Espanyol

Malestar sense remei

El club blanc-i-blau lamenta que els tres pròxims partits siguin en divendres o dilluns i que dels cinc primers a casa només dos hagin estat en cap de setmana

Les queixes anteriors van tenir escassa transcendència

A l’Espanyol van arrufar el nas dilluns quan la LFP va fer públic l’horari del partit contra el Betis. En dilluns. Quan els aficionats periquitos miren el calendari veuen que cap dels tres pròxims enfrontaments seran en cap de setmana. I dos són a casa. Un mal que no és nou i que genera molt de malestar a l’entitat blanc-i-blava, tot i ser conscients que queixar-se té poc recorregut.

L’horari tradicional del futbol era diumenge a les cinc. Cosa del passat, perquè en els nous temps s’aposta pel fraccionament, per partits que no es trepitgin en unes jornades eternes que van de divendres a dilluns. El problema de l’Espanyol és que li toca moure’s en els extrems, en els horaris i dies menys agraïts. Els cinc primers partits a l’estadi de Cornellà-el Prat alimenten el malestar del club blanc-i-blau, ja que després de l’estrena contra el Leganés un diumenge a quarts de set de la tarda, el duel amb el Celta va ser dilluns a la nit, tal com passarà contra el Betis, mentre que els altres dos duels són el 4-1 diumenge al matí amb el Dépor i l’enfrontament de divendres amb el Llevant.

A l’Espanyol estan enfadats, però saben per experiència que les queixes tenen poques conseqüències. La temporada passada en dues ocasions van fer arribar el malestar a LaLiga, però això no va impedir que després del Betis fos l’equip de primera que més partits va disputar a casa en divendres. Cinc en total. Precisament, el duel amb els verd-i-blancs va ser l’únic que va superar la mitja entrada: 21.138 espectadors. De la resta, la millor va ser el cara a cara amb la Real, que va congregar 17.650 aficionats. Per veure el got mig ple, al club hi ha qui defensa que transmetre l’empipament a l’LFP va reduir el nombre de partits en dilluns.

Possibles multes

Els jugadors són els primers que s’han queixat més d’un cop dels horaris. Un dels capitans, Gerard Moreno, hi tornava ahir: “No és preocupació, però no m’agrada jugar en dilluns. I a sobre ens en posen un altre. Ho dic pensant en la gent que és sòcia i treballa l’endemà i en els nens que han d’anar a escola. Sembla que sempre juguin els mateixos equips dilluns i divendres. Tant de bo la lliga comenci a pensar més en la gent i no tant en ells.”

Al malestar de l’Espanyol cal sumar-hi la preocupació per les possibles multes. L’amenaça ja es va produir la temporada passada, sense que tirés endavant, si bé enguany rivals com el Celta ja han passat per caixa. La normativa de LaLiga obliga a un elevat percentatge d’ocupació en el tir de càmera per no transmetre per televisió la imatge negativa d’unes graderies buides. No disputar competicions europees facilita que els blanc-i-blaus siguin sovint escollits per jugar fora del cap de setmana i la LFP té un altre argument per replicar: la diferència de públic entre aquests duels i els del cap de setmana no és gran. Així, l’Espanyol va ser cuer la campanya passada en percentatge d’afluència a l’estadi i enguany diumenge al matí hi van anar 19.585 per 17.895 diumenge a la tarda, mentre que en dilluns va baixar a 14.853. Mala peça al teler.

CAPITANS

No m’agrada jugar en dilluns. Penso en la gent que és sòcia i treballa l’endemà i en els nens que han d’anar a escola
Gerard Moreno

Contra el càncer de mama

L’Espanyol vol generar incentius per animar l’afició a anar demà passat a l’estadi de Cornellà-el Prat. El club blanc-i-blau sempre mira de sumar-se a accions solidàries i l’enfrontament amb el Llevant no en serà una excepció. Els assistents al feu blanc-i-blau podran col·laborar amb la recol·lecta que es durà a terme, amb polseres del tradicional color rosat per tres euros. La iniciativa se suma a les entrades a preu més reduït per als socis, que podran retirar-ne un màxim de quatre a deu euros cadascuna, preu que baixa fins als 5 euros per als menors de 15 anys, siguin o no abonats. El club blanc-i-blau mira de millorar les xifres d’assistència, que, un any més, han començat per sota de l’esperat, sense que la bona campanya que es va fer a les ordres de Quique ni fitxatges amb tirada, com Darder i Sergio García, ho hagi alterat.

Les dues renovacions encara pendents

Gerard Moreno va tancar de seguida l’estiu passat la porta al Vila-real. El davanter no vol canviar d’aires i negocia una millora de contracte: “Estic molt tranquil, segur que es farà. Em veig molts anys aquí perquè és casa meva. Les dues parts estem contentes, i això em transmet tranquil·litat i confiança. No em preocupa que es faci ràpid o tard.” El pitxitxi de la temporada passada va rebre ahir el premi dels Economistes Pericos i va apostar també per la renovació de Pau, que acaba contracte el pròxim mes de juny: “El veig tranquil. Espero que arribi un acord, està fent-ho molt bé. El renovaria perquè és bo i és jove.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)