No vaig pensar en una cessió”

Sergi Darder s’ha fet des del primer dia un lloc a l’onze. La clàusula de compra obligatòria s’ha d’executar quan arribi als 25 partits, és a dir, un tràmit. El mallorquí és el primer a dir que compta cada duel que juga, però ha tornat amb la intenció d’estar-s’hi molts anys: “Quan vaig arribar no vaig pensar en una cessió. Vam valorar venir amb un contracte de cinc o sis anys. És una cessió però amb la intenció del club i meva de quedar-me tant com pugui. Encara queda lluny, però la meva intenció és quedar-me aquí.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)