Espanyol

Espanyol

Primera divisió

Esperant la segona unitat

Dinàmica. Els suplents comencen a pressionar el bloc titular i Quique té previst que la competència interna es comenci a notar després de l’aturada de seleccions del 7 d’octubre

Quique Sánchez Flores ha trobat un onze fix. En les darreres tres jornades ha tret un onze titular pràcticament calcat, i això que els blanc-i-blaus van jugar tres partits en set dies: contra el Celta (2-1), el Vila-real (0-0) i el Deportivo (4-1). Una setmana fantàstica que ha servit per elevar el joc de l’equip, millorar els automatismes i tallar de soca-rel els dubtes inicials. Quique ha apostat per uns futbolistes determinats i no ha variat el seu esquema de referència amb els següents homes: Pau, Víctor Sánchez, David López, Mario Hermoso, Aarón, Javi Fuego, Sergi Darder, Baptistão, Piatti, Jurado i Gerard Moreno. Aquests onze futbolistes més Pape Diop són els únics que han superat els 200 minuts en aquest inici de lliga. Quique ha buscat l’estabilitat i, a diferència del curs anterior, en què va anar modificant els seus onze de manera reiterada amb el pas de les jornades, enguany ha apostat per un onze definit. Un bloc ferm que li ha respost a còpia de resultats. Arribats a aquest punt, tot fa pensar que al Bernabéu hi haurà poc marge per a les sorpreses, i més tenint en compte que després hi ha aturada de selecció el cap de setmana del 7 i 8 d’octubre.

Tot i això, Sánchez Flores és conscient que haurà d’anar donant entrada a altres futbolistes per anar sacsejant l’equip. La plantilla d’enguany té les 25 fitxes cobertes, i això ha d’obligar a augmentar la competència interna de l’equip. El curs anterior aquesta corretja d’exigència es va generar, en gran part, per la bona resposta dels jugadors del filial que van tenir protagonisme al primer equip especialment en les figures d’Aarón Martín i Marc Roca i, puntualment, amb la fulgurant aparició de Marc Navarro i les pinzellades d’Óscar Melendo. Però ara, amb aquests futbolistes integrats en la primera plantilla, s’hi han afegit uns que han de pressionar els titulars: Sergio Sánchez, Dídac Vilà, Granero, Naldo i Sergio García. Els dos primers van arribar en l’últim tram del mercat i Quique Sánchez Flores, de moment, no ha pogut utilitzar el seu potencial com li agradaria. Granero encara no té el nivell que li reclama el tècnic per jugar a la medul·lar i està passant pel sedàs de l’exigència que va tastar fa un any Jurado. Sergio García va pel mateix camí, però cada vegada està més a prop d’entrar en les rotacions, ja que és un titular habitual.

El cas de Naldo, titular en les dues primeres jornades de lliga, ha vist un guió advers. Cridar a comandar l’eix junt amb David López, ara ha vist com la joventut i el bon rendiment de Mario Hermoso li ha tallar de sobte el protagonisme al qual aspirava. Quique va apostar pel madrileny al Camp Nou i des de llavors no ha tornat a jugar cap minut.

De totes maneres, la segona unitat comença a pressionar els titulars de valent i es va veure com en els últims minuts contra el Dépor la presència de Granero, Marc Roca i Sergio García van donar un nou aire a l’equip. Sense oblidar l’ascendència que hauran de tenir Dídac i Sergio Sánchez, que ja estaran en condició de lluitar per la titularitat després de l’aturada de seleccions del 7 d’octubre.

AL BERNABÉU

El tècnic no farà gaires canvis al feu madrileny i tornarà a apostar pel bloc habitual

Óscar Duarte té la clau de l’evolució definitiva

Un altre dels futbolistes cridats a ser important al llarg d’aquesta temporada és Óscar Duarte. El central està en la recta final de la seva recuperació i, a partir de la segona quinzena d’octubre, ja podrà entrar en les convocatòries i començar a agafar ritme de competició. Quique Sánchez Flores està molt pendent de recuperar el costa-riqueny. El tècnic madrileny el considera una peça important per fer un nou gir a l’evolució del seu equip. Quan estigui bé, el tècnic sap que tindrà un home de referència a l’eix defensiu. La seva presència li servirà per avançar David López al mig del camp. Ara mateix el tècnic no ho pot fer i haurà d’esperar setmanes per poder fer realitat aquest full de ruta. Retornant el santcugatenc a la zona de mitjos junt amb Sergi Darder podrà guanyar presència física a la medul·lar i, de retruc, mantindrà amb el mallorquí una bona sortida de pilota. En aquest pla que té al cap també l’interessa veure el rendiment que pot donar Sergio Sánchez al costat de l’internacional costa-riqueny. Una defensa solvent a més de tenir a la recambra Hermoso, que encadena uns partits rendint a un bon nivell i sorprenent el mateix cos tècnic, que el veia com el quart central de l’equip. El més perjudicat de tot plegat és Naldo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)