Espanyol

Sense resposta social

27.308. El club blanc-i-blau tanca la campanya d’abonats d’inici de temporada amb menys d’un centenar de noves altes, molt per sota de l’esperat després del creixement esportiu viscut

Quique Sánchez Flores va agafar el telèfon i va anar trucant als aficionats passant llista per saber si podia comptar amb ells. La campanya de captació d’abonats tenia el tècnic de protagonista perquè ell encarna la figura de l’ambició, del nou projecte de Chen Yanseng a l’Espanyol, que viu la segona temporada. La primera es va cloure enterrant la paraula permanència i amb el vuitè lloc al sarró, però tot plegat no ha servit per atraure més aficionats. Ni tan sols un centenar més d’abonats d’un estiu a l’altre.

L’Espanyol va tancar la campanya de socis i la xifra no va ser l’esperada. 27.308 suposa el tercer any seguit de creixement si es vol mirar el got mig ple. La davallada que va dur de passar dels 34.770 amb l’estrena de l’estadi de Cornellà-el Prat el 2009 fins als 25.492 de la 2014-2015 ja és història, però la remuntada es fa a poc a poc i ni tan sols s’arriba encara als nivells que hi havia a l’etapa de Montjuïc, que es va cloure amb 28.350. La bona feina de la passada campanya no s’ha traduït en una pujada abrupta i no ha arribat ni a un centenar d’altes. Si es desglossa per franges, fins i tot hi ha hagut un descens en els carnet sénior i júnior, compensat pels infantils i els fans RCDE.

L’Espanyol va apostar per l’ambició, amb la idea que la millora esportiva i estructural, en què els problemes per pagar les nòmines o a hisenda ja són cosa del passat, anés lligada amb un creixement social. La passada temporada es va posar el llistó en 28.000 i al llarg de la temporada es va superar amb claredat, així que el següent repte era passar de la franja dels 30.000. Era el que es perseguia aquest estiu amb l’aval del vuitè lloc, el pes dels jugadors del planter i fins i tot el retorn d’un referent recent com és Sergio García, tot i que la planificació esportiva no va anar com s’esperava, amb les limitacions en el límit salarial que imposa la lliga impedint fer un salt més important, que aportés noms de fitxatges més engrescadors. Per un motiu o per un altre, els números són clars i els 27.308 abonats estan força per sota de l’esperat.

La falta de nous abonats s’ajunta amb un altre problema: l’assistència a l’estadi. L’inici de lliga no ho ha variat, amb xifres que no permeten viure ni tan sols mitja entrada a l’estadi. No hi ajuden els horaris, però quan es varien el salt tampoc és important. Això sí, aquesta setmana des de l’entitat periquita han tornat a queixar-se’n, ja que el duel d’avui contra el Llevant és en divendres, contra el Celta es va jugar en dilluns i el pròxim a casa, davant d’un Betis que sempre atrau públic, també serà fora del cap de setmana. “No hi ajuda, evidentment. No ens queixem, però cal repartir millor les situacions. Repetim massa partits en dilluns i divendres i la gent està més disponible el cap de setmana. Ens agradaria participar del gran pastís, jugar a les quatre o les sis. No només ser els convidats a la boda de Madrid o Barcelona, que és quan ens posen en els bons horaris. S’hauria de regular. Respecto els que ho porten perquè és un negoci molt difícil, m’encantaria parlar-hi i transmetre experiències d’altres lligues. Estan fent feina per millorar la lliga, però no hi afavoreixen caps de setmana tan llargs, ni per al creixement dels equips que repeteixin determinats horaris que no van bé als aficionats”, va indicar Quique Sánchez Flores, que tampoc entén la falta de resposta de l’afició.

MALDECAP

El club reitera les queixes pels horaris, que dificulten l’assistència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)