Espanyol

Espanyol

Quique vol fer el salt definitiu

El tècnic tindrà el gruix de la plantilla disponible per afrontar el proper tram de lliga, en què la copa entra en escena

Alternar amb encert les dues competicions serà clau per elevar el nivell competitiu

El proper tram de competició s’albira emocionant per a l’Espanyol. El conjunt blanc-i-blau va recuperant efectius. El més important és el retorn d’Óscar Duarte. El central costa-riqueny s’intueix com un futbolista essencial per fer evolucionar la proposta tàctica de Quique Sánchez Flores. L’internacional ja podria entrar en la propera llista de convocats contra el Llevant. No serà titular, però ja és un símptoma més que la plantilla va recuperant tot el potencial adormit que té. La famosa competència interna s’ha de començar a disparar a partir del matx contra el valencians i es farà més afilada amb l’entrada en escena de la copa contra el Tenerife. Quique Sánchez Flores té una plantilla molt llarga per afrontar aquestes dues competicions, i el torneig del KO és bàsic per fer partícips amb minuts tots els futbolistes que té en l’equip. Fa dues temporades, el bàlsam de la copa va ser clau perquè l’Espanyol signés una gran temporada amb Sergio González a la banqueta. L’equip va pujar un graó el seu nivell competitiu a partir del gener, quan va eliminar al Sevilla i el València. El riberenc tenia llavors una plantilla àmplia i ara Quique Sánchez Flores es troba amb aquest mateix problema. En concret són 25 els jugadors de què disposa el tècnic blanc-i-blau, i ara només té tres baixes: Víctor Sánchez i Javi López, que hauran de tornar en un termini de 15 dies, i l’única lesió de llarga durada és la de Jairo Morillas, lesionat al tendó d’Aquil·les.

Així doncs, Quique Sánchez Flores començarà a tenir molt en compte la teòrica segona unitat. El tècnic era conscient que havien de passar unes setmanes fins que el potencial real de la plantilla no comencés a mostrar-se. L’exemple més fefaent d’aquesta sana competència interna té el seu punt de fricció més elevat a la porteria. Pau López ha aprofitat a la perfecció la baixa de Diego López. El gallec ja està totalment recuperat, però el bon rendiment del gironí l’obliga a esperar la seva oportunitat. Una ocasió d’or que tindrà amb tota seguretat contra el Tenerife el 26 d’octubre.

La situació també és tensa en defensa. La tornada d’Óscar Duarte posarà pressió a Mario Hermoso i, de retruc, a Naldo. Un dels tres serà titular, el segon estarà a la banqueta i un tercer veurà el partit des de la graderia. En l’equació no entra David López, que ara mateix és intocable. La cosa no acaba aquí, i Dídac Vilà també està afilant les ungles per aconseguir minuts al lateral esquerre, on Aarón Martín sembla intractable. Però la comoditat amb què va viure el jove de Montmeló la temporada passada no serà igual amb el mataroní esperant fer el salt. Sergio Sánchez, amb l’overbooking que hi ha a l’eix central, sembla que s’haurà de fer un forat al lateral dret aprofitant les lesions de Víctor Sánchez i Javi López i la poca confiança que té Quique, ara mateix, amb Marc Navarro. Però el badaloní tampoc ha dit la seva última paraula.

A la medul·lar tampoc hi ha relaxament. Javi Fuego i Sergi Darder n’ha aconseguit el control, però Pape Diop, Marc Roca i Granero estan trucant a la porta buscant minuts. A la davantera tampoc hi ha marge per adormir-se. Jurado, Piatti, Baptistão i Gerard Moreno han començat amb bon peu però Sergio García està recuperant el nivell, sense oblidar Hernán Pérez, Melendo o Álvaro, que també volen revindicar-se.

ELS ÚNICS ABSENTS

Víctor Sánchez, Javi López i Jairo Morillas són les úniques baixes que té el tècnic

OPORTUNITAT

La recuperació d’Óscar Duarte dona un ventall de possibilitat tàctiques

SEGONA UNITAT

Dídac, Granero, Roca, Sergio García o Sergio Sánchez busquen més minuts

Promoció per a socis amb entrades a 10 euros

“No són els veïns, però ho semblen. El partit no cau en diumenge, però podria ser-ho. Ah, la post-veritat! Ens enfrontarem al Llevant en un dia i hora no gaire futbolers, tot i que també tenim molt clar que necessitem la teva passió per sumar els tres punts i continuar escalant a la classificació”, d’aquesta forma ha promocionat l’Espanyol el partit de divendres vinent al RCDE Stadium contra el conjunt granota. Un horari poc adient per a una afluència massiva d’espectadors, i per evitar-ho, l’entitat blanc-i-blava ha fet una potent promoció per als seus socis. Així tots podran aconseguit entrades addicionals a 10 euros i, a més, tots els nens que vulgui assistir al partit ho podran fer per 5 euros.

“Necessitem l’afició. Ells són part fonamental perquè a nosaltres en vagin bé les coses a casa. Ens donen la força i el que necessitem per atacar i per jugar bé. Intentarem fer el nostre treball i fer bon joc i guanyar els tres punts, i després que vinguin els màxims punts possibles perquè puguem disfrutar tots”, explicava ahir, en declaracions als mitjans oficials del club, Gerard Moreno. El davanter blanc-i-blau anava més enllà en la necessitat de guanyar la propera jornada a casa. “Si guanyem 4-0 i amb dos gols meus? Tant de bo, si fos així convidaria tota la plantilla a sopar. Però més enllà d’això el més important és guanyar per pujar en la classificació, perquè ens mereixem estar més a dalt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)