Espanyol

Una resistència innòcua

7a jornada. L’Espanyol dona la cara davant del Madrid però surt condemnat per la seva mala punteria. El coliseu blanc es va donar un bany d’espanyolitat en un estadi ple de ‘rojigualdas’

real madrid 2 Espanyol 0

REAL MADRID:Navas, Achraf, Ramos, Varane, Nacho, Casemiro, Modric (Ceballos, 81’), Kroos (Lucas, 68’), Isco (Mayoral, 90’), Asensio, Ronaldo.ESPANYOL:Pau López, Sergio Sánchez (Granero, 68’), David López, Hermoso, Aarón, Marc Roca (Sergio García, 45’), Javi Fuego, Sergi Darder, Leo Baptistao, Gerard Moreno, Jurado (Marc Navarro, 45’). .GOLS:1-0 (29’) Isco; 2-0 (72’) Isco.ÀRBITRE:González González (castellanolleonès) va mostrar targetes grogues a Nacho (35’), Sergio Sánchez (64’), Casemiro (77’).PÚBLIC:7a jornada del campionat de lliga. 76.000 espectadors van presenciar el partit en directe.

L’Espanyol arribava al Bernabéu en un ambient enrarit. La violència viscuda en les darreres hores pels carrers de Catalunya no convidava a viure un dia de futbol. Tot el contrari. La tristesa pels esdeveniments politicosocials va traspassar les fronteres de Catalunya i els ecos del referèndum també van arribar al Santiago Bernabéu. L’afició madrilenya va rebre el seu equip amb un estadi ple de banderes espanyoles i al crit de ¡Viva España! L’escenografia es va repetir al minut 12, coincidint amb el 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, de nou les banderes espanyoles van tornar a aixecar-se en tot el perímetre de l’estadi i el crit de ¡Viva España! va tornar a tronar per tot el Bernabéu. Es jugava un partit de futbol però la política, moltes vegades allunyada o amagada en els estadis, va fer acte de presència de manera clara i rotunda. Els jugadors blanc-i-blaus intentaven mantenir-se aliens a tot aquest maremàgnum i jugar un partit de futbol. El vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont, condemnava tota mena de “violència” viscuda ahir i va instar totes les parts a fer tots els esforços possibles per retornar la pau a la societat catalana.

Enmig d’aquest clima, l’Espanyol es va posar la granota de treball. Els blanc-i-blaus van patir de valent en els primers minuts però van aguantar el resultat gràcies a un immens Pau, que segueix demostrant un estat de forma pletòric. Només va necessitar un minut per demostrar la seva qualitat i evitar un gol d’Isco a l’inici. Es va tornar a lluir minuts després en un mà a mà amb Cristiano i un cop de cap de Ramos. Només Isco va poder superar el gironí gràcies a una magnífica assistència de Cristiano que va trencar la defensa blanc-i-blava pel mig. El gol, més que posar plom a les ales periquites, els va donar impuls. Gerard Moreno va acaronar l’empat a punt del descans amb un xut al pal.

L’Espanyol va seguir carburant i va alimentar els dubtes blancs a la represa amb un joc incisiu a la contra. Així va arribar una magnífica ocasió de Marc Navarro que Navas va enviar a córner. Els catalans seguien buscant l’empat amb insistència i Gerard Moreno la va tenir després d’una greu errada de Ramos. La pilota li va caure a la seva cama dreta i no va encertar a rematar bé. Del possible 1-1 es va passar al 2-0. Errada de Darder en la sortida de pilota que va aprofitar el Madrid per llançar una contra letal que va rematar Isco per fer el 2-0 que sepultava les esperances catalanes. L’encert en els últims metres del Madrid va ser determinant per emportar-se el primer triomf del Madrid aquesta temporada en lliga a diferència d’un Espanyol que va gaudir de diverses oportunitats per fer mal al seu adversari però no va trobar el camí del gol. Però el futbol és una qüestió de resolució i, ahir, el Madrid va fer gala del seu encert en els metres finals.

L’Espanyol segueix alimentat el seu infortuni davant el Madrid que ja dura 21 anys i 24 partits sense guanyar al Bernabéu. Marxa a l’aturada de seleccions amb 8 punts al seu caseller.

Els únics dos errors en defensa han estat els gols, en la resta hem estat bé. Hem merescut una mica més
David López
Les imatges d’avui són molt dures. Gent de la nostra família. Independentment de la meva posició política, cal diàleg
Pau López
A la primera part han tingut més ocasions, però a la segona amb els canvis hem creat més perill
Jordi Lardín
Necessitàvem la primera victòria al Bernabéu. A la segona part hem notat el cansament