Espanyol

Espanyol

1-O

La plantilla parla clar

David López i Pau van deixar clar el parer dels futbolistes blanc-i-blaus, que lamenten els fets de l’1 d’octubre

El santcugatenc va anar més enllà i va reclamar que aquestes agressions tinguin “repercussió” per als responsables

Les declaracions del futbolista del Barça Gerard Piqué han centrat l’actualitat informativa en les últimes hores. El futbolista blaugrana sempre ha estat en el focus de la notícia per la importància de la seva figura mediàtica. Les seves declaracions, amb llàgrimes als ulls, han recorregut mig món. Tot i això, els futbolistes de l’Espanyol tampoc han estat al marge dels fets de l’1 d’octubre, que han trasbalsat tot Europa i gran part del món. Contra la violència policial del dia del referèndum es van pronunciar dues veus acreditades de la plantilla blanc-i-blava. “Les imatges d’avui [amb referència a l’1 d’octubre] són molt dures. Gent de la nostra família. I ho dic independentment de la meva posició política, cal diàleg”, manifestava el porter Pau López. El porter gironí no podia amagar la seva decepció i preocupació pels fets que van passar diumenge. Ara mateix, el català és un dels futbolistes més en forma de la plantilla blanc-i-blava, però al marge del porter hi ha la persona que sentia el que estava passant a la seva terra.

Més contundent va ser David López. El migcampista de Sant Cugat va parlar clar i català. “És un dia difícil, després de veure totes les imatges que hem vits a les notícies i a les xarxes socials. No és fàcil”, admetia el futbolista, visiblement entristit, a la zona mixta del Santiago Bernabéu. “Crec que s’han sobrepassat alguns límits. No m’ha agradat veure aquestes imatges, no m’ha agradat que gent que estava protestant pacíficament fos atacada i agredida d’aquesta manera. Espero que tingui repercussions per als responsables”, subratllava el capità de l’Espanyol, que no entrava en més detalls sobre com i de quina forma podia afectar aquesta situació anòmala i extraordinària que està vivint Catalunya quan un futbolista ha de saltar a la gespa. “No és una excusa. Al final quan comença el partit t’has d’aïllar i jugar”, remarcava.

En tot cas, molts jugadors de l’Espanyol van saltar a la gespa pendents del que passava a Catalunya. L’ambient del Bernabéu, amb un camp ple de banderes espanyoles, un fet mai vist a l’estadi blanc, encara va eixamplar més la sensació que les hores que s’estaven vivint no eren normals.

PAU LÓPEZ

“Les imatges són molt dures. Gent de la nostra família. Cal diàleg”

DAVID LÓPEZ

“No m’ha agradat que gent que estava protestant pacíficament fos agredida”

DAVID LÓPEZ

“Espero que tingui repercussions per als responsables”

García Pont ja va rebutjar els actes de violència

L’Espanyol s’havia mantingut al marge dels moviments politicosocials que en els últims dies i setmanes havien anat sorgint a Catalunya, però el club no podia mantenir el silenci després de la gravetat dels incidents viscuts diumenge. El club ja va articular un missatge institucional en boca del seu vicepresident, Carlos García Pont, abans del partit contra el Real Madrid.

“Des del punt de vista del nostre president i el consell, ens agradaria expressar el nostre rebuig davant qualsevol acte de violència. Com a club esportiu considerem que l’esport ha de ser un punt de trobada, i és el que ens ha d’unir a tots sense menystenir ni excloure ningú per cap tipus d’idea”, explicava el mandatari, que hi afegia: “Ens agradaria demanar a les parts implicades el màxim esforç per tornar la pau i la concòrdia a la societat catalana. Esperem que sigui la voluntat de diàleg el que presideixi les relacions entre els polítics que són els responsables de treure’ns d’aquesta situació. Sabem que és difícil però volem que manifestin la seva voluntat per fer l’impossible per treure de la societat la tensió que ens ha dut a aquesta situació, que és el que faran els nostres jugadors sobre el camp.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)