Espanyol

Sense pressa per renovar

Negociació. Primera presa de contacte amb el representant de Pau López. El porter vol saber primer el protagonisme que tindrà abans de decidir-se per la continuïtat o per marxar al juny

L’Espanyol no tindrà partit el cap de setmana que ve, però això no vol dir que l’activitat s’aturi. La ciutat esportiva Dani Jarque va ser el marc ahir de la primera reunió per tractar la renovació de Pau López, que té tan clar que enlloc serà més feliç que a l’Espanyol com que a la banqueta no s’hi vol estar. Per tot plegat no prendrà una decisió fins que sàpiga si pot tenir continuïtat al conjunt blanc-i-blau.

Sant Adrià va ser ahir l’escenari de la trobada entre Jordi Lardín, Òscar Perarnau i el representant de Pau López, Albert Botines. Una primera presa de contacte, sense entrar en gaires detalls perquè les dues part saben que no hi haurà cap decisió imminent. “Som a l’octubre. És moment d’esperar, veure què passa i què volem el club i jo. Sé que és la vostra feina, però no parlaré cada cop. És una cosa entre tots dos i caldrà buscar una solució. Soc feliç aquí, sempre ho he dit. No tinc ganes de pensar-hi. Gaudeixo amb els companys i el dia a dia. Tinc el representant i m’agrada més parlar de futbol que no pas d’això”, deia el jugador a la sala de premsa, aliè al que s’estava comentant als despatxos.

Pau és un dels noms propis de l’inici de temporada de l’Espanyol. “Tinc dos porters titulars”, sentenciava dissabte Quique Sánchez Flores, que en la pretemporada ja va quedar convençut que, a diferència de l’any anterior, disposa d’una alternativa sòlida a Diego López. El club, però, ha fet una aposta forta per retenir el gallec, que és un dels més ben pagats de la plantilla, així que Pau López no les té totes. Fa un any va marxar perquè el club havia pagat tres milions per Roberto, que arribava amb un rol de clar titular i dotze mesos més tard ha tornat, en l’últim any de contracte, i ha demostrat que l’experiència al Tottenham ha estat més que positiva. Ha crescut i no té ganes de tornar a estar sense jugar: “Tenia 21 anys i pagava la pena l’experiència, tot i saber que no seria un any de molts minuts. El vaig aprofitar molt i em va anar molt bé a nivell personal i familiar, no me’n penedeixo. Necessitava sortir. L’any a fora m’ha anat molt bé, ha estat molt positiu, treballant amb en Toni, i part del bon rendiment és gràcies a ell.”

Un estiu complicat

El gironí té un dels sous més baixos de la plantilla, encara en l’escala salarial antiga, i l’Espanyol l’hi vol millorar, alhora que allarga un vincle que s’esgota d’aquí a vuit mesos. Sap que té porter de present i de futur, però qui mana és Pau. A partir del gener pot negociar amb qui vulgui i no li faltaran ofertes. Per això vol comprovar quin rol té amb Quique i com respon Diego López, que d’aquí a pocs dies farà 36 anys. El porter sap que el club comptava a l’estiu que el Tottenham pagaria per quedar-se’l i per això hi havia l’acord amb Gorka Iraizoz, que al final es va cansar d’esperar i va anar al Girona. Ara hi ha pressa per retenir Pau, que prendrà amb calma la decisió. El temps juga a favor seu. Caldrà esperar i continuar parlant, la fórmula que el del planter demana també per a Catalunya: “No es pot anar més enllà, és l’hora de parlar.”

PROTAGONISTA

Som a l’octubre i cada cop que surto em pregunteu el mateix. És moment d’esperar, veure què passa i què volem el club i jo
És una cosa entre tots dos i caldrà buscar una solució. Soc feliç aquí, sempre ho he dit. No tinc ganes de pensar-hi
Necessitava sortir. Tenia 21 anys i pagava la pena l’experiència. La vaig aprofitar molt i no me’n penedeixo
Pau López
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)