Espanyol

MARIO HERMOSO

CENTRAL DE L’ESPANYOL

“Tinc la sort que no m’afecta jugar contra el meu exequip”

El jove central explica les sensacions que té hores abans d’enfrontar-se per primer cop amb el club on es va formar

“El Madrid està intentant trobar l’essència, el camí que l’ha dut a tants títols, i la gent pressionarà”

Ara mateix no tinc al cap tornar al Madrid, m’equivocaria. He de fer una carrera forta i consolidada, i estic al millor club per fer-la

Mario Hermoso (Madrid, 1995) acumula quatre partits a primera. El central va debutar al Camp Nou i demà trepitjarà el Bernabéu després d’onze anys de blanc.

Ja se sap que el primer cop sempre és especial. I demà s’estrenarà contra el club de la seva vida, el Madrid.
Sí. He estat allà tota la meva carrera i serà el primer cop que m’hi enfronti.
Com ho viu?
Amb moltes ganes. Venim d’una setmana bona, que ens ha reforçat molt. Hi anem amb mentalitat de guanyar. Potser hi ha gent que ho viu de manera especial o amb algun tipus de pressió o por per enfrontar-se amb el seu exclub i amb gent de talla mundial, però jo tinc la sort o la virtut que no m’afecta gens. Un estadi o una gent no em genera cap maldecap. Segueixo amb la mentalitat que cal fer alguna cosa important allà per seguir amb la bona dinàmica.
Un partit amb la família i els amics a la graderia?
Sí. Vaig a casa meva, tots són d’allà. Tinc la sort de comptar amb ells i els veuré.
Com s’imagina l’ambient del Bernabéu com a rival?
Bonic. El Madrid està una mica intentant trobar l’essència, el camí que l’ha dut a tants títols i la gent pressionarà i els exigirà.
Cap victòria en tres partits del Madrid a casa. Està obligat a guanyar i el públic és de xiulet fàcil. S’ha d’aprofitar?
Sí. Tot compta. La gent té fam de guanyar i els exigirà molt, així que haurem de fer que se sentin incòmodes. Hem de saber què fer en cada moment i jugar amb això.
Seria millor trobar un Madrid més normal, sense urgències?
És un camp complicat, i poca gent hi puntua. Sortiran amb tot, perquè necessiten sumar de tres en tres cada cap de setmana. Sortiran amb molta intensitat i hem d’estar ferms.
Va marxar del Madrid pensant que hi tornaria en el futur?
Ara mateix no ho tinc al cap. Si fos així estaria equivocat, faria malament. He de fer una carrera forta i consolidada i estic al millor club per fer-la. Em va transmetre les ganes i la confiança per venir. Aquí soc feliç i estic gaudint del futbol.
Serà el cinquè partit a primera i, dels tres de fora, un al Camp Nou i un altre al Bernabéu. Venint de segona B, déu-n’hi-do.
Sí. Des que va sortir el calendari sabíem que teníem sortides difícils d’entrada, però és bonic jugar contra grans rivals. Al final és el que t’agrada i crida l’atenció. És un partit més, perquè els punts valen igual en qualsevol camp.
Messi els va fer tres gols i ara toca Cristiano. Els dos davanters més difícils de defensar.
Possiblement sí. Tenim la sort de tenir-los en la lliga. En els últims anys han estat els millors del món. Sempre serà complicat defensar-los perquè tenen moltes virtuts, sobretot la facilitat per fer gols. Ens tocarà ser forts i que ens facin com menys mal millor.
Ens deia Quique en la pretemporada que creia que el seu primer any seria més de formació, però és titular. Com ho viu?
Tinc una filosofia que és el treball i la constància. Confio molt en mi i al final el mister decideix quina és la millor alineació. Ara pensa que puc aportar-li coses que necessita l’equip i jo he de mirar d’aprofitar-ho.
Com es va sentir en veure Naldo arribar i passar-li al davant?
Forma part del procés d’aprenentatge. Sabem que hi ha grans jugadors a la plantilla, amb una carrera llarga, i cal aprofitar cada oportunitat.
L’aspecte tàctic i saber quan arriscar en la sortida de pilota i quan no segueixen sent els punts que més ha de millorar?
Sí. La part tàctica és el que més costa a un jugador. Segurament es guanya amb l’experiència i els anys. He d’intentar aconseguir aquests aspectes al més aviat possible per poder ser millor jugador.
Una de les virtuts és la sortida de pilota, i en els últims partits se’l veu més alliberat.
Un jugador sempre necessita la confiança o el suport per fer aquelles coses que té, però que en un moment no es veu capacitat de fer per un tema de confiança, pressió o no se sent a gust. La confiança hi fa molt i sobretot les ganes de demostrar que la gent jove sempre té.
En un equip en què sovint el joc neix dels centrals, deu agrair la presència de Darder i Jurado.
Sí. Sortint del Madrid he tingut una filosofia de joc amb la pilota i potser tinc unes característiques que gaudeixo tenint-la. En David i jo tenim una sortida fàcil de pilota i podem ajudar a connectar amb la gent del mig del camp cap endavant. A dalt tenim gent de molt talent i si els arriba la pilota neta des del darrere tenen més possibilitats.
L’Espanyol ha sumat 7 punts de 9. Si traiem l’accident del Leganés s’està veient un equip sòlid.
Ens va servir de reforç saber que no podem fer aquestes errades si volem assolir l’objectiu. En vam sortir més forts, i l’equip va treballar dur per, en un setmana, tornar a competir, sabent que teníem tres rivals durs i dos a casa a guanyar tant sí com no perquè la gent sentís que volíem tirar endavant. Ho vam assolir i vam fer un gran paper a Vila-real.
En quins aspectes cal millorar més com a equip encara?
Cada partit és un món i no saps què cal millorar o què fa falta. Els rivals proposen coses diferents. Hem d’anar polint detalls i el que ens farà créixer sobretot serà ser forts al darrere i no encaixar, perquè de tres quarts a porteria tenim molt de talent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)