Espanyol

Espanyol

1-O

L’Espanyol crida al diàleg

1 d’octubre. El club blanc-i-blau emet un missatge en què apel·la a la “responsabilitat, la reflexió, el seny, la generositat, i la calma” de tots i a buscar un marc per contribuir de nou a la concòrdia

L’Espanyol va fer ahir una crida pública, tot mantenint la seva neutralitat política, davant els últims esdeveniments polítics i socials que estan sacsejant la vida de Catalunya, especialment arran dels fets de l’1 d’octubre. El club, amb aquest gest, vol aprofitar la seva importància com a entitat dins de Catalunya per aportar serenor als moments tensos que s’estan vivint i que es poden viure en els pròxims dies. “Som una entitat esportiva amb una trajectòria més que centenària i un fort arrelament social. Amb aquest llarg camí fet i des del més estricte respecte a tots els pensaments existents en la nostra societat, cridem, com a entitat esportiva de referència a la nostra terra, que els principis de respecte al proïsme i al joc net, tan presents en el món de l’esport, regeixin també en els àmbits polític, social i institucional, en benefici de tots”, assenyalava l’escrit del club, que afegia, dins la seva neutralitat política, la seva tristesa per tot el que està succeint. “La situació que es viu a Catalunya en aquests àmbits ens entristeix i ens commociona a tots els esportistes, dirigents i professionals de la nostra entitat i a la nostra fidel afició. I ho fa perquè sacseja fortament les conviccions personals de tots nosaltres, siguin quines siguin; totes respectables. El present conflicte ens col·loca com a societat en una indesitjada situació de risc i creixent confrontació. L’obligada neutralitat política d’un club esportiu, que hem preservat, preservem i preservarem per damunt de tot, pretén, amb absoluta bona fe, no violentar ni per acció ni per omissió els sentiments més profunds de tots i cadascun dels nostres socis, ja que pertanyen al seu àmbit més íntim i personal.”

D’altra banda, l’entitat feia patent la seva preocupació per “l’elevat risc que una escalada d’acció-reacció dels nostres representants públics i dels diferents agents socials, puguin dur-nos a una situació irreversible, el RCD Espanyol fa una crida pública a la responsabilitat, la reflexió, el seny, la generositat i la calma per part de tothom. I així, manifestem el nostre desig que els greus fets dels darrers dies i setmanes no es tornin a produir mai més a Catalunya, ni se’n visquin de pitjors conseqüències.”

Arribat a aquest extrem, l’entitat blanc-i-blava, com ho va fer diumenge passat a través del seu vicepresident, Carlos García Pont, instava al diàleg ferm i sense embuts. “La democràcia, les institucions d’autogovern i la convivència cívica han estat el marc on la nostra societat ha pogut progressar i, així, els clubs i entitats esportives hem pogut aportar sentiments, gaudi i passió per l’esport als catalans i catalanes. Ha estat la nostra contribució per aconseguir una societat plural i oberta com la nostra. Aquestes importants realitats, que han costat molt d’assolir, no es poden perdre. Per això, exhortem a tothom a contribuir de nou a la concòrdia i al diàleg.”

La ciutat esportiva, tancada

Totes les activitats del club van quedar aparcades ahir amb motiu de la vaga del 3-0. La presentació del futbol de base i el femení es va suspendre i la ciutat esportiva Dani Jarque va quedar tancada. Només el primer equip, que va fer sessió de recuperació, va trencar la norma per estrictes temes físics dels jugadors. Un entrenament tancat i sense l’habitual atenció a premsa posterior. Avui el club recuperarà l’activitat habitual en els seus dos centres de treball de Cornellà i Sant Adrià.

LA PROPOSTA

“Exhortem tothom a contribuir de nou a la concòrdia i al diàleg”

L’ANHEL

“El nostre desig és que els greus fets dels darrers dies no es tornin a produir mai”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)